Home
Blog
Bestemmingen
5x minder bekende steden in Amerika die je tóch moet zien

5x minder bekende steden in Amerika die je tóch moet zien

2 minuten leestijd
5x minder bekende steden in Amerika die je tóch moet zien

The Big Apple, Miami en San Fran, eat your heart out. Deze vijf onterecht minder befaamde plekken in de VS wil je eveneens beslist bezoeken.

Ga je op rondreis door de Verenigde Staten, dan staan bestemmingen als New York, Californië, Las Vegas en Florida al gauw op de favorietenlijst. Geheel terecht natuurlijk. Maar Amerika is groot en heeft je nog veel meer te bieden. De meest leukste herinneringen maak je vaak op plekken waar je het het minst verwacht. De volgende vijf steden zijn wat ons betreft onterecht ondergeschoven kindjes en een bezoek meer dan waard.

1. Portland, Oregon

portland oregon
portland oregon

Het maakt niet uit wat je wilt zijn, doen, eten of drinken. Het kan allemaal in het liberale Portland in de staat Oregon. Niets is te gek in deze creatieve stad die bekend staat om zijn rijke koffie- en biercultuur. Waar je je overdag onderdompelt in de pracht van de vele parken, tax-free shopping, hands-on wetenschap, het spotten van babyolifanten in de dierentuin en het losgaan in attractieparken, duik je ’s nachts één van de vele clubs, karaoke-barren of comedy-cafe’s in. De lijfspreuk ‘Keep Portland Weird’ is de Portlanders op het lijf geschreven.

2. Austin, Texas

austin texas
austin texas

Deze met een vochtig subtropisch klimaat gekenmerkte hoofdstad van de livemuziek verken je het beste op de fiets. Hotspots als State Capitol, Congress Avenue Bridge, de LBJ Presidential Library en Zilker Metropolitan Park mag je niet missen. Gave street art bewonder je in ‘Graffiti Park at Castle Hills’. Ook een ‘Live music Crawl’ mag, in deze Texaanse stad die countryrock ademt, als vanzelfsprekend niet ontbreken.

3. Boulder, Colorado

boulder colorado
boulder colorado

Op meer dan 1.600 meter aan de voet van de Rocky Mountains ligt in de staat Colorado het karakteristieke en historische Boulder, wat ‘rotsblok’ betekent. Honderden kilometers wandel- en fietspaden staan hier garant voor sensationele tochten in de natuur. Met meer dan 60 parken, waaronder sportvelden, speeltuinen, picknickplaatsen, een skate park en Pearl Street Mall is ook Boulder’s binnenstad de moeite waard. Foodies halen hier hun hart op in de vele innovatie sterrenrestaurants.

4. New Orleans, Louisiana

new orleans
new orleans

In het ongedwongen New Orleans, in de staat Louisiana, luister je op elke straathoek naar goede muziek, waarvan jazz in het bijzonder. French Quarter is met zijn Franse en mediterrane invloeden een interessante wijk. Jackson Square is een geliefd plein onder Hollywood-filmploegen. Bezoek Louis Cathedral, het interessante museum The Presbytère en Bourbon Street, waar party-hardy-taferelen aan de orde van de nacht zijn.

5. Seattle, Washington 

seattle
seattle

Ondanks dat het aanblik van Seattle’s Space Needle toren bij velen bekend is, staat deze stad niet hoog op bucketlists. Dat is jammer, want dit schilderachtige oord in het noordwesten van de staat Washington heeft je veel te bieden. Bezoek Pike Place Public Market, ga met de watertaxi of de South Lake Union Trolley op expeditie door de stad, aanschouw prachtige zonsopgangen vanaf de Smith Tower en ga voor een spookachtige rondleiding naar Pioneer Square.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8