Home
Blog
Bestemmingen
5x must-sees in San Diego (Californië)

5x must-sees in San Diego (Californië)

1 minuut leestijd
5x must-sees in San Diego (Californië)

San Diego is een leuke stad in Californië met een heerlijk klimaat en waar genoeg te beleven is. Dit zijn de vijf must-sees in San Diego!

San Diego is een stad aan de westkust van Amerika, dichtbij de grens met Mexico. Ondanks dat San Diego slechts op twee uur rijden van Los Angeles ligt, wordt de stad door de meeste toeristen toch vaak overgeslagen. Wij snappen het niet. Kijk nou toch wat voor leuks er te doen is! 

1. Gaslamp Quarter

Gaslamp Quarter is een gezellige historische wijk in San Diego, vernoemd naar de oude gaslampen die er nog steeds hangen. Je ziet hier mooie Victoriaanse huizen en kan er goed shoppen en eten bij één van de vele leuke tentjes.

gaslamp quarter
gaslamp quarter

2. Balboa Park

Balboa Park is een ernorm stadspark in San Diego, groter zelfs dan Central Park in New York! Het is eigenlijk meer een soort dorp met daarin verschillende parken, musea, restaurants en de dierentuin.

Balboa park
Balboa park

3. San Diego Zoo

Bij een bezoekje aan een stad denk je er misschien niet meteen aan om de plaatselijke dierentuin te bezoeken, maar in San Diego moet je zéker naar de San Diego Zoo. Deze dierentuin is gigantisch groot en je ziet er zo’n 4.000 dieren waaronder reuzenpanda’s.

san diego zoo
san diego zoo

4. Coronado Island

Coronado Island ligt in het uiterste zuiden van San Diego en is te bereiken via de drie kilometer lange Coronado brug. Bezoek hier het historische Hotel del Coronado en geniet van het uitzicht op de skyline van San Diego.

Cornado Island
Cornado Island

5. Beach life

San Diego heeft een kustlijn van meer dan 100 kilometer! Er zijn dus vele stranden te vinden om even lekker af te koelen. Daarnaast is San Diego ook een echt surfparadijs, ideaal voor zowel de beginnende als ervaren surfers!

San Diego beach
San Diego beach

Top reizen naar Cali

Reisorganisaties met reizen naar Cali

Meer blogs over Cali

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8