Home
Blog
Bestemmingen
Deze film van Bryce Canyon is magisch mooi

Deze film van Bryce Canyon is magisch mooi

op 6 september 2019
1 minuut leestijd
Deze film van Bryce Canyon is magisch mooi

Bryce Canyon is een ongekend mooi natuurpark in het zuidwesten van Utah. Het spectaculaire park is in dit filmpje wel heel mooi in beeld gebracht.

Bryce Canyon is absoluut uniek in zijn soort. Een grillig landschap van duizenden kalk- en zandstenen rotsformaties in uiteenlopende kleurschakeringen. Op je reis door de Verenigde Staten mag dit park zéker niet ontbreken.


De hoodoos en hoogtepunten van Bryce Canyon

De aardpiramides in het park zijn zo uniek, dat ze zelfs een eigen naam hebben gekregen. ‘Hoodoos’ zijn rotsformaties die zijn ontstaan door wind-, water- en ijserosie. Ze zijn er in tal van kleurschakeringen: van okergeel tot koraalrood.

Het mooiste uitzicht over de hoodoos van Bryce Canyon heb je bij Rainbow point. Vanuit hier kijk je over bijna het hele park uit. Ook de Natural Bridge wil je met eigen ogen gezien hebben.

Het amfitheater is het meest bezochte punt van Bryce Canyon en bestaat uit duizenden hoodoos in prachtige kleuren. Vanaf Bryce Point heb je een schitterend uitzicht over dit surrealistische amfitheater.

bryce canyon
bryce canyon

Hiking in Bryce Canyon

Een wandeltocht door Bryce Canyon National Park is de beste manier om de hoodoos van dichtbij te bewonderen.

De Navajo Loop Trail is 2,2 kilometer lang en begint bij Sunset Point. Het is een intense route, maar brengt je langs waanzinnig mooie uitzichtpunten.

De Mossy Cave Trail is een stuk makkelijker, dus ook goed met kinderen te doen. Ook de Tower Bridge Trail, Hat shop Trail en Queens Garden trail brengen je langs de mooiste uitzichten van Bryce Canyon.

bryce canyon usa
bryce canyon usa

Hoe kom je er?

Bryce Canyon ligt aan Route 63 en is het makkelijkst te bereiken vanuit Las Vegas of Salt Lake City. Vanuit beide steden ben je in zo’n vier uurtjes in Bryce Canyon. Houd er rekening mee dat het park maar één ingang heeft, aan de noordzijde.

Vanuit daar volg je de 29 kilometer lange Rim Road dwars door het park. De weg volgt de kloofrand helemaal tot aan Rainbow & Yovimpa Point.

Top reizen naar Bryce Canyon

Reisorganisaties met reizen naar Bryce Canyon

Meer blogs over Bryce Canyon

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8