Home
Blog
Bestemmingen
3 weken rondreizen in Vietnam: De Aftermovie (wauw!)

3 weken rondreizen in Vietnam: De Aftermovie (wauw!)

op 21 maart 2018
4 minuten leestijd
3 weken rondreizen in Vietnam: De Aftermovie (wauw!)

Wauw. Wát een fantastische Vietnam reis maakte Bart. Én vooral: wat een ontzettend mooi filmpje! Laat je meevoeren in deze Vietnam rondreis van 3 weken.

Het Vietnam reisverhaal van Bart

Begin januari hebben wij een reis gemaakt door het adembenemende Vietnam. Bewapend met een backpack vol camera apparatuur heb ik deze reisfilm gemaakt! Wij hebben tijdens deze reis grotendeels de traditionele route afgelegd van noord naar zuid Vietnam. Tip: boek een retourtje naar Saigon of Hanoi! Een binnenlandse vlucht kost slechts een paar tientjes, waar twee enkeltjes vaak honderden euro’s duurder is. 

Geniet mee van onze onvergetelijke reis door onze film. Hopelijk genieten jullie net zo als dat wij hebben gedaan in het prachtige Vietnam!

 

Van Ho Chi Minh stad tot Hoi An

Wij begonnen onze reis dan ook in Saigon, de hoofdstad van Vietnam. Tegenwoordig heet deze metropool Ho Chi Min stad, naar een van de belangrijkste Vietnamezen in de geschiedenis van het land. Onder de bevolking wordt de stad echter nog bij zijn oorspronkelijke naam genoemd. Vanuit hier hebben wij een sleeper bus naar Can Tho gepakt, een stad midden in de Mekong Delta.

Wanneer je met het openbaar vervoer reist in Vietnam weet je niet wat je meemaakt. Niemand spreekt echt goed Engels, maar iedereen is even behulpzaam. Een beetje vertrouwen in de locals is daarom ook een must! De Mekong Delta is een prachtig gebied om van dorp naar dorp te reizen. Het beste kun je hier een boot boeken om zo alles via het water te beleven. De grootste trekpleister is de drijvende markt; Cai Rang. Hier komen voor zonsopkomst tal van bootjes om hun locale waren te verkopen. Je kan hier een lekker lokaal ontbijtje kopen van de verkopers die met hun boot maar wat graag aanhaken en je alles willen laten proeven. Het gebied is overigens ook uitstekend met de fiets te verkennen.

Mensen kijken in Hanoi

Vanuit Can Tho pak je voor een paar tientjes een binnenlandse vlucht naar Hanoi. Deze veelzijdige stad is een ware backpackers hub en bied voor ieder wat wils. Er zijn tientallen hostels en kleine hotelletjes waar je voor een paar euro per nacht kan verblijven. De bar street is een must om mee te maken! Een smal straatje vol met plastic stoeltjes die dienen als terras, en om de paar meter iemand die je bij hun op het terras wil hebben. Een beetje chaotisch maar o zo sfeervol, je kan hier makkelijk een avondje mensen kijken onder het genot van een biertje en Vietnamese snacks. Ook qua cultuur is hier genoeg te beleven. Zo staat het mausoleum van Ho Chi Min in de stad, ondanks dat hij dit zelf niet wilde. Overigens, het oversteken is hier een ware kunst! De truc om door het chaotische verkeer heen te komen lijkt vrij simpel. Recht oversteken in een gelijk tempo, zonder te stoppen… Met het gekrioel van scooters is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan!

Trekking in Sapa

Vanuit Hanoi heb je diverse mogelijkheden voor dagtripjes, of om je reis te vervolgen. Wij hebben de nachttrein naar Sapa genomen. Het landschap hier is onwerkelijk. Een tweedaagse trektocht nam ons mee langs piepkleine dorpjes, prachtige vergezichten en natuurlijk de uitgestrekte rijstvelden in de bergen. Met een lokale gids kom je langs de mooiste plekjes, dus wat ons betreft echt een aanrader om juist niet in het stadje Sapa te verblijven, maar 10 kilometer verderop in de prachtige natuur! Onze volgende bestemming was de Halong bay. Met de bekende boten hebben we één nacht doorgebracht in dit mooie gebied, wat sinds 1994 op de UNESCO erfgoed lijst staat.

Spectaculair Ninh Binh

Met een private car zijn we doorgereisd naar Ninh Binh, ook wel het droge Halong bay genoemd. Reuzachtige karstbergen reizen hier een paar honderd meter recht omhoog uit het verder platte landschap. Bekende gebieden als Trang An en Tam Coc zijn hier het beste per boot te bezoeken. Omdat het landschap zo plat is als een pannenkoek, is hier ook alles prima te doen op een fiets. Vaak kun je deze gratis gebruiken van de accommodatie. Wat ons betreft was Trang An echt een aanrader! Dit hele schouwspel van natuurschoon is als letterlijk hoogte punt te bekijken vanaf het Hang Mua viewpoint, met de karakteristieke draak als glimmend middelpunt!

Phon Na-Ke Bang nationaal park

In centraal vietnam vind je het Phon Na-Ke Bang nationaal park. Dit park staat vooral bekend om zijn grotten als de Paradise cave en de grootste grot ter wereld; de Hang Son Doong grot. Het is bijna onwerkelijk hoe moeder natuur dit schouwspel onder de grond heeft gemaakt. In deze regio kun je ook de DMZ tour doen, waarmee je inkijk krijgt in de roerige geschiedenis van Vietnam. Buiten al het moois is het goed om te zien waar het land vandaan komt, en wat de bevolking heeft doorgemaakt om het mooie land te worden wat het vandaag de dag is.

Tussenstop in Hué

Iets zuidelijker ligt de stad Hue. Hoewel deze stad vaak omschreven wordt als saai en enkel als tussenstop, hebben wij ons hier goed vermaakt! Er zijn veel tempels en tombes te bezichtigen en in de avond kun je heerlijk eten en drinken in een van de vele restaurants. Je merkt wel dat hier de authentieke sfeer in restaurantjes vervangen is door westerse invloeden.

Betoverend Hoi An

Via de prachtige uitzichten van de Hai Van pass komen we uit op onze eindbestemming; Hoi An. Dit idyllische plaatsje wordt gekenmerkt door de vele lampionnen die overal in de straten veelvuldig aanwezig zijn. Vooral in de avonduren zorgt dit voor een kleurrijk schouwspel. Natuurlijk ben je niet in Hoi An geweest zonder een drijvende lampion in de Thu Bon rivier te leggen!

Hoewel het heerlijk is om door de straatjes te slenteren of een dagje op het nabijgelegen strand door te brengen, zijn er ook flink wat activiteiten in Hoi An. Je kunt hier traditionele kooklessen volgen, een uitstapje maken naar het tempelcomplex My son, en nog veel meer. ‘S avonds kun je lekker ontspannen, mensen kijken en genieten van een heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurants. Nog even een souvenirtje kopen en dan met een hele stapel nieuwe ervaringen en herinneringen terug naar huis...

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5