Home
Blog
Bestemmingen
Dit filmpje van het charmante Hoi An móet je zien!

Dit filmpje van het charmante Hoi An móet je zien!

Dit filmpje van het charmante Hoi An móet je zien!

Wie Vietnam zegt, zegt Ho Chi Minh City en Hanoi, dé grote steden die niet mogen ontbreken op je reis. Maar wat dacht je van het meer relaxte en sfeervolle Hoi An? Wij zijn verkocht!

Waar veel steden en dorpen tijdens de Vietnam-oorlog zijn verwoest, is het oude stadscentrum van Hoi An uitstekend bewaard gebleven. Van oudsher een handelsstad, maar inmiddels een karakteristiek en charmant stadje waar je graag wat langer blijft hangen. Geniet van deze prachtige timelapse van het oude centrum.

Charmant historisch stadscentrum

Als handelsstad werd Hoi An in de afgelopen eeuwen overspoeld door kooplieden uit Azië en Europa. De invloeden van al deze culturen zie je nog steeds overal in de stad terug. Het is een levendige, kleurrijke stad met tóch een relaxte sfeer. Je vindt hier ook veel interessante bezienswaardigheden, zoals de Japanse Brug en het tempelcomplex My Son. Niet voor niets staat Hoi An op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Strand, streetfood en fashion

Houd je van actief, dan kun je de stad gaan verkennen op de fiets. Wil je liever even bijkomen, dan heeft Hoi An ook een heerlijk zandstrand. En bij het Vietnamese eten - één van de beste keukens van Azië - likken wij onze vingers af. Vietnamese Pho en Goi Cuon: yes! Hoi An is ook het mekka van de maatkleding. Je vindt er honderden kleermakers die een prachtig jurkje of een strak maatpak voor je maken. Binnen no time klaar en tegen spotgoedkope prijzen.

hoi an tourist
hoi an tourist

hoi an beach
hoi an beach

hoi an lights
hoi an lights

Top reizen naar Hoi An

Reisorganisaties met reizen naar Hoi An

Meer blogs over Hoi An

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5