Home
Blog
Bestemmingen
Rondreis: West-Amerika met kinderen, route en tips

Rondreis: West-Amerika met kinderen, route en tips

3 minuten leestijd
Rondreis: West-Amerika met kinderen, route en tips

Amerika is voor alle leeftijden. Ben je op zoek naar suggesties voor een rondreis met kinderen door West-Amerika? Rondreis geeft zeven keer raad!

Jong en oud kunnen hun lol op in de Verenigde Staten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat er tevens voor kan zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want ga je voor wild-wild-west-avonturen of hipster taferelen tussen tout bekend Hollywood? Rondreis.nl geeft je zeven adviezen. Zo spot je de highlights van West-Amerika op een manier die leuk is voor zowel jong als oud.

1. Start in Sexy San Fran

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

San Francisco is de ideale plek om jullie rondreis door het westen van Amerika te beginnen. Huur een gids in voor een interactieve speurtocht en de toon van je reis is gezet. Uiteraard stap je samen in de kabeltram die je over de heuvels van de stad leidt. Als echte Hollander is fietsen áltijd een goed idee. Kies daarbij voor een “kidz tandem” en trap samen rond. Dat is veiliger, zo hoeven de kids niet alleen te fietsen in de drukke metropool. Vanaf Fishermans Warf zie je het voormalige gevangeniseiland Alcatraz liggen. Het is wellicht niet de eerste bezienswaardigheid waar je aan denkt. Toch is het een spannend uitje met kids. Er is zelfs een Nederlandse audiotour.

2. Kampeer in een natuurpark

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voorzie jezelf van basic kampeerspullen inclusief een koepeltent en trek door het ongerepte landschap dat West-Amerika te bieden heeft. Kies voor natuurpark Yosemite, Zion, Bryce Canyon, of Grand Canyon en beleef een overweldigend kampeeravontuur. Je kunt uiteraard ook meerdere parken combineren. Ga mountainbiken in Zion, maak een selfie op het randje van de Grand Canyon en hike door Bryce Canyon. Het natuurschoon wat je tegemoet komt, zal diepe indruk maken!

3. Waag een gokje in Las Vegas

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zijn de kids oud genoeg? Laat ze dan onder ouderlijk toezicht kennis maken met de gekkigheid in Las Vegas. Maar ook voor jonge telgen is Las Vegas een aanrader. Ga bijvoorbeeld haaien en krokodillen kijken in het aquarium van Shark Reef Mandalay Bay. Vaar een bootje in The Venetian waarmee je je direct in Venetië waant. Eet daarna een hapje in het Rainforest Café, waar het net lijkt alsof je een jungle met apen en olifanten inloopt. Kids love it!

4. Ontdek Los Angeles - niet alleen Disneyland!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

LA wordt door gezinnen met kinderen het meest geroemd om Disneyland. Daar zou je natuurlijk zo een week kunnen doorbrengen. Ware het niet dat er in de stad veel meer leuke dingen te doen zijn met kids. Een groot voordeel daarbij is het heerlijke klimaat. Terwijl het zonnetje schijnt, speelt je kroost op volle toeren in het Griffith Park of in de kindertuin bij The Huntington. Breng een bezoek aan het Kidspace Children's Museum, ga naar El Capitan Theatre, kano over de Los Angeles River en stap in de Angels Flight Railway die je over Bunker Hill voert. Amazing is hier een understatement!

5. Surf in San Diego

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Onder Los Angeles is het gaaf surfen in San Diego. En dat niet alleen. Ook deze stad beschikt over gave pretparken, spetterende waterparken, culinaire restaurants en interessante winkels. Om nog te zwijgen over de diversiteit aan wandelpaden, sportarena's, musea en theaters. Bezichtig koala's in de dierentuin, roetsj van de achtbaan in themapark Legoland en verwonder je over de prachtige Torrey Pine-bomen langs de kustlijn in Torrey Pines Natural Reserve.

6. Rijd Route 66

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Route 66 is een van de bekendste routes die Amerika kent. Voor velen is dit hét ultieme traject voor een roadtrip. Een groot deel van de route loopt dwars door het westen van de VS. Begin in Santa Monica in Los Angeles en hit the road. Las Vegas en de Grand Canyon zijn een must visit alvorens je New Mexico binnenrijdt, een staat met veel Spaans- en Latijns-Amerikaanse invloeden. Aan cultuur geen enkel gebrek tijdens deze trip!

7. Combineer steden en natuurparken

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Route 66 mag dan een legendarisch parcours zijn, de hotspots van het westen van Amerika zijn uiteraard op meerdere manieren te combineren. Plan je reis geheel naar eigen voorkeur en maak een mooie mix van stadse taferelen en natuuractiviteiten. Reis bijvoorbeeld van San Francisco via Los Angeles naar de Grand Canyon, Monument Valley, Zion en Las Vegas. Een andere leuke route is: San Francisco, Yosemite, Sequoia, Las Vegas, Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon, Kingman, Los Angeles.

Eén ding is zeker: waar je ook gaat met kids in West-Amerika, het wordt een roadtrip om niet te vergeten!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8