Yosemite National Park

Yosemite National Park

Granieten rotswanden en watervallen

Het door gletsjers gevormde landschap van Yosemite National Park is adembenemend mooi. Trek je wandelschoenen aan, verken de stijle bergtoppen en vergaap je aan de spectaculaire uitzichten. Yosemite National Park zal niet teleurstellen.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Yosemite National Park

Yosemite National Park is een prachtig natuurgebied. Bekend vanwege zijn indrukwekkende bergen en enorme watervallen, en daardoor zeer geliefd onder wandelaars. In het park liggen talloze wandelroutes die je door de wildernis loodsen, maar je kunt er ook paardrijden, fietsen of een nachtje kamperen. Vooral dat laatste kan heel bijzonder zijn: het is namelijk de perfecte plek om vallende meteorieten te spotten.

Yosemite Valley

De beeldschone Yosemite Valley wordt omringd door imposante rotsformaties en is gevuld met een dicht bos van dennenbomen. Het is de plek waar enorme watervallen naar beneden komen, en waar je als bezoeker prachtige wandelingen kan maken. In Yosemite Valley beginnen wandelroutes die naar watervallen en uitzichtpunten lopen, maar je kunt hier ook fietsen huren en kamperen op één van de vier kampeerterreinen. Blijf zeker een nachtje in de wildernis overnachten om te genieten van de rust en natuur.

Yosemite falls

Het is de hoogste waterval van Noord Amerika en behoort zelfs tot de zes hoogste watervallen ter wereld. Yosemite Falls is 739 meter hoog en een bekende attractie in het park. De waterval is het mooist in de lente, wanneer de sneeuw gesmolten is en het smeltwater in hoog tempo naar beneden klatert, in augustus stroomt er nagenoeg geen water meer. Volg de Upper Yosemite Fall Trail naar de top van de waterval. De klim omhoog kan uren duren, maar het uitzicht maakt een hoop goed.

Yosemite Falls
Yosemite Falls

Yosemite, Half Dome
Yosemite, Half Dome

Half Dome

De Half Dome is een berg in het oosten van Yosemite Valley. De berg torent meer dan 1444 meter boven de vallei uit, en heeft de vorm van een halve koepel. De noordwestelijke kant van de berg is zo steil dat het net lijkt of de halve berg verdwenen is. Je kunt de Half Dome bereiken via een stijl wandelpad of door te gaan klimmen. Gelukkig is de berg vanaf een hoop plekken in de vallei te zien, want de wandeling omhoog is een taaie: Het is steil, de tocht duurt uren en de laatste kilometers moet je jezelf met behulp van stalen kabels bijna loodrecht omhoog trekken. Op een schaal van 1 tot 10 krijgt deze hike een 11. Niet bepaald geschikt voor onervaren wandelaars met hoogtevrees dus.

Glacier Point

Eén van de beste uitzichtpunten van het park is Glacier Point. Vanaf hier heb je een verbluffend uitzicht over de vallei, Half Dome en Yosemity Falls. In de lente en zomer is het uitkijkpunt met de auto te bereiken, maar in de winter gaat de weg dicht. Dat hoeft je overigens niet tegen te houden om van het uitzicht te genieten, want van december tot maart is deze plek wel per ski te bereiken.

Mariposa Grove

Vlakbij de zuidelijke ingang van Yosemite Park ligt een bos van honderden reuzensequoia's: Mariposa Grove. Deze reusachtige bomen zijn duizenden jaren oud, en de grootste van het stel meet maar liefst 64 meter hoog en heeft op grondniveau een omtrek van bijna 30 meter. Het zijn de grootste bomen ter wereld, en bossen zo spectaculair als hier zul je maar weinig gaan tegenkomen.

Mariposa Grove
Mariposa Grove

Yosemite, Tioga road
Yosemite, Tioga road

Tioga road

State Route 120, beter bekend als Tioga Road, slingert van San Joaquin Valley naar Mono County en doorkruist daarbij Yosemite National Park. De weg snijdt dwars door het spectaculaire Sierra Nevada berglandschap en komt langs de mooiste plekjes van Yosemite. Zo gaat de weg over een bergtop van maar liefst 3,031 meter hoog, en is het daarmee de hoogste bergpas van heel Californië. De weg is geopend van mei tot november.

Tunnel View

Het uitkijkpunt Tunnelview ligt in het meest westelijke puntje van de vallei en biedt kilometerslange vergezichten. Je kijkt over de naaldbomen de smalle vallei in, en dat is een spectaculair gezicht. Gun jezelf hier een paar minuutjes rust en laat de adembenemende omgeving op je inwerken.

