Home
Blog
Bestemmingen
Must-see in de VS: Point Reyes National Seashore

Must-see in de VS: Point Reyes National Seashore

1 minuut leestijd
Must-see in de VS: Point Reyes National Seashore

De Verenigde Staten is een populaire bestemming voor citytrips naar bijvoorbeeld New York, San Francisco en Los Angeles. Maar je vindt er ook een bonte verzameling onwaarschijnlijk mooie natuurparken. Point Reyes National Seashore in Californië is er daar één van.

De VS is gezegend met indrukwekkende natuurparken als Grand Canyon, Glacier en Yosemite National Park. Point Reyes National Seashore mag dan wel minder bekend zijn, maar is een bezoek meer dan waard. Vanuit San Francisco goed te doen als dagtrip, maar ook een prachtige bestemming op zichzelf.

Best bewaarde schat van Bay Area

Point Reyes National Seashore ligt op het meest westelijke punt van Marin County, ten noorden van San Francisco en is één van de meest over het hoofd geziene schatten van de Bay Area. Het park ligt op een smal schiereiland dat zo’n 25 kilometer uitsteekt in de Stille Oceaan. Point Reyes is 70.000 hectare groot en telt meer dan 1.500 soorten planten en dieren. Bij goed weer heb je een spectaculair uitzicht op de oceaan, maar het kan er ook erg winderig en behoorlijk mistig zijn, vooral van juli tot september. Ervaren San Fran-gangers weten wat we bedoelen!

point reyes national seashore
point reyes national seashore

point reyes national seashore
point reyes national seashore

point reyes national seashore
point reyes national seashore
 

Meer dan 250 kilometer wandelpaden

Point Reyes National Seashore is een prachtig park voor urenlange wandelingen over uitstekend onderhouden wandelpaden. Voor de meer avontuurlijk ingestelde bezoekers zijn er diverse plekken waar je kunt kajakken. Tomales Bay, Drakes Estero en Limantour Estero zijn hiervoor populaire plekken. Overnachten is mogelijk op één van de vier campingplaatsen in het park. 

Attracties in het park

Ook is er een aantal attracties die je kunt bezichtigen. Zo ligt er een schilderachtig mooie, historische vuurtoren. Met een beetje geluk spot je van hieruit grijze walvissen, zeeolifanten en zeeleeuwen. Pierce Rance is een prachtige, gerenoveerde boerderij en bij Point Reyes Beach vind je een uitgestrekt en ongerept strand.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8