Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste bezienswaardigheden van Californië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Californië

4 minuten leestijd
De 10 mooiste bezienswaardigheden van Californië

Heb je plannen om naar de Gouden Staat van de Verenigde Staten te gaan? Zet dan sowieso deze tien plekken op je te-bezoeken-lijst!

De warme staat Californië vind je aan de westkust van de VS, grenzend aan de Stille Oceaan. Rijk aan een grote variatie natuurschoon en authentieke plaatsen, is dit een geliefde bestemming onder veel reizigers. Zonnige stranden met ruige rotsen en uitgestrekte zandvlakten gaan over in kleurige woestijn, reuzenbomen, hoge bergen, watervallen en bijzondere meren. Het ene gebied is nog indrukwekkender dan het andere. De volgende tien plekken zijn een bezoek meer dan waard.

1. San Francisco

san francasico
san francasico

Het kleurrijke San Francisco is op 43 heuvels gebouwd en ligt aan de kust. De stad staat bekend om zijn Victoriaanse huizen en historische trams die de vele heuvels trotseren.
De Golden Gate Bridge is vanaf grote afstand zichtbaar en één van de parels van de stad. Downtown vind je Lombard Street, de bochtigste straat ter wereld. Wolkenkrabbers en indrukwekkende bouwwerken, zoals de Transamerica Pyramid, vormen de beroemde skyline van SF. Voor verkoeling, sterke golven en mooi strand ga je naar Baker Beach. Vanuit San Francisco bezoek je per boot eenvoudig de fameuze gevangenis Alcatraz, nu museum en nationaal park, waar Al Capone ooit verbleef.

2. Death Valley

death valley usa
death valley usa

Deze bijzonder mooie woestijnachtige vallei is één van de warmste plekken op aarde en tevens het droogste gebied van de Verenigde Staten. Vermijd Death Valley Nationaal Park in de maanden juli en augustus. De temperatuur loopt dan met gemak voorbij de 47 graden Celsius. Het landschap varieert er van bergen, rotsen en zandduinen tot uitgestrekte zoutvlakten, gescheurde aardkorsten en diepe canyons. Je aanschouwt er de meest imposante zonsopgang en -ondergang ooit. Bezoek de Ubehebe Crater (een oude vulkaankrater) en de gekleurde bergen Artist's Pallet en Zabriskie Point. Voor een gaaf panorama uitzicht is ook Dante’s View de moeite waard. De beste plek om de nacht door te brengen, is Furnace Creek of Stovepipe. Vergeet er niet naar boven te kijken voor de magisch mooie sterrenhemel!

3. Joshua Tree Nationaal Park

joshua tree
joshua tree

Dit nationaal park ligt op de kruising van de Mojave- en Coloradowoestijn en dankt zijn naam aan de duizenden Joshua bomen. Naast deze bijzondere bomen vind je er veel onnatuurlijk opgestapelde witte ronde gladde stenen, welke eveneens een eye-catcher zijn. De prachtige omgeving leent zich perfect voor het maken van wandelingen. Zowel korte als stevige hikes behoren tot de mogelijkheden. Neem voldoende water mee en trek eropuit. Een niet te missen mooie hike maak je naar de aparte rotsformatie Skull Rock, welke de vorm heeft van een doodskop.

4. Yosemite Nationaal Park

yosemite
yosemite

De meest spectaculaire natuurcombinaties van Californië vind je in Yosemite Nationaal Park. Het park heeft een oppervlakte van 3.080 vierkante kilometer. Van mammoetbomen die wel 83 meter hoog kunnen worden tot fraaie watervallen, granieten rotsformaties en wilde rivieren, je vindt het er allemaal. Ontdek het park te voet, met de fiets of via één van de gratis shuttlebussen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is Tunnel View, welke uitzicht biedt op de rotsformaties El Capitan, Half Dome en Bridalveil Falls.

5. Lake Tahoe

lake tahoe
lake tahoe

Op de grens tussen Californië en Nevada ligt het grootste zoetwater bergmeer van Noord-Amerika. Het meer wordt omringd door bergtoppen die bedekt zijn met sneeuw. Dit maakt Lake Tahoe tot één van de bekendste skigebieden. Als wandelaar, mountainbiker en fervent watersporter haal je hier je hart op. Ook de adrenaline-zoekers die van parasailing, jetski of kajakken houden, zijn hier op hun plek. Vanuit Emerald Bay heb je prachtig uitzicht op Fannette Island, het enige eilandje in het meer.

6. Los Angeles

Los angeles
Los angeles

Los Angeles wordt vaak in één adem genoemd met Hollywood en de daar te vinden ‘Walk of Fame’. De stad is echter meer dan dat. Tientallen wijken en districten worden met autosnelwegen verbonden die elkaar meermaals kruisen. Breng een bezoek aan Beverly Hills om beroemde filmsterren te spotten. Ga naar Santa Monica voor de befaamde Santa Monica Pier en shop till you drop op de bekende winkelstraat Rodeo Drive. Als je van musea houdt, mag je het imposante Getty Center en het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) niet missen. Beiden behoren tot de beste musea ter wereld. Ontspannen doe je op Venice Beach.

7. Bodie Historic State Park

Bodie usa
Bodie usa

Spookstad Bodie is één van de best bewaarde en meest authentieke ‘ghost towns’ van het westen. Het is interessant om door het stadje te dwalen. Veel van de saloons, huizen en interieurs zijn bewaard gebleven en bieden een ultiem kijkje in de leefwijze van de goudzoekers en kolonisten die er in de 18de eeuw woonden. Dat er destijds geregeld gevechten en zelfs moorden plaatsvonden, is nog steeds te zien.

8. Route 66

Route 66
Route 66

In Californië eindigt één van de meest historische autowegen: Route 66. Het traject begint officieel in Chicago en eindigt in Santa Monica in Los Angeles. Ondanks dat de route in 1985 is 'opgeheven', wagen nog steeds veel reizigers zich aan (een deel van) deze gave roadtrip.

9. Alabama Hills

alabama hills
alabama hills

Het rotslandschap van Alabama Hills ten westen van Lone Pine is bekender bij filmproducenten dan toeristen. Er zijn talloze filmscènes opgenomen in de ruige western omgeving.
Dit relatief onbekende natuurpark is een bezoek meer dan waard. De smalle Tuttle Creek Road die door het zuidelijke deel van de Alabama Hills loopt, brengt je onder andere langs de indrukwekkende rotsformaties Hannibal the Cannibal, Eagle, Viking en Polar Bear.

10. Sequoia Nationaal Park

sequioa
sequioa

In het zuidelijke deel van de Sierra Nevada ligt dit park dat zich kenmerkt door de immense Sequoia’s (mammoetbomen) die er groeien. De General Sherman Tree, die meer dan 2.200 jaar oud is en 84 meter hoog, is de boom met het grootste volume ter wereld. Het park kent een rijke flora en fauna. In het lager gelegen zuidelijke deel vind je grijze vossen tussen paardenkastanjes en yucca’s. In het hoger liggende noordelijke deel tref je eerder muildierherten en poema’s aan tussen zilversparren. Een bizar mooie combi!

Top reizen naar Cali

Reisorganisaties met reizen naar Cali

Meer blogs over Cali

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8