Kandy

Kandy

Culturele hoofdstad van Sri Lanka

Het centraal gelegen Kandy is de laatste stad van het Singalese koninkrijk en de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier bekijk je het koninklijk paleis en de prachtige botanische tuinen, maar het hoogtepunt is een bezoek aan de Tempel van de Tand, de belangrijkste bedevaartsplek van het land.

Top reisorganisaties naar Sri Lanka

Top reisorganisaties naar Sri Lanka
Kandy

Kandy is gelegen in het hart van Sri Lanka en is het culturele hoogtepunt van een reis over het eiland. Kandy is de tweede stad van het land en prachtig gelegen in een bergachtige streek. De stad werd in 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet en was meer dan 2500 jaar het domein van de Singalese koningen.

Tempel van de Tand

De Tempel van de Tand is zonder twijfel de belangrijkste tempel van heel Sri Lanka en speelt bovendien een grote rol in het wereldwijde boeddhisme. De met een gouden dak bedekte tempel is de plaats waar ’s werelds belangrijkste boeddhistische relikwie is te vinden: een tand van boeddha. Of het ook daadwerkelijk de tand is van boeddha valt te betwisten, want volgens sommige verhalen is deze in de 16e eeuw verbrand door de Portugezen. Desondanks wordt de Tempel van de Tand drukbezocht door zowel toeristen als locals en zijn er twee keer per dag ceremonies waarbij je de kist van de tand kan bekijken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Meer van Kandy

Naast de Tempel van de Tand ligt het Meer van Kandy. Een groot meer dat werd aangelegd in opdracht van de laatste koning van Sri Lanka, met een doorsnede van ruim 3 kilometer. In het midden ligt een eilandje dat werd gebruikt voor de harem, later was het door de Britten in gebruik als wapenopslag. Het meer wordt omringd door een hoop groen, en is de perfecte plek om een wandeling te maken. Langs het water zijn een paar zitjes waar je op kan uitrusten en rustig kan genieten van het serene sfeertje en de natuur.

Koninklijk Paleis van Kandy

Het paleis van Kandy was tot de 19e eeuw in gebruik door de koninklijke familie van Sri Lanka. Door de eeuwen heen is er een hoop gebouwd en verbouwd, en de diverse hallen en bouwwerken dateren uit verschillende periodes. Toen de Britten het land overnamen kwam er een einde aan het eeuwenoude koninkrijk, maar het paleis bleef bestaan. Tegenwoordig kun je een kijkje nemen in dit paleis dat tot hetzelfde complex behoort als de Tempel van de Tand. Neem een gids mee om een beetje duiding te krijgen bij alle verschillende ruimtes.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bahiravokanda Vihara Buddha Statue

Het Bahiravokanda Vihara Buddha Statue is een hele mond vol, maar dit spierwitte boeddhabeeld is een van de bekendste plekken van Kandy. Het metershoge beeld is gelegen op een heuvel, en al vanuit de verte te zien. Wandel naar de voet van de heuvel, of regel een tuktuk om de korte afstand te overbruggen. Om er te komen moet je vervolgens nog een stukje klimmen tot je helemaal bovenaan staat, maar het uitzicht over de stad is het allemaal waard. Vanaf hier kun je alle bekende plekken van Kandy zien, waaronder het meer van Kandy en de gevangenis. Het beste moment om het beeld te bezoeken is aan het eind van de middag, wanneer de zon over zijn felste punt heen is en het buiten wat koeler is geworden.

