Home
Blog
Bestemmingen
Een rondreis door Texas: de must-sees

Een rondreis door Texas: de must-sees

op 27 augustus 2018
3 minuten leestijd
Een rondreis door Texas: de must-sees

Dat Texas in de VS van alle markten thuis is, wordt bevestigd door deze veertien hotspots. Bezoek de staat en verwonder je over zoveel diversiteit.

Texas is groots. Zowel in zijn oppervlakte als in de verscheidenheid van landschappen en natuurschoon. Het is een staat die zich bij uitstek leent voor een gevarieerde autovakantie. Huur dus vooral die royale Amerikaanse bak, hit the road en programmeer sowieso deze veertien plekken in de navigatie.

1. Alamo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het zuiden van Texas, niet ver van de Mexicaanse grens, staat een -inmiddels- heilig fort. Tegenwoordig vormt het een toeristische attractie en voor sommigen zelfs een pelgrimsoord. Voorheen werd hier echter flink gevochten. Wanneer je aanhaakt bij de Battlefield Tour, krijg je in een uur de ins en outs te horen van deze heftige gevechtsgeschiedenis.

2. San Antonio Riverwalk

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dwars door San Antonio maak je een interessante rivierwandeling langs de oever van een charmant kanaal, dat de belangrijkste verkeersader is van de stad. Flaneer door de aangelegde hoteltuinen, drink een biertje in een van de vele café’s en verwonder je ’s avonds bovenal over de vele fonkelende lichtjes.

3. Big Bend National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Letterlijk óp de grens van de Verenigde Staten en Mexico ligt het immense Big Bend National Park. Waar het Chisos Basin en de Chihuahuawoestijn toch wel de paradepaardjes van het gebied zijn.

4. Gorman Falls

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Watervalliefhebbers gaan naar het Colorado Bend State Park waar de Gorman Falls een niet te missen eye-catcher zijn. Naast water en volop groen is er ook wild te spotten. Trek dus je avonturiers-outfit aan en ga op pad!

5. Mount Bonnell

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In Austin is Mount Bonnell erg populair. Vooral de zonsondergang is prachtig vanaf het hoogste punt van deze metropool. Beklim de korte, steile trap voor een uitgestrekt uitzicht over Lake Austin. Magisch!

6. Hamilton Pool Reserve

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een subtropisch aandoend reservaat hebben we nog niet genoemd. Check Hamilton Pool Reserve. In dit sprookjesachtige water onder Hamilton Creek wil je graag een duik nemen. En dat doen velen dan ook tijdens de warme periodes van het jaar. Vogelfreaks opgelet: je spot hier bijzondere vleugels!

7. Krause Springs

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Mooi zwemmen kan je ook in de Krause Springs. De 32 bronnen, gelegen in het hart van Texas, zijn heerlijk verfrissend. Daarnaast is het very nice struinen door de Butterfly Gardens.

8. Klyde Warren Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tijdens een rondreis door Texas kan het haast niet anders dat je Dallas een bezoek brengt. Zodra dat het geval is, mag een glimp van het innovatieve Klyde Warren Park niet ontbreken. Deze groene oase biedt een scala aan leuke bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan schaken, yoga, croquet en andere buitenactiviteiten. Wanneer je met je gezin on tour bent, heb je hier zeker heen te gaan!

9. White Rock Lake

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eveneens een graag geziene plek in Dallas is White Rock Lake. Zwemmen, kajakken, picknicken en ultiem relaxen is hier aan de orde van de dag. Een perfecte spot voor een pitstop als je het ons vraagt.

10. Fossil Rim

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op slechts anderhalf uur rijden van Dallas en ongeveer drie uur vanaf Austin vind je het Fossil Rim Wildlife Centre. Wanneer je het dierenrijk een warm hart toedraagt, is dit een hele gave bezienswaardigheid. Zie onder andere hoe cheeta’s jagen, giraffen blaadjes van de bomen plukken en neushoorns luieren in de modder. Houd je camera gereed voor de mooiste kiekjes!

11. Enchanted Rock

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Amerika barst van de rotsformaties en Texas doet daar vrolijk aan mee. Met Enchanted Rock als een van de hoogtepunten. Niet zo zeer omdat hij groot is, maar omdat het grootste deel van dit roze, granieten natuurverschijnsel ondergronds ligt. Gaat dat zien!

12. Caverns of Sonora

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Langs highway 10 wacht je een ondergronds avontuur. Caverns of Sonora wordt namelijk internationaal erkend als een van de mooiste grotten op aarde. Trek eropuit met een gids en ontdek alles van de vele stalagmieten en stalactieten. In de omgeving kan je tevens erg sereen kamperen. Ideaal dus als je een tent meegenomen hebt!

13. Cadillac Ranch

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wanneer je tijdens je trip een deel van ‘Route 66’ meeneemt, wil je sowieso een stop maken bij de Cadillac Ranch. Een sculptuur gemaakt van tien Cadillacs vormt hier een ode aan de Amerikaanse auto.

14. Boca Chica Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In de diversiteit aan must-see’s mag ook een strand niet ontbreken. Texas kent verschillende kuststroken. Boca Chica Beach is een van de neusjes van de zalm. Dit langgerekte zandstrand in het uiterste zuid-oosten van Texas, vlak bij Mexico, wil je met eigen ogen gezien hebben!

Top reizen naar Amerika

Mexico, Miami & Key West

Mexico, Miami & Key West

17 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Geniet van zonovergoten stranden in Key West, het bruisende Miami en oude Maya-ruïnes en kristalhelder water in Tulum. Een reis naar deze prachtige bestemmingen is een perfecte combinatie van ontspanning en cultuur. Deze reis is de perfecte combinatie tussen relaxen en culturele sites bezoeken. Je start de reis in Miami en rijdt de prachtige route bij Key West. Vervolgens gaat de reis verder naar het veelzijdige Mexico. Via Cancun bezoek je het schier eiland van Yucatan en een van de zeven wereldwonderen Chitzen Iitza. Om de reis relaxt af te sluiten eindigen we deze reis in Cancun. Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.Persoonlijk advies, daar draait het om bij Travel Legends. Onze reisspecialisten gaan met u om tafel om de perfecte reis samen te stellen. Met behulp van contacten over de hele wereld ontvangt u uw reis op maat, met de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Wij willen altijd net iets meer bieden, kijken net iets verder en zetten graag een stapje meer. Daardoor kunt u zorgeloos op reis gaan.Niet alleen wij nemen u graag mee op een onvergetelijke reis, wij introduceren u aan de locals die hun ervaringen en tips graag delen. Zij zien dagelijks met eigen ogen de vele plekken en eigenschappen die deze landen te bieden hebben en hebben de regio voor altijd in hun armen gesloten. U kunt zich geen betere gids wensen!

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8