Home
Blog
Bestemmingen
De 25 mooiste plekken van Vietnam

De 25 mooiste plekken van Vietnam

6 minuten leestijd
De 25 mooiste plekken van Vietnam

Naar Vietnam ga je echt niet alleen voor het overheerlijke eten. Dit zijn de 25 mooiste plekken van het meest gevarieerde land van Azië.

Vietnam is een walhalla voor liefhebbers van natuur, cultuur én heerlijk eten op elke hoek van de straat. Bruisende, chaotische steden worden afgewisseld met uitgestrekte rijstvelden en waanzinnig mooie natuur. Wij noemen 25 wel heel goede redenen om vandaag nog je ticket naar Vietnam te boeken.

1. Hanoi

Hanoi
Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is niet voor niets UNESCO Werelderfgoed, want ondanks alle chaos is het een onwaarschijnlijk mooie stad. Als je over de eerste cultuurshock heen bent, ervaar je in Hanoi een buitengewoon aangename sfeer. Slenter door de smalle straatjes, ontmoet locals aan het Hoan-Kiemmeer en doe je te goed aan overheerlijk streetfood.

2. Halong Bay

ha long bay
ha long bay

In Halong Bay vind je de wereldberoemde, indrukwekkende kalkstenen rotsformaties die hoog boven de smaragdgroene zee uittorenen. Dit natuurspektakel is één van de zeven wereldwonderen en wij snappen waarom. Een boottocht door het magische Halong Bay is een must tijdens je reis door Vietnam.

3. Cuc Phuong

Ninh binh
Ninh binh

Cuc Phuong is het eerste nationale park van Vietnam en ligt op zo’n 140 kilometer ten zuiden van Hanoi. Het is een waanzinnig mooi natuurgebied; tropisch regenwoud afgewisseld met kalkstenen bergen, meren en watervallen. Met een beetje geluk spot je luipaarden, schildpadden, beren, apen en gibbons. Je kunt overnachten in het park, maar ook in omliggende dorpjes, zoals Kho Muong, Van Long en Ninh Binh.

4. Ho Chi Minh City

ho chi minh
ho chi minh

Ho Chi Minh, het vroegere Saigon, is de grootste stad van Vietnam en in tegenstelling tot Hanoi heel modern. Je ziet er veel wolkenkrabbers, dure auto’s en er is zelfs een zakendistrict. De stad kent daarnaast veel drukke straatjes en heerlijke restaurantjes. Wil je samen met locals op stap? Dan ga je naar Vinh Khanh Street in district 4. Ook een bezoek aan het tunnelcomplex van Cu Chi is een must. Vanuit deze tunnels vocht de Viet Cong tegen de Zuid-Vietnamezen en Amerikanen.

5. Sapa

sapa
sapa

Natuurliefhebbers gaan naar Sapa. Dit dorpje in het noordwesten van Vietnam ligt in een indrukwekkend landschap van rijstvelden, valleien en bossen. Dit is dé plek voor een prachtige trekking waarbij je overnacht bij traditionele bergstammen. Met een scooter bezoek je de nabijgelegen Thac Bac en Thac Tinh Bac watervallen en de indrukwekkende bergtoppen van het Hoang Lien National Park.

6. Mu Cang Chai

mu cang chai
mu cang chai

Sapa is in de loop der jaren behoorlijk toeristisch geworden. Mu Cang Chai is een uitstekend alternatief. Je vindt er prachtige rijstterrassen à la Sapa minus de grote hordes toeristen. Een prachtig stukje ongerepte natuur en een ideale uitvalsbasis voor trekkings of een bezoek aan lokale bergstammen.

7. Ninh Binh

ninh binh
ninh binh

De omgeving van Ninh Binh is belachelijk mooi. Hier ligt het wonderschone Tam Coc dat letterlijk Drie Grotten betekent, ook wel bekend als ‘Halong Bay op het land’. Dit is dé plek voor authentiek natuurschoon, landschappen met spectaculaire karstgebergten en kalksteengrotten. Hartstikke leuk om met een bootje de omgeving te ontdekken. Of huur een fiets en verken de prachtige omgeving van rijstvelden en authentieke dorpjes.

8. Cao Bang en Ban Gioc

ban gioc
ban gioc

In het hoge noorden van Vietnam aan de Chinese grens vind je de allermooiste watervallen van het land, misschien wel van heel Azië. De Ban Gioc waterval is zo’n 300 meter breed en bestaat uit verschillende etappes tegen een achtergrond van spectaculaire karstgebergten.

9. Hoi An

hoi an
hoi an

Misschien wel het mooiste stadje van Vietnam met een bonte mix van Franse, Chinese en Amerikaanse invloeden. Het magische oude - scootervrije! - centrum is ’s avonds gezellig verlicht met sfeervolle lampionnen. Hoi An staat bekend als de culinaire hoofdstad van Vietnam. Bij de vele eettentjes aan de rivier kun je genieten van overheerlijke Vietnamese specialiteiten. Dit is ook dé plek om kleding op maat te laten maken.

10. Phu Quoc

phu quoc
phu quoc

Dit tropische eiland in het zuidwesten van Vietnam is waarschijnlijk de bekendste strandbestemming van het land. Je vindt er bountystranden met kraakhelder water, prachtige watervallen en een gezellige night market. Een perfecte plek om te gaan snorkelen, duiken of gewoon lekker te relaxen aan het strand.

11. Dalat

Dalat
Dalat

Outdoorliefhebbers gaan naar Dalat, een top bestemming als je sportief en avontuurlijk bent aangelegd. Zeker even een scootertje huren en de prachtige omgeving en watervallen gaan bekijken. Maar echte avonturiers gaan vooral naar Dalat voor canyoning en outdooractiviteiten.