Nationaal Museum van Kandy

Het Nationaal Museum van Kandy bevindt zich op hetzelfde complex als de Tempel van de Tand en het Koninklijk Paleis, op de plek waar vroeger de vrouwen van de koning verbleven. De collectie bestaat uit duizenden voorwerpen die verwijzen naar de culturele en historische gebeurtenissen van vroeger. Je kunt er onder andere wapens en sieraden van voor de Britse periode bekijken, maar ook een document uit 1815 waarmee de koning afstand deed van zijn troon en de regering overdroeg aan de Britten.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Royal Botanical Gardens

Op ongeveer 6 kilometer ten westen van de Kandy liggen de Royal Botanical Gardens. Deze botanische tuinen zijn de mooisten van heel Sri Lanka en dateren uit de 14e eeuw. De tuinen werden aangelegd door de oude koningen van Sri Lanka, maar zijn vervolgens ingrijpend aangepast onder het bewind van de Britten. Zij plantten er bomen en planten die niet op Engelse bodem konden groeien, met een prachtige tropische tuin met kleurrijke bloemen als resultaat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de eeuwenoude banyan en de kas met orchideeën.

Reizen naar Kandy — Hoe kom je er?

Kandy is gelegen in het hart van Sri Lanka, op ruim 100 kilometer van de hoofdstad Colombo. Vanuit Nederland gaan geen directe vluchten naar Sri Lanka, maar met een overstapt in India of Qatar ben je ongeveer 13 uur onderweg. De prijs voor een retourtje begint bij € 500, afhankelijk van de periode waarin je boekt en vliegt. Eenmaal op de internationale luchthaven in Colombo is het nog ruim 3 uur reizen met de taxi of bus, maar minstens zo comfortabel is het reizen met de trein. De luxe intercitytreinen doorkruisen een prachtig landschap en doen iets minder dan 3 uur over de rit.

Populaire reizen naar Kandy

Meer bezienswaardigheden in Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Sri Lanka ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Kandy ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Sri Lanka.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.9
Stranden
8
Steden
7.4
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
9,8

Wij willen terug!

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
17-08-2022

2 weken rondreis met partner en 2 kids (18 en 22jaar)in Sri Lanka , een land dat enorm veel te bieden heeft. We gaven door aan original Asia waarin elk van ons geïnteresseerd was en zij stelden zo een ongelooflijk programma op maat voor waardoor we niets hebben gewijzigd. Cultuur, natuur en avontuur. Aangezien we maar 2 weken hadden hebben we er alles uitgehaald en toch was het nooit te druk. We voegden er zelfs nog extra activiteiten die onze driver voorstelde aan toe. Ondanks de problemen in Sri Lanka had dit eigenlijk alleen maar voordelen. Gratis upgrades in hotels,

Griet Maeckelbergh
Gereisd met gezin
9,8

Paradise/ super organised/the time of our life

Sri Lanka
Familiereis met Original Asia
02-08-2022

We hadden maar 2 weken en hadden zo een vol programma aangezien we alles wat het land te bieden heeft wilden meepikken. Maar toch was het nooit vermoeiend en was er genoeg tijd voor ontspanning. Original Asia maakte een heel afwisselend programma op onze maat en het was zo fantastisch wat ze voorstelden dat we niets hebben gewijzigd. De werkelijkheid was echter nog veel beter dan waarvan we gedroomd hadden. De kinderen 18 en 22 jaar vonden het een zot avontuur! ( raften, ziplinen, surfles, duikles, snorkelen, ik als angsthaas heb vele grenzen verlegd (alles voor de kids😊)de Srilankanen met hun eeuwige glimlach hebben mij overal doorheen geholpen)Alle hotels waren top, de luxesafaritent , de boomhutten en slapen langs de rivier zonder venster zorgden voor een fantastische afwisseling met de andere hotels. Het land is prachtig, de natuur heel veelzijdig, prachtige tempels en safariparken, olifanten zomaar op onze weg, een aap die op je balkon zit, fantastisch eten bij de locals of een fantastische vismaaltijd dat door locals gebracht werd in een hutje op het strand, hoedje maken van Lotus bladeren … kortom we vielen van de ene in de andere verrassing. Onze driver was de max, heel verantwoordelijk, discreet en punctueel, had super voorstellen ( dans show/ thee en zijde fabriek…) en werkte met maar 1 doel, ons de reis van ons leven bezorgen. Hij was als een eend die zorgt voor zijn kuikentjes. Hij leerde ons al het fruit en soorten kokosnoten ontdekken… Wie nog zou twijfelen om te gaan met de politieke problemen, het land smeekt om de toeristen, dit is wat het land kan redden. Elke Sri lankaan doet dan ook alles om de toeristen te verwennen. Het is er veiliger dan aan de Costa Blanca. Terwijl ze zelf dagenlang moeten aanschuiven voor benzine, geven ze de toeristen met plezier voorrang om te tanken. Kortom wie zou twijfelen, dit land is machtig , de mensen ginder gaan super blij zijn met je aanwezigheid, en bovenal het eten is fantastisch en spotgoedkoop! Dank u original Asia voor deze droom ervaring, het was in de puntjes geregeld en nog veel beter! Nu sparen voor een volgende reis met jullie!! Griet, Luc Lander en Isaura

