Ninh Binh

Ninh Binh

Halong Bay van het vasteland

Het wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd: Ninh Binh en omgeving staat bekend om haar indrukwekkende landschappen van karstbergen, waterwegen en rijstvelden. Een plek die nog niet is ontdekt door de massa, maar die jij zeker niet mag overslaan.

Top reisorganisaties naar Vietnam

Top reisorganisaties naar Vietnam
Ninh Binh

Een van de mooiste plekjes van heel Vietnam ligt op zo’n twee uur rijden van de stad Hanoi. Ninh Binh is het centrum van een spectaculair natuurgebied met fantastische panorama’s en mysterieuze grotten.

Tam Coc

Een van de mooiste plekken van Vietnam is Tam Coc, een prachtig natuurgebied dat is gelegen op een paar kilometer ten zuiden van Ninh Binh. Dit wordt ook wel het Halong Bay op het vasteland genoemd, met als voordeel dat hier een stuk minder toeristen komen. Tam Coc bestaat uit een fascinerend landschap van karstbergen en waterwegen, een mysterieus plaatje waar je zelf met een bootje doorheen kan varen. Stap aan boord van een traditionele sampan voor een tocht over de Ngo Dong rivier. Onderweg kom je langs prachtige groene landschappen, rijstvelden, rotsformaties en grotten waar je onderweg een kijkje kunt nemen.

Vietnam, Ninh Binh
Vietnam, Ninh Binh

Vietnam, Ninh Binh
Vietnam, Ninh Binh

Trang An

De grotten van Trang An liggen op een klein stukje van Ninh Binh en de leukste manier om er te komen is op z'n Hollands, namelijk per fiets. Vrijwel alle guesthouses verhuren fietsen, die je eenmaal op de plek van bestemming kan omwisselen voor een plekje aan boord van een roeiboot. Klinkt dat bekend? De Trang An grotten en de omgeving zijn inderdaad minstens zo mooi als Tam Coc, maar er komen nog minder toeristen op af. Hier word je getrakteerd op felgroene bergtoppen en een grillig landschap van karstbergen dat wordt afgewisseld met felgroene rijstvelden. Tijdens het varen kom je langs ingenieuze grottenstelsels, vaak net breed genoeg om met een bootje te doorkruisen. Plan je bezoek aan het begin of eind van de dag, als de ergste hitte is verdwenen.

Hoa Lu

Hoa Lu was ten tijde van de Dinh en Le dynastieën de hoofdstad van Vietnam. In de tiende eeuw bestond het vrij grote complex uit prachtig versierde tempels en pagodes met waanzinnig uitzicht, maar helaas hebben niet alle bouwwerken de tand des tijds overleefd. Tegenwoordig staan nog twee tempels, een pagode en een tombe overeind, en kun je er genieten van sprookjesachtig mooie tafereeltjes. Op het complex zijn ook enkele grotten te bezoeken, al moeten die het qua schoonheid wel afleggen tegen de andere grotten in het gebied.

Vietnam, Ninh Binh
Vietnam, Ninh Binh

Vietnam, Ninh Binh, Pagode
Vietnam, Ninh Binh, Pagode

Bich Dong

De Bich Dong pagode is een prachtige tempel in de omgeving van Tam Coc. Het bouwwerk bestaat uit drie verdiepingen en is gebouwd tegen een hoge bergwand. De onderste is gelegen aan de voet van de berg, de middelste halverwege en de bovenste bovenop de bergtop. Ondanks de leeftijd van de pagode is het heiligdom nog grotendeels intact, met veel prachtige versieringen en decoratieve beelden. De houten bouwwerken zijn alleen toegankelijk per steile trap, maar het is de moeite waard om naar boven de klimmen en op de top te genieten van het uitzicht over de schitterende omgeving.

Hang Mua

De Hang Mua tempel behoort zeker niet tot de mooiste bouwwerken in de omgeving van Ninh Binh, maar het uitzicht daarentegen wel. Aan het eind van een lange trap wacht een prachtig uitzicht over het met karstbergen bezaaide landschap, rijstvelden en enkele fotogenieke pagodes. Daar moet je overigens wel wat moeite voor doen: de klim naar het topje van de berg is flink, dus zorg dat je genoeg water meeneemt en het heetst van de dag zoveel mogelijk vermijdt.

