Home
Blog
Bestemmingen
Las Vegas wederom populairste bezienswaardigheid West-Amerika

Las Vegas wederom populairste bezienswaardigheid West-Amerika

1 minuut leestijd
Las Vegas wederom populairste bezienswaardigheid West-Amerika

Met 42,3 miljoen bezoekers in 2015 is Las Vegas opnieuw dé trekpleister van West-Amerika. En wat was de drukste maand denk je?

Goed nieuws voor Las Vegas! In 2014 brachten maar liefst 41,1 miljoen mensen een bezoekje aan de Amerikaanse stad. ‘The Entertainment Capital of the World’ was daarmee destijds de populairste West-Amerikaanse toeristenbestemming van het jaar. In 2015 stegen de bezoekersaantallen weer en groeide het aantal bezoekers naar maar liefst 42,3 miljoen mensen. Daarmee was Vegas in 2015 opnieuw dé trekpleister van West-Amerika.

Toename non-stop vluchten en conferenties

Volgens persbericht van het toerisme bureau van Las Vegas is de groeiende stroom toeristen ondermeer te danken aan een toenemend aantal non-stop vluchten naar Las Vegas. Vanuit Keulen en Kopenhagen vliegen respectievelijk Eurowings en Norwegian Airlines bijvoorbeeld rechtstreeks naar de populaire stad. Ook steeg het aantal conferenties in Vegas door blijvende investeringen in – en verbeteringen van de beroemde Las Vegas Strip.

Drukste maand ooit in Las Vegas

Las Vegas trok in 2015 niet alleen een recordaantal jaarbezoekers, maar behaalde ook een maandrecord. In november 2015 bezochten totaal 3,4 miljoen mensen de stad in Nevada. Daarmee is november 2015 de drukte maand in de geschiedenis van Las Vegas.

Toerisme

De 42,3 miljoen bezoekers leverden de stad vorig jaar ruim 50 miljard dollar en werkgelegenheid voor 300.000 locals op. Het toerisme is daarmee verantwoordelijk voor 43 procent van de werkgelegenheid in Clark County, het gebied waar Las Vegas deel van uitmaakt. Tja, Viva Las Vegas!

Tip! Dit zijn de tien beste luxehotels in Las Vegas.

Oh en mocht je je nog afvragen waarom Las Vegas dan zo populair is? Kijk dan even dit filmpje!

Staat Las Vegas op jouw bucketlist?

Top reizen naar Las Vegas

Reisorganisaties met reizen naar Las Vegas

Meer blogs over Las Vegas

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8