Home
Blog
Bestemmingen
Old Faithful: Must-see geiser in het Yellowstone National Park

Old Faithful: Must-see geiser in het Yellowstone National Park

1 minuut leestijd
Old Faithful: Must-see geiser in het Yellowstone National Park

De Verenigde Staten zijn gezegend met een behoorlijk aantal pareltjes van nationale parken. Yellowstone National Park is het oudste Nationaal Park ter wereld en spreidt zich uit over Wyoming, Montana en Idaho. Het spectaculaire natuurgebied met kleurrijke waterpoelen, warmtebronnen en een hoge concentratie spuitende geisers is een echte publiekslieveling.

Yellowstone National Park is gelegen op een slapende vulkaan en maar liefst 60 procent van alle geisers ter wereld vind je hier! De grootste verzameling vind je in het Upper Park Geyser Basin, met wel 150 hydrothermale wonderen op zo’n tweeënhalve vierkante kilometer, waaronder ook de Old Faithful geiser.

Old Faithful geiser

Terwijl veel andere beroemde geisers slechts eens per zes tot acht maanden uitbarsten, vind je in Yellowstone National Park vijf grote geisers die regelmatig uitbarsten: Castle, Daisy, Riverside, Grand Geyser en dus ook good Old Faithful. Old Faithful is de grootste geiser die met de meeste regelmaat vulkanische activiteit vertoont, gemiddeld wel zeventien keer per dag.

old faithful
old faithful

yellowstone
yellowstone

old faithful
old faithful
 

Vijf minuten spugen

Old Faithful spuugt elke 35 tot 120 minuten gedurende zo’n anderhalf tot vijf minuten. Het is een indrukwekkend schouwspel om het hete water zo’n 32 tot 56 meter hoog te zien spugen. De temperatuur kan oplopen tot wel 100 graden celsius en de grote dampwolken kunnen tot wel 175 graden worden. Afhankelijk van de duur van de eruptie knalt er een onwaarschijnlijke 14.000 tot 32.000 liter water de lucht in.

Hot springs en pruttelende poelen

In Yellowstone National Park, met meer dan 10.000 warmtebronnen, vele hot springs met zwaveldampen en gekleurde bronnen kom je ogen, oren én tijd te kort. In de buurt van de geiser vind je ook de Morning Glory Pool, een waterbron met spectaculaire diepblauwe en felgele kleuren. Mammoth Hot Springs is een uniek landschap van kalkstenen terrassen. Ook grote kans dat je wilde dieren, zoals grizzlyberen, bizons, elanden en grijze wolven tegenkomt.

Top reizen naar Yellowstone National Park

Reisorganisaties met reizen naar Yellowstone National Park

Meer blogs over Yellowstone National Park

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8