Home
Blog
Bestemmingen
Khao Sam Roi Yot in Thailand

Khao Sam Roi Yot in Thailand

Khao Sam Roi Yot in Thailand

Een onontdekt nationaal park in Thailand met 300 bergtoppen!

Ken jij het Thaise nationaal park Khao Sam Roi Yot al? Dit natuurgebied ligt tussen Bangkok en Surat Thai in. Precies dat gedeelte van Thailand dat de meeste toeristen overslaan dus. Maar jij niet, want jij weet na het lezen van deze blog hoe prachtig (en rustig) Khao Sam Roi Yot is!

Veelzijdig landschap

Khao Sam Roi Yot betekent letterlijk ‘driehonderd bergtoppen’. Drie keer raden waarom! Het 98 vierkante kilometer grote landschap van dit nationaal park bestaat uit vele kalkstenen rotsen. Typisch Thais dus! Tel daar de grotten, stranden en moerassen bij op, en je hebt een ultiem natuurgebied voor outdoor-fanaten en vogelliefhebbers. De Phraya Nakhon-grot is de bekendste grot van het park, maar ook de Sai en Kaeo-grotten zijn de moeite waard.

Khao Sam Roi Yot
Khao Sam Roi Yot

Beach Khao Sam Roi Yot
Beach Khao Sam Roi Yot

Cave Khao Sam Roi Yot
Cave Khao Sam Roi Yot

Tour vanuit Hua Hin of op eigen gelegenheid

Het nationaal park ligt dichtbij Hua Hin, een bekender plaatsje waar reizgers én locals graag naar het strand gaan. Een bezoekje aan Khao Sam Roi Yot is dan ook een ideaal dagtripje vanuit deze badplaats. In Hua Hin kun je wandel- en fietstours door het nationaal park boeken. Ga je liever zelf? Bij het Khao Daeng Visitor Centre aan de zuidkant van het park vind je een grote hoeveelheid informatie en Engelssprekende rangers. Plattegronden zijn beschikbaar bij de ingangen van Khao Sam Roi Yot. 

Er zijn restaurantjes bij het Visitor Center en bij de stranden, zoals Laem Sala Beach en Sam Phraya Beach. De beste reistijd voor Khao Sam Roi Yot is van december tot maart.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8