Home
Blog
Bestemmingen
USA Roadtrip: Dit is de ideale route voor een Amerika-rondreis van 3 weken

USA Roadtrip: Dit is de ideale route voor een Amerika-rondreis van 3 weken

op 15 september 2016
2 minuten leestijd
USA Roadtrip: Dit is de ideale route voor een Amerika-rondreis van 3 weken

Amerika is groot genoeg om maanden rond te reizen. Maar ook voor een vakantie van drie weken heeft dit land genoeg te bieden. Dit is de ideale route voor een Amerika-rondreis! 

New York, Las Vegas, Grand Canyon, Hawaii, Death Valley, Miami, San Francisco, Route 66, Yellowstone, Rocky Mountains… Drie weken naar Amerika betekent keuzes maken, veel keuzes maken. Maar deze roadtrip door het westen van de VS is een perfecte mix van steden en natuur.

Los Angeles

LA
LA

Begin je reis in Los Angeles. In zo’n elf uur vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar deze glitter & glamour stad die natuurlijk vooral bekend staat om Hollywood. Bezoek een filmstudio, ga shoppen op Rodeo Drive in Beverly Hills of chill lekker op het mooie strand om bij te komen van de jetlag.

Grand Canyon

Grand Canyogn
Grand Canyogn

Een bezoek aan de Grand Canyon is een must tijdens je rondreis door (West-)Amerika! Ga voor een wandeling langs de adembenemende uitzichtpunten of zoek het hogerop en stap in een helikopter! Een absolute aanrader is om de Grand Canyon tijdens zonsopgang en zonsondergang te bezoeken.

Las Vegas

Vegas
Vegas

Via een stukje van Route 66 gaat de rondreis verder naar Las Vegas! De ‘Gambling Capital of the World’ ligt midden in de woestijn. ‘s Nachts komt de stad pas echt tot leven en kijk je je ogen uit. Dit is dé plek om je dollars te laten rollen!

Death Valley NP

Death Valley
Death Valley

Death Valley National Park in Californië is het heetste en droogste park van Amerika. De temperatuur kan er in de zomer oplopen tot wel 50 graden Celcius! Je vindt hier prachtige zandduinen, bizarre rotsformaties, kraters en woestijnlandschappen. Zorg dat je genoeg water (en benzine) mee neemt!

Yosemite National Park

Yosemite
Yosemite

Yosemite NP wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. En niet voor niets want dit park barst van de adembenemend mooie natuur met enorme watervallen, valleien, granieten rotswanden, bergen en bossen. Je kan hier prachtige wandelingen maken en zelfs kamperen!

Napa Valley

Napa
Napa

Wijn, wijn, wijn! De Napa Valley staat ook wel bekend als de Wine Country. Met zo’n 600 wijngaarden in dit gebied zie je overal waar je kijkt druiven en mooie boerderijen. Even bijkomen van alle overweldigende steden en natuur doe je hier tijdens een wijnproeverij bij een van de vele wijnhuizen.

San Francisco

San FRancisco
San FRancisco

Deze op 43 heuvels gebouwde stad is één van de populairste steden van Amerika. Niet te missen is natuurlijk de iconische Golden Gate Bridge. Deze oranjerode brug is bijna twee kilometer lang en ideaal om per fiets over te steken. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Chinatown en de Alcatraz gevangenis en een ritje te maken in de oude kabeltram. San Francisco is misschien wel de tofste stad van héél Amerika!

Big Sur

Big Sur
Big Sur

De Amerika-rondreis eindigt met de reis van San Fransisco terug naar L.A. over Highway 1. Deze route gaat dwars door Big Sur en is één van de mooiste autoroutes in Amerika. Big Sur is een dunbevolkt gebied aan de kust van de Grote Oceaan. De vele kronkelwegen die je hier meemaakt zullen je nog lang bijblijven.

PS Wist je dat de Australische Great Ocean Road door Highway 1 geïnspireerd is?

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8