Griet Maeckelbergh
Gereisd met gezin
9,3

Doet zijn naam eer aan: Prachtig eiland

Sri Lanka
Individuele rondreis met Riksja Travel
11-02-2017

Mijn vriend en ik hebben rond gereisd in sri lanka met een eigen chauffeur (wat prima te betalen is in dit land). We zijn van colombo door de jungle gereden richting kandy, en vanaf daar via verschillende plaatsjes naar beneden gezakt waar we uiteindelijk de laatste dagen op het strand van tangalle uitgerust hebben. Wat was dat een ervaring zeg!

Kirsten Visser
Gereisd met partner in February 2015
7,8

Sri Lanka, het perfecte land voor een mooie rondreis!

Sri Lanka
Groepsrondreis met Shoestring
09-02-2017

Sri Lanka is een prachtig land voor een mooie rondreis. Wij zijn gestart in Hikkaduwa, een kustplaats waar je lekker kunt chillen. Vanuit Hakkaduwa zijn we naar Udawalawe gereden. Onderweg gestopt in Galle, een oud Hollands vestigingstadje en voor de Wie Is De Mol kijkers een groot herkenninspunt. Leuk om alle oude Nederlandse namen te zien! ;) De dag erna door naar Nuwara Eliya. Hier hebben wij aan het eind van de middag een tour gedaan door het national park, prachtig! Olifanten heel dichtbij, van alles te zien. Hier hebben wij ook het olifanten opvang centrum bezocht, gaaf om te zien hoe de kleine olifanten alle aandacht krijgen waar soms de oudere wat jaloers op zijn! Daarna met de bus doorgereisd via de theevelden naar Kandy. Onderweg naar gestopt bij een mooie theeplantage waar ze de echte Sri Lankaanse thee maken. Kandy is een grote drukke stad waar je zeker kunt slagen voor allemaal leuke kadootjes! In Kandy hebben wij ook de tempel van de tand bezocht. Erg grappig hoe zo veel mensen naar binnen willen om door 1 luikje te kijken waar een kistje ligt. Dit moet je gewoon gezien hebben.. Ook de botanische tuinen zijn een aanrader! Vanuit Kandy zijn wij naar Dambulla gereden. Hier hebben wij de grottempels bezocht. Na deze dag hebben wij Polonnaruwa bezocht. Een prachtig gebied met veel oude tempels en Boeddha's. Erg warm, dus wij hebben deze tour met de bus gedaan. Maar je kan natuurlijk ook fietsen! Van hieruit ging we door naar Sigiriya en hebben wij de leeuwenrots beklomme. Prachtig!

Monique Meijer
Gereisd met partner in May 2016
8,8

Prachtige rondreis in een wondermooi land

Sri Lanka
Groepsrondreis met Kras Reizen
08-02-2017

het is zo een mooi en intressant land zo anders ,een grote open dierentuin ,vriendelijke mensen ,een onvergetelijke reis

Lian driessen
in March 2016

Wil je meer weten over reizen naar Sri Lanka? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Sri Lanka