Vietnam, Ninh Binh, hang mua
Vietnam, Ninh Binh, hang mua

Vietnam, Ninh Binh, Van Long
Vietnam, Ninh Binh, Van Long

Van Long

Heb je tijd over en krijg je geen genoeg van dat spectaculaire natuurlandschap van water, hoge pieken en rijstvelden? Bezoek dan ook het Van Long natuurreservaat dat een groot gebied van wetlands omvat. De prachtige panorama’s zijn een geliefd model voor schilders en kunstenaars, dus vergeet zeker niet om je camera erbij te pakken. Hier vind je zo’n 32 mooie grotten, waaronder eentje met een plafond vol stalactieten in de meest vreemde vormen. Daarnaast kun je hier vele plantensoorten, vogels en bijzondere diersoorten spotten, waaronder plompe lori’s en de Aziatische zwarte beer.

Ninh Binh — Hoe kom je er?

Ninh Binh ligt op grofweg 100 kilometer ten zuiden van de Vietnamese stad Hanoi. Om er te komen kun je zowel de bus als de trein pakken. Vanuit Hanoi vertrekt elk kwartier een bus naar Ninh Binh en de reis duurt zo’n 1,5 à 2,5 uur, afhankelijk van het verkeer. Vanwege de relatief korte afstand is het ook mogelijk om een dagtrip naar Ninh Binh te maken. Doe dat op eigen gelegenheid, of regel een excursie bij een bureautje in de stad.

Eenmaal in Ninh Binh is het dorpje zelf makkelijk te voet te bekijken, maar als je dingen in de omgeving wil zien dan is het handig om meteen een fiets of scooter te huren. Dat kan bij vrijwel alle guesthouses.

Populaire reizen naar Ninh Binh

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Meer bezienswaardigheden in Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vietnam ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Ninh Binh ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Vietnam.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5
9,7

Een geweldige ervaring

Vietnam
Groepsrondreis met FOX Vakanties
13-04-2018

Ik ben weinig avontuurlijk en zag erg op tegen deze reis. Het was in één woord geweldig. De reisleiding, de groep waarmee we optrokken, de hotels waar we verbleven, de bus die we gedurende de hele reis tot onze beschikking hadden. Zo'n luxe. En dan alle indrukken. Wat een mooi land, en wat geweldig om te zien hoe zoveel anders het leven kan zijn. Ik heb ontzettend veel foto's gemaakt, heel veel geleerd van onze enthousiaste gidsen, enorm genoten en ik was ook nog eens volkomen uitgerust en ontspannen toen ik weer ik thuis kwam.

Ariane
Gereisd met partner in October 2017
8,0

Een onvergetelijke rondreis door vietnam en cambodja

Vietnam
Groepsrondreis met FOX Vakanties
11-02-2017

wij vonden heel de reis mooi maar vooral indrukwekkend omdat er van de oorlog bij zit zoals de chu-chi tunnels- killing fields kippenvel momenten ook de ankor watt was schitterend en halong bay voor mij was dit echt de meest onvergetelijke reis.

Els schrauwen
Gereisd met partner in November 2010
9,7

Veelzijdige rondreis.

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

We hebben alle highlights van Vietnam gezien. Twee binnenlandse vluchten maakte dat we dit in 17 dagen konden doen. 3 Fietstochtjes, zodat je heel dicht bij de bevolking komt. Vele boottochtjes en de steden zijn Hanoi en Ho Chi MinCity zijn een belevenis.

Marjon Bleeker
Gereisd met partner in March 2016
9,7

Hoogepunten van Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met NRV
10-02-2017

Eerste keer met Kras, 17 jaar geleden. Erg goed bevallen alleen Kras ging niet met de feestdagen in december naar Vietnam vandaar NRC. Schitterend land en lieve mensen.

Mieke van Deij;
Gereisd met partner in December 2016
8,8

Super rondreis door Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

De rondreis door Vietnam metr Kras was echt een fantastische ervaring! We hebben veel leuke activiteiten gedaan zoals boottochten over mooie rivieren, bananenplantages en door grotten, en fietstochtjes door rijstvelden en dorpjes. Echt een leuke manier om het landschap ter verkennen. Hoi An was echt een aanrader, daar zaten we in een mooi hotel dichtbij het mooie oude centrum. Ook het Vietnamese eten is een pluspunt. Maar wat ik ook heel mooi vond en wat niet veel organisaties doen is naar Sa Pa in de noordelijke bergstreek. Met de nachttrein heen, en dan prachtige wandelingen maken door de rijstvelden en bergen. Onvergetelijk! Ik vond het persoonlijk ook een aanrader om de reis van Zuid naar Noord te doen: eerst rustig aan beginnen in Ho Chi Minh, daarna steeds drukker en cultureler met als eindpunt het knotsgekke Hanoi!

Maartje Mulder
Gereisd met partner in May 2015

Wil je meer weten over reizen naar Vietnam? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Vietnam