Yosemite, Tunnel view
Yosemite, Tunnel view

Yosemite national park
Yosemite national park

Reizen naar Yosemite National Park — Hoe kom je er?

Yosemite National Park ligt in het oosten van de Amerikaanse staat Californië. Het park ligt op ongeveer 3 uur rijden van San Francisco, ruim 5 uur rijden van Las Vegas en op 4,5 uur rijden van Los Angeles. KLM vliegt rechtstreeks naar Las Vegas en San Francisco, en de reis duurt ongeveer 12 uur.

Eenmaal op Amerikaanse bodem is het aan te raden om een auto te huren. Niet alleen om er te komen, maar ook in het park zelf is het prettig om een auto bij de hand te hebben. Rijd op eigen tempo Tioga Road af en stop bij de mooiste plekjes voor een fantastisch uitkijkje over Yosemite Valley.

Sommige wegen worden in het hoogseizoen afgesloten voor bezoekers. Gebruik dan de shuttlebus om je door het park te laten rijden. De bussen zijn gratis en stoppen bij alle accomodaties, winkels en bezienswaardigheden.

Populaire reizen naar Yosemite National Park

Blogs over Yosemite National Park

· Laurens Taekema
Rondreis Noord-Amerika: Bekijk reizen (+tips)
Een rondreis door Noord-Amerika, wat een geweldig plan! Maak een reis naar Amerika, Canada of Mexico. Maar hoe begin je te plannen en waar gaat je reis naartoe? We helpen je alvast een handje mee met wat handige tips en een paar voorbeeld routes. Lees mee!
· Suzanne van Duijn
Top 15 mooiste bezienswaardigheden in Yosemite National Park
Yosemite National Park in Californië is mateloos populair. Na het zien van deze vijftien beelden snap je direct waarom!
· Suzanne van Duijn
Waanzinnig filmpje: Half Dome, Yosemite National Park
Kijktip: deze video over Yosemite National Park's prachtige signature rots Half Dome in Californië, USA.

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Beoordelingen van Yosemite National Park

De Yosemite National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Amerika en bezoek aan Yosemite National Park.
9,0

Prachtig

Amerika
Yosemite National Park
15-02-2020

Wij waren daar in juli in een weekend, eerst hebben we flink wat rondjes moeten rijden om een parkeerplek te vinden! Maar eenmaal daar was het druk maar prachtig Glacier point is adembenemend mooi! We gaan er zeker nog eens terug in een minder drukke periode! De sequoia bomen zijn zo indrukwekkend dat is met geen pen te beschrijven!

Nelleke
Gereisd met gezin
9,0

Heel mooi park

Amerika
Yosemite National Park
02-02-2017

Wij hebben de tioga pass gereden, heel erg mooi en divers landschap met watervallen, mooie uitzichten en wilde dieren. Ook gewandeld naar de sequioa's, reken wel op een flinke klim omhoog!

Japke Nijholt
Gereisd met partner
10

Mooiste plek van de wereld, sequoia bomen: machtig prachtig indrukwekkend, ik zou er willen wonen

Amerika
Yosemite National Park
13-01-2017

Aanrader voor iedereen die het Westen vab de VS bezoekt, zomer of winter, dat maakt niet uit. Altijd genieten daar!

Ineke
Gereisd met gezin
9,0

Must do, overschat

Amerika
Yosemite National Park
10-01-2017

De meeste Amerikanen zien Yosemite als een weekend weg of als een tussenstop tujdens hun reis. Na mijn bezoek, vind ik Yosemite totaal onderschat en ondergewaardeerd. Het landschap is adembenemend mooi, vol van natuur en een leuke fysieke uitdaging. Wij zijn 3 dagen geweest in Yosemite, we hebben lang niet genoeg gezien en gelopen. Wanneer ik terug ga naaf Amerika staat Yosemitenop nummer 1. Een week, staat nog niet in verhouding. Maar is al veel beter dan het 'weekendje' van de Amerikanen.

Marloes
Gereisd met partner
10

Best view ever!

Amerika
Yosemite National Park
16-10-2016

Te kort in dit park geweest (mei 2015), zo ongelooflijk mooi en eigenlijk onbeschrijflijk. vanaf Glacier Point heb je gewoon het mooiste uitzicht ever! Met een camper groter dan 30 ft mag je niet naar boven, het is best steil en smalletjes, maar eenmaal boven zijn er speciale RV-parkeerplekken (waar automobilisten bij misbruik een flinke boete krijgen of een half jaar cel, dus waren alle RV-plekken onbezet toen we boven aan kwamen hahahaha)!

Nathalie
Gereisd met gezin

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika