Home
Blog
Bestemmingen
Must-see: heerlijk filmpje van Sri Lanka

Must-see: heerlijk filmpje van Sri Lanka

1 minuut leestijd
Must-see: heerlijk filmpje van Sri Lanka

Verwonder je over het nog relatief onontdekte maar oh zo prachtige Sri Lanka met deze supermooie reisvideo!

Op elf uur vliegen van Amsterdam vind je in de Indische Oceaan het multireligieuze en tropische Sri Lanka. Lange tijd is reizen naar dit eiland afgeraden vanwege hevige oorlogen en de Tsunami in 2004. Tegenwoordig leven diverse bevolkingsgroepen in vrede naast elkaar en worden toeristen met open armen ontvangen door de goedlachse gastvrije inwoners van dit beeldschone land.

Groen, groener, groenst

Sri Lanka kent adembenemende stukken natuur. Maar liefst acht plekken zijn benoemd tot UNESCO werelderfgoed. Dat is uitzonderlijk voor dit relatief kleine gebied. De treinreis naar bergdorpje Ella is er één om nooit te vergeten. Je boemelt door het veelzijdig groene berglandschap. Vanuit Ella struin je door uitgestrekte theevelden en maak je prachtige hikes naar Little Adam’s Peak en de Ravana waterval. Ook een bezoek aan de Leeuwenrots Sigiriya mag niet ontbreken. Trotseer de vele trappen naar boven en je wordt beloond met een magisch uitzicht.

Vervelen zal je niet: zát activiteiten!

Het ene moment cros je de stad door met een tuktuk en aanschouw je koloniale bouwwerken. Het andere moment zit je in een jeep en sta je oog in oog met tijgers, poema’s, olifanten, krokodillen, babyschildpadden en allerlei soorten vogels. Ga kopje onder in de rivier tijdens een verbluffend mooie raft-tocht en mengel je ’s avonds onder de locals tijdens een vuurspuug-show. Chillen doe je in een hutje op het strand in de bekendste badplaats Mirissa, waar je ook walvissen kan spotten, of in een hooggelegen zwembad met uitzicht op de bergen.

sri lanka tea
sri lanka tea

sri lanka beach
sri lanka beach

Top reizen naar Sri Lanka

Reisorganisaties met reizen naar Sri Lanka

Meer blogs over Sri Lanka

Beoordelingen van Sri Lanka

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.9
Stranden
8
Steden
7.4
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4