Home
Blog
Bestemmingen
Door dit filmpje van Yosemite wil je meteen naar Amerika!

Door dit filmpje van Yosemite wil je meteen naar Amerika!

1 minuut leestijd
Door dit filmpje van Yosemite wil je meteen naar Amerika!

Ben je een liefhebber van natuur en fotograferen? Haal dan je hart op in Amerika's fotogenieke Yosemite Nationaal Park. Ook op film doet het park het goed!

Pak de routekaart er maar bij en rijd naar het oosten van de Amerikaanse staat Californië. Hier vind je Yosemite, een schitterend nationaal park van 3.000 vierkante kilometer waar je van de ene verbazing in de andere valt. Onderstaande video is een goede preview van een onvergetelijk avontuur! 

Yosemite Valley

Yosemite Valley is één van de hoogtepunten in dit gebied. Dit dal is door gletsjers ontstaan en herken je aan de granieten rotswanden. Half Dome en El Capitan zijn de meest bekende.

Verbluffende roadtrips, hikes en sunsets

Rijd door winderige wegen en verwonder je na elke bocht. Zelfs de tunnels zijn magnifiek. Naast gave roadtrips leent het park zich uitstekend voor avontuurlijke hikes. De meest populaire zijn die naar de zogenaamde ‘vista points’ (uitzichtpunten). Glacier Point, Tunnel View en Olmsted Point zijn de bekendste. Zorg dat je aan het einde van de middag op één van deze punten staat en je droomt weg bij een prachtige zonsondergang.

yosemite viewpoint
yosemite viewpoint

yosemite national park
yosemite national park

Watervallen en picknicks

Struin door de bosrijke gebieden met hoge bomen, knuffel met eekhoorns en klim door het uitgestrekte berglandschap. Het park is rauw, biedt verassend mooie uitzichten en naast veel groen ook watervallen. Bridalveil Fall, de Lower Yosemite Fall en de Vernal Fall zijn een bezoek meer dan waard. Drink koffie of picknick bij het Tenaya meer en vergeet tot slot niet een coole profielfoto of selfie te schieten op een uitstekende rots met fraai uitzicht op de achtergrond. Het sensationele bewijs dat je in Yosemite was.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8