Home
Blog
Bestemmingen
Cuc Phuong: Supermooi natuurgebied in Vietnam

Cuc Phuong: Supermooi natuurgebied in Vietnam

Cuc Phuong: Supermooi natuurgebied in Vietnam

Voor echte natuurliefhebbers is Vietnam een walhalla. Schitterende uitgestrekte natuur, prachtige rijstvelden en berglandschappen. Plus een indrukwekkende geschiedenis en cultuur! En uiteraard de overheerlijke Vietnamese cuisine niet te vergeten. Maar Cuc Phuong zal iedereen bevallen!

Niet voor niets is Vietnam een ontzettend populaire bestemming. Tijdens een rondreis van noord naar zuid kom je op de mooiste plekjes. Veel toeristen kiezen wel voor een route langs de gebaande paden. Zonde, want uitgerekend Vietnam kent nog een aantal wonderschone plekken. Cuc Phuong is er daar één van.

Eerste nationale park van Vietnam

Zo’n 140 kilometer ten zuiden van Hanoi ligt Cuc Phuong National Park. Het is het eerste nationale park van Vietnam, opgericht om de plaatselijke flora en fauna te beschermen. Het is een prachtig natuurgebied waar veel diersoorten leven die met uitsterven bedreigd worden, zoals luipaarden, schildpadden en beren. In het park ligt het Endagered Primate Rescue Center en je vindt hier dan ook een grote populatie apen en gibbons die je nergens anders ter wereld tegenkomt.

Wandelen en overnachten in de prachtige natuur

Het grootste gedeelte van het park bestaat uit tropisch regenwoud en kalkstenen bergen. Maar je vindt er ook watervallen, prachtige meren en druipsteengrotten. In het park ligt een aantal goed onderhouden wandelpaden, waardoor je het natuurgebied uitstekend te voet kan verkennen. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, zoals lodges in het park of accommodatie in de omliggende dorpen Kho Muong, Van Long en Ninh Binh.

monkey vietnam
monkey vietnam

cuc phuong
cuc phuong

ninh binh
ninh binh

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5