Home
Blog
Bestemmingen
Savannah: De mooiste stad van Amerika

Savannah: De mooiste stad van Amerika

1 minuut leestijd
Savannah: De mooiste stad van Amerika

Brede avenues, magnifieke woningen, weidse parken en een centrum vol historie maken het gastvrije Savannah tot een plek die je met eigen ogen gezien wilt hebben.

Bij 'Savannah' gaat er waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar deze schitterende stad in de Amerikaanse staat Georgia is, geheel terecht, enorm populair onder reizigers. De meer dan twintig oude pleinen en opmerkelijke gebouwen, zoals de Cathedral of St. John the Baptist, het Owens-Thomas House en het Mercer-Williams House, bezorgen de stad een rustieke en magische sfeer.

Historische stad

Voor diepgaande informatie over de geschiedenis van dit bijzondere oord breng je een bezoek aan het Savannah History Museum. Het zuidelijk historisch centrum wordt getekend door Forsyth Park waar je te midden van een groene oase een prachtige fontein, monumenten en tuinen vindt.

savannah georgia
savannah georgia

savannah amerika
savannah amerika

savannah usa
savannah usa
 

Bad girl, let's party!

Savannah is niet alleen prachtig in haar aanblik, de stad wordt ook geroemd om haar festivals en studentenfeesten. Met zowel blues-, jazz-, als ook rock- en metal-invloeden is het uitgaansleven erg divers. Vooral het feest op St. Patrick’s Day staat te boek als één van de grootste festijnen van het land.

Spookstad Savannah

Met daarnaast geruchten dat het er spookt, komt eveneens de 'donkere kant' van de stad aan het licht. Bijna elk gebouw en begraafplaats kent wel een spookverhaal of is behekst. Zo staat Pirate’s House bijvoorbeeld bekend om zijn geheime gangen en tunnels en zou het spoken op Wright Square en Bonaventure Cemetery. Je gaat dan ook een uniek en excentriek verblijf tegemoet wanneer je deze stad aandoet.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8