Home
Blog
Bestemmingen
Must-visit in Vietnam: Can Tho (Mekong Delta)

Must-visit in Vietnam: Can Tho (Mekong Delta)

Must-visit in Vietnam: Can Tho (Mekong Delta)

Het ‘echte’ Vietnam beleef je in en rondom Can Tho, hoofdstad van de Mekong Delta.

Uiteraard staan Sapa en Halong Bay op de Vietnam-wishlist, maar ook in het zuiden van het land is zoveel moois te zien. Can Tho is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Mekong Delta, een waterrijk gebied in Zuid-Vietnam.

Leven op en rondom het water

Het ‘echte’ Vietnam beleven en de Vietnamezen spotten in hun natuurlijke habitat? Ga dan vooral naar Can Tho. Can Tho is de grootste plaats van de regio Mekong Delta. De Mekong Delta is – zoals de naam al doet vermoeden – een wirwar van vertakkingen (delta) van de Mekong-rivier, die dwars door Zuidoost-Azië stroomt. Hierdoor speelt het leven in de Mekong Delta zich vooral af op het naast het water. Vietnamezen leven er in woonboten of huisjes op palen, en kopen en verkopen hun waren op de drijvende markten in de rivier. En dat wil jij zien natuurlijk!

Can Tho
Can Tho

Ho Chi Minh
Ho Chi Minh

Can Tho House
Can Tho House

Landbouw en tours

In de Mekong Delta-regio vind je ook veel rijstvelden en andere landbouwvelden, waar je met een bootje langs kunt varen (inclusief rieten hoed op je hoofd!) of ‘gewoon’ doorheen kunt lopen of fietsen. Ook worden er veelal rondleidingen georganiseerd naar lokale rijstnoedel- en kokossnoepfabrieken, wat je letterlijk een kijkje geeft in de keuken van de ‘gewone’ Vietnamezen. De meeste tours vertrekken vanuit Can Tho (en zijn daar ook te boeken).

De plaats Can Tho is ideaal om voor, tijdens of na je trip door Mekong Delta te overnachten. Je vindt verschillende hotels en restaurantjes in de stad. Ook is er een night market.

Top reizen naar Mekong Delta

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar Mekong Delta

Meer blogs over Mekong Delta

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5