Home
Blog
Bestemmingen
Must-visit in Vietnam: Can Tho (Mekong Delta)

Must-visit in Vietnam: Can Tho (Mekong Delta)

Must-visit in Vietnam: Can Tho (Mekong Delta)

Het ‘echte’ Vietnam beleef je in en rondom Can Tho, hoofdstad van de Mekong Delta.

Uiteraard staan Sapa en Halong Bay op de Vietnam-wishlist, maar ook in het zuiden van het land is zoveel moois te zien. Can Tho is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Mekong Delta, een waterrijk gebied in Zuid-Vietnam.

Leven op en rondom het water

Het ‘echte’ Vietnam beleven en de Vietnamezen spotten in hun natuurlijke habitat? Ga dan vooral naar Can Tho. Can Tho is de grootste plaats van de regio Mekong Delta. De Mekong Delta is – zoals de naam al doet vermoeden – een wirwar van vertakkingen (delta) van de Mekong-rivier, die dwars door Zuidoost-Azië stroomt. Hierdoor speelt het leven in de Mekong Delta zich vooral af op het naast het water. Vietnamezen leven er in woonboten of huisjes op palen, en kopen en verkopen hun waren op de drijvende markten in de rivier. En dat wil jij zien natuurlijk!

Can Tho
Can Tho

Ho Chi Minh
Ho Chi Minh

Can Tho House
Can Tho House

Landbouw en tours

In de Mekong Delta-regio vind je ook veel rijstvelden en andere landbouwvelden, waar je met een bootje langs kunt varen (inclusief rieten hoed op je hoofd!) of ‘gewoon’ doorheen kunt lopen of fietsen. Ook worden er veelal rondleidingen georganiseerd naar lokale rijstnoedel- en kokossnoepfabrieken, wat je letterlijk een kijkje geeft in de keuken van de ‘gewone’ Vietnamezen. De meeste tours vertrekken vanuit Can Tho (en zijn daar ook te boeken).

De plaats Can Tho is ideaal om voor, tijdens of na je trip door Mekong Delta te overnachten. Je vindt verschillende hotels en restaurantjes in de stad. Ook is er een night market.

Top reizen naar Mekong Delta

Reisorganisaties met reizen naar Mekong Delta

Meer blogs over Mekong Delta

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5