Home
Blog
Bestemmingen
Phong Nha-Ke Bang National Park: Grotten in Vietnam

Phong Nha-Ke Bang National Park: Grotten in Vietnam

op 20 november 2016
1 minuut leestijd
Phong Nha-Ke Bang National Park: Grotten in Vietnam

Vietnam wordt steeds populairder bij toeristen. Ha Long Bay, Sapa, Hoi An en de Mekong Delta zijn allemaal bekende must-do’s, maar voeg ook Phong Nha-Ke Bang national park toe aan je route. Lees hier waarom!

Phong Nha-Ke Bang National Park (of kortweg Phong Nha) is een gebied in het midden van Vietnam. Het is één van de grootste kalksteenlandschappen ter wereld en je vindt er vele grotten en ondergrondse rivieren. 

Ondergronds

In het park zijn zo’n 300 grotten te vinden. Een aantal is toegankelijk gemaakt voor toeristen en de enige manier om deze grotten te zien is per boot. In kleine bootjes verken je de Phong Nha-Ke Bang grot en de Paradise Cove. Je vaart door ondergrondse rivieren en kan uitstappen op een ondergronds strandje. Een bijzondere ervaring!

Phong Nha-Kẻ Bàng
Phong Nha-Kẻ Bàng

Phong Nha-Kẻ Bàng
Phong Nha-Kẻ Bàng

Phong Nha-Kẻ Bàng
Phong Nha-Kẻ Bàng
 

Grootste grot

Het park is waarschijnlijk zo’n 400 miljoen jaar oud maar de grotten zijn nog niet zo heel lang geleden ontdekt. De grootste grot Son Doong is zelfs pas in 2009 ontdekt. Deze grot is op sommige plekken wel 180 meter hoog en 80 meter breed. Niet zo gek dus dat dit de grootste grot ter wereld is! Son Doong is momenteel alleen te bezoeken met een dure exclusieve tour.

Bovengronds

Met al die grotten en tunnels zou je bijna vergeten wat er boven de grond te zien. Maar ook de altijd groene jungle bovengronds is een bezoekje waard. Hier leven onder meer olifanten, apen, tijgers en meer dan 300 vogelsoorten. Blijf wel op de paden want in er ligt hier nog steeds onontplofde munitie in de bossen...

Top reizen naar Phong Nha-ke Bang National Park

Reisorganisaties met reizen naar Phong Nha-ke Bang National Park

Meer blogs over Phong Nha-ke Bang National Park

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5