Home
Blog
Bestemmingen
Must-see in Arizona, USA: Horseshoe Bend

Must-see in Arizona, USA: Horseshoe Bend

op 18 februari 2016
1 minuut leestijd
Must-see in Arizona, USA: Horseshoe Bend

Op rondreis in West-Amerika? Neem een kijkje bij Horseshoe Bend in Arizona, een wel heel bijzonder stukje natuur bij de Colorado River.

In de West-Amerikaanse staat Arizona, net onder de staat Utah, vind je Horseshoe Bend. Horse-hoe? Horseshoe Bend betekent letterlijk hoefijzer-buiging, en dat is dan ook precies de vorm van de Colorado River op deze plek. Zo’n ‘lus’ in een rivier wordt ook wel meander genoemd: een kronkelige rivierbuiging. Maar wat Horseshoe Bend vooral bijzonder maakt, is de enorme rots in het midden van de ‘hoefijzer’, en de kliffen aan de buitenzijde van de meander.

320 meter hoog uitzichtspunt

De Colorado River stroomt hier op 980 meter boven de zeespiegel. Het uitkijkpunt bij Horseshoe Bend ligt om 1300 meter. Een indrukwekkend uitzicht dus vanaf de 320 meter hoge kliffen, dat via een 2,4 kilometer-lange (makkelijke) wandeling vanaf Route 89 te bewonderen is. Eén van de mooiste plekken om de Colorado River te bewonderen!

Vlieg over Horseshoe Bend!

Horseshoe Bend is uiteraard ook prachtig vanuit de lucht. Heb je dus wat te besteden en wil je een bijzondere ervaring opdoen? Maak dan een helikoptervlucht! Vanaf Glen Canyon zijn genoeg mogelijkheden. Ook vanaf de Grand Canyon kun je een tour richting Horseshoe Bend boeken. Dan vlieg je met een vliegtuigje over het canyon-landschap – inclusief Horseshoe Bend – naar Page.

Roadtrip?

Horseshoe Bend ligt nabij de plaats Page, op ruim vier uur rijden van Las Vegas in Nevada en het prachtige national park Canyon Lands in Utah. Roadtrip, anybody?

Top reizen naar Horseshoe Bend

Reisorganisaties met reizen naar Horseshoe Bend

Meer blogs over Horseshoe Bend

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8