Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Vietnam

Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Toen de stad nog Saigon heette, was het de hoofdstad van Zuid-Vietnam en nog steeds is het de belangrijkste stad voor de economie van het land. Het zijn echter niet alleen maar moderne gebouwen en winkels die je tegenkomt, qua historie is er genoeg te zien. Het Hotel de Ville herinnert nog aan de Franse tijd en het levendige China-town, de Ben Than markt en het stadhuis zijn ook toeristische trekpleisters.

Hanoi

Het mag dan wel de hoofdstad van Vietnam zijn, maar toch is het in Hanoi een stuk rustiger dan in Ho Chi Minh-stad. Parken en meren bieden inwoners en toeristen een stressvrije plek.Het Hoan Kiem-meer is een oase van rust, in tegenstelling tot de markten die je er ook vindt. Sommige zijn gespecialiseerd in één product, zoals schoenen of hondenvlees. Verder zijn het statige Mausoleum van Ho Chi Minh en het operagebouw absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Mekong-delta

In het zuiden van Vietnam heeft de rivier Mekong heel veel vertakkingen stromen, zodat de hierdoor gevormde delta zeer vruchtbaar is. Wanneer je per boot een tocht door de Mekong delta maakt, zul je dan ook overal rijstvelden zien, maar ook vruchtenbomen met mango’s en papaja’s. Een onvergetelijke ervaring.

 

Nha Trang

Deze badplaats staat bekend om zijn schitterende blauwe zee en de diverse eilanden voor de kust die voor snorkelliefhebbers een paradijs zijn. Zoek een plekje op het 7 kilometer lange strand of maak een boottocht langs scholen vissen en koraalriffen.

Hoi`An

Tegenwoordig is Hoi An een kleine stad, maar vroeger was het een belangrijke handelsnederzetting voor zeelieden. Vandaar dat je er nog heel veel historische koopmanshuizen, tempels en andere monumenten kunt bezichtigen. Ook zijn er eeuwenoude Chinese familiealtaren te zien. Vanuit Hoi’an kun je naar My Son waar de ruines van de belangrijkste Cham tempels verstopt liggen tussen de bergen.

Halong Bay

Een bezoek aan beschermd natuurpark Halong Bay vergeet je niet snel door de 3.000 eilanden die je tegenkomt tijdens je tocht. Het gebied is prachtig en mag dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis.

Meer weten over reizen naar Vietnam?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Vietnam