Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 10 mooiste plekken van Arizona (USA)

Dit zijn de 10 mooiste plekken van Arizona (USA)

3 minuten leestijd
Dit zijn de 10 mooiste plekken van Arizona (USA)

Zeg je Arizona, dan denk je aan rood, droog woestijnlandschap en de Grand Canyon. Dit zijn tien must-visits van deze staat.

Amerika wordt geroemd om haar grootse nationale parken. Voor de in het zuidwesten gelegen staat Arizona geldt dit evenzo. De beste manier om deze redio te ontdekken, is middels een roadtrip. Schitterend gekleurde hoogvlakten, woestijngebieden, grillige canyons en immense rotspartijen wisselen elkaar af. De volgende tien locaties wil jij op je netvlies hebben!

1. Grand Canyon Nationaal Park

grand canyon
grand canyon

Eén van de populairste kloven van de Verenigde Staten is de 1.600 meter diepe Grand Canyon. De Colorado Rivier heeft dit prachtige natuurschoon gevormd en snoept nog elke eeuw 1,6 centimeter van de bodem af. Voor gave panorama-foto’s trek je naar North Rim. Langs de zuidzijde zie je de rivier tussen alle rood en oranje getinte rotsen kronkelen.

2. Monument Valley

monument valley
monument valley

Kolossale rode rotsformaties reizen uit het niets op in de gigantische vallei die zich uitstrekt over de Amerikaanse wildernis van Utah en Arizona. Het roestkleurige gesteente ten opzichte van de helderblauwe lucht zorgt voor magische beelden. Een ruim twintig kilometer lange zandweg neemt je mee door de ongerepte natuur. Rotsformaties ‘The Mittens’, ‘The Three Sisters’ en ‘Totem Pole’ zijn niet te missen hotspots. Ook het uitkijkpunt ‘John Ford's Point’ bezorgt je een onvergetelijk kodak-moment.

3. Phoenix

phoenix
phoenix

De hoofdstad van Arizona ligt midden in de woestijn en kent hete zomers. Met een rijke kunst- en cultuurgeschiedenis, evenals verrassende natuur, is Phoenix een stad waar historie- én groenliefhebbers hun hart ophalen. Bewonder moderne kunstwerken in het Phoenix Art Museum, wandel in het Papagopark langs tientallen woestijnplanten of breng een bezoek aan de dierentuin.

4. Saguaro Nationaal Park

saguaro national park
saguaro national park

Dit park is onderdeel van de 300 vierkante kilometer tellende Sonorawoestijn, die zich ook uitstrekt over Mexico en andere Amerikaanse staten. Naast diverse woestijnflora en -fauna bestaat het decor vooral uit kilometers zand en cactussen. In het Rincon Mountain District, ten oosten van de stad Tucson, leg je indrukwekkende vergezichten vast met bossen saguaro’s op de voorgrond en de Rincon Mountains op de achtergrond.

5. Montezuma Castle Nationaal Monument

montezuma castle
montezuma castle

Dit archeologisch pronkstuk dat omstreeks het jaar 1200 gebouwd is door de Southern Sinagua Indianen vind je in het midden van de staat Arizona. Het uit twintig kamers bestaande complex telt vijf verdiepingen, geheel gebouwd in een uit kalksteen bestaande rotswand op ongeveer 30 meter hoogte. De rotswand die eroverheen hangt beschermde de woningen tegen regen. Achttien kilometer ten noordoosten van Montezuma Castle vind je Montezuma Well, een waterreservoir in een zeventien meter diepe sink hole, waar je enkele cliff dwellings kan bekijken. Een picknick tussen mooie ‘sycamore trees’ (platanen) langs Beaver Creek is hier ook een aanrader.

6. Cathedral Rock

cathedral rock
cathedral rock

In Sedona vind je één van de bekendste rotsen van Arizona, namelijk Cathedral Rock. Naast enorm fotogeniek is de rots ook een spiritueel boegbeeld. Zorg dat je tegen zonsondergang op locatie Red Rock Crossing bent, in Crescent Moon Park, en je ziet dit gesteente prachtig weerspiegelen in Oak Creek.

7. Red & Slide Rock State Park

red slide tock state park
red slide tock state park

Ga je met kids op vakantie naar Arizona? Dan mag je deze parken niet missen. Ondanks dat Red Rock State Park relatief klein is, bevat het bijzonder veel verschillende vegetatie, wat geheel te danken is aan de Oak Creek die door het gebied stroomt. In dit 286 hectare tellende natuurreservaat vind je schitterende wandeltrails die je nog lang zullen heugen. Ook het nabij gelegen Slide Rock State Park is kids-proof. Ondiepe poelen en gladde rotsen vormen natuurlijke waterglijbanen en staan garant voor een flinke dosis fun.

8. Oak Creek Canyon

oak creek canyon
oak creek canyon

Deze canyon is met zijn schilderachtige hoge dennen, eiken, aspen en enkele appelbomen een echte publiekstrekker. Parkeer je auto op de grote Call of the Canyon parkeerplaats en loop in slechts enkele minuten naar de kloof. De ‘West Fork Oak Creek Trail’ is één van de bekendste wandelroutes, die je gedaan moet hebben.

9. Barringerkrater

arizona meteor crater
arizona meteor crater

Temidden van een overwegend vlak landschap vind je ten oosten van de stad Flagstaff een gigantische krater, die 50.000 jaar geleden is ontstaan door een meteorietinslag. Een indrukwekkend aanblik is het gevolg van dit bizarre natuurgeweld.

10. Antelope Canyon

antelope canyon
antelope canyon

Een slot canyon is een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. Een fenomeen als dit is vaak onmogelijk te bezoeken, omdat ze in onherbergzame en ontoegankelijke gebieden voorkomen. De Antelope Canyon is hier een uitzondering op en dan ook met recht een betoverende plek om te bezoeken.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8