Home
Blog
Bestemmingen
Boston: Wat maakt deze USA stad zó leuk?

Boston: Wat maakt deze USA stad zó leuk?

1 minuut leestijd
Boston: Wat maakt deze USA stad zó leuk?

Move over New York, Boston is hier! Lees hier waarom een citytrip naar één van de oudste steden van de USA op je bucketlist moet.

Boston is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten. De stad werd in 1630 gesticht door kolonisten, die Boston vernoemden naar de gelijknamige plaats in Engeland, waar de meeste kolonisten vandaan kwamen. Niet geheel verrassend ligt Boston dan ook aan de oostkust van de Verenigde Staten, zo’n 300 kilometer boven New York. Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts. Maar wat maakt Boston nou zo leuk?

Compacte stad met lange geschiedenis

Boston is een zeer compacte stad. Hoewel Boston met ruim 600.000 inwoners de 22ste stad van de Verenigde Staten is, is het wel de op drie na dichtbevolkste stad van het land. Dit maakt Boston gezellig en bovendien goed beloopbaar. In circa vier kilometer loop je via de Freedom Trail langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Deze wandeling wordt aangegeven met een rode lijn op de stoep. Bezienswaardigheden zijn onder andere gebouwen uit de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, de Boston Common (het oudste publieke park van Amerika), het State House, het Old South Meeting House en Quincy Market.

Boston
Boston

Boston USA
Boston USA

Harvard
Harvard

Modern Boston

Boston staat naast de – relatief - lange geschiedenis bekend om de vele musea (o.a. het Museum of Fine Arts), theaters (en muziekartiesten als Donna Summer), sport (honkbal, American football, basketbal, ijshockey en natuurlijk de Boston Marathon) en het onderwijs. Universiteiten als Harvard en MIT zijn gevestigd in het aangrenzende Cambridge. Leuk om eens een kijkje te nemen! En zeker eens iets anders dan NYC!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8