12. Hue

hue
hue

Het barst in Vietnam van de UNESCO-plekken en ook Hue is er ééntje. De voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam is gelegen aan de oevers van de Song Huong rivier, ook wel bekend als de Parfumrivier. Hue is vooral bekend door de Citadel, de beroemde Thien Mu Pagoda en de prachtige graven van dynastieën als Minh Mang, Khai Dinh en Tu Doc. Van hieruit kun je ook de Vinh Moc tunnels en de DMZ-zone bezoeken.

13. Nha Trang

nha trang
nha trang

Een heerlijke strandbestemming met prachtige, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Chillen met die billen op het strand, maar er zijn ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals een gigantisch wit Boeddhabeeld, de Po Nagar Cham Towers en Long Son Pagoda. De levendige boulevard is dé plek om uit te gaan en strandfeestjes in Nha Trang gaan vaak door tot in de late uurtjes.

14. Phong Nha Ke Bang National Park

phong nha ke
phong nha ke

Een prachtig nationaal park met karstgebergten en meer dan 300 grotten. In het park ligt ook de grootste grot ter wereld, Hang Son Doong. Voor een bezoek aan deze grot moet je wel erg diep in je buidel tasten. Er liggen gelukkig nog meer imposante grotten die je kunt bezoeken, zoals de Paradise Cave en de Dark Cave.

15. Can Tho

can tho
can tho

Can Tho is de grootste stad in de Mekong Delta. De Can Tho-brug is één van de grote trekpleisters, maar ook de drijvende markt Cai Rang, het majestueuze standbeeld van ‘Uncle Ho’ en de Chinese Ong tempel zijn must sees als je in de buurt bent.

16. Vung Tau

vung tau
vung tau

Was ooit een favoriete bestemming voor de Franse high society, maar nu een een populaire strandbestemming voor weekenduitstapjes vanuit Ho Chi Minh City. Een stad met veel koloniale invloeden, brede boulevards en een groot strand. Vung Tau heeft ook een eigen Jezus standbeeld à la Rio de Janeiro. Vanaf deze heuvel heb je een geniaal uitzicht over de stad.

17. Chu Lao Cham (Cham Islands)

cham islands
cham islands

Wil je vanuit Hoi An nog even eilandhoppen, dan tippen we de Cham eilanden. Ongerepte natuur en een spectaculaire onderwaterwereld. Hier is het heerlijk snorkelen en duiken.

18. Con Dao Islands

con dao
con dao

Vietnam is misschien niet de beste duikbestemming van Azië, maar de Con Dao Islands zijn de uitzondering op de regel. Deze eilandengroep in de Zuid-Chinese Zee ligt in een beschermd natuurgebied met prachtige koraalriffen, boordevol vissoorten.

19. Mui Ne

mui ne
mui ne

In Mui Ne aan de zuidkust van Vietnam is het windsurfen, kitesurfen en zeilen dat de klok slaat. Watersportliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Maar dit magische plekje heeft veel meer te bieden dan alleen hoge golven. Je vindt er spectaculaire landschappen van rode en gele zandduinen die samenkomen in de Fairy Stream. Doen? Een scooter huren om de prachtige omgeving te verkennen.

20. Cat Tien National Park

cat tien
cat tien

In dit nationale park ten noorden van Ho Chi Minh City vind je een erg fraai landschap met eeuwenoude bomen en bijzondere diersoorten. Het is ook het thuis van de Vietnamese Javor-neushoorn.

21. Whale Island

whale island
whale island

Net voor de kust van Nha Trang ligt dit wel heel erg chille bounty-eiland. Whale Island wordt ook wel de Malediven van Vietnam genoemd en niet voor niets. Kraakhelder water, parelwitte stranden en wuivende palmbomen. Dit is het paradijs op aarde en een perfecte bestemming voor snorkelen en duiken. De naam dankt het eiland aan de walvissen die je er op een goede dag kunt spotten.

22. Cat Ba Island

cat ba island
cat ba island

Als je toch in de buurt van Halong Bay bent, dan tippen we Cat Ba Island. Cat Ba is het grootste en bekendste eiland in Halong Bay. De natuur is er ruig en ongerept. Het eiland is voor het grootste gedeelte bedekt met jungle. Met een fiets of scooter kun je idyllische strandjes op het eiland bezoeken.

23. Phan Thiet

phan thiet
phan thiet

Phan Thiet is de hoofdstad van de Binh Thuan provincie in het zuidoosten van Vietnam. Het strand van Phan Thiet ligt in het verlengde van het kitesurf walhalla Mui Ne. Naar Phan Thiet ga je vooral voor de pittoreske vissershaven met tal van gezellige visrestaurantjes met heerlijk eten.

24. Da Nang

da nang
da nang

Da Nang is een kustplaats tussen Hoi An en Hue en één van de grootste havensteden van Vietnam. Een moderne stad met een kustlijn van 30 kilometer. Leuke bezienswaardigheden zijn het Cham Museum, de drakenbrug over de rivier de Han (vooral ’s avonds een spektakel!) en de boulevard van Bach Dang. Voor een fantastisch uitzicht ga je naar de Marble Mountains net buiten de stad.

25. Ha Tien

ha tien
ha tien

Ha Tien is een klein stadje aan de grens met Cambodja in een typisch Vietnamees landschap met rijstvelden, peperplantages en indrukwekkende kalksteengrotten. Je vindt er ook een paar heerlijke strandjes voor plezier en ontspanning.

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5