Home
Blog
Bestemmingen
Top 15 mooiste bezienswaardigheden in Yosemite National Park

Top 15 mooiste bezienswaardigheden in Yosemite National Park

4 minuten leestijd
Top 15 mooiste bezienswaardigheden in Yosemite National Park

Yosemite National Park in Californië is mateloos populair. Na het zien van deze vijftien beelden snap je direct waarom!

Yosemite National Park ligt in het westen van de Verenigde Staten, in de staat Californië. Als eerste ‘wildernispark’ van Amerika trekt het jaarlijks veel avontuurlijke bezoekers. Met name wandelliefhebbers en rotsklimmers komen graag naar dit ruige oord. De combinatie van spitse bergen, legio watervallen, meren en bijzondere groene graslanden verveelt geen moment. Sommige reizigers trekken slechts in één dag door het park. Als je meer tijd hebt, raden we je van harte aan langer uit te trekken voor de natuurpracht die je hier tegemoet komt. Check daarbij de volgende vijftien locaties sowieso!

1. The Swinging Bridge

swinging bridge
swinging bridge

Wanneer je Yosemite National Park vanuit het westen binnenrijdt, is The Swinging Bridge een van de eerste en aantrekkelijkste stops. Het zet direct de toon. Helemaal als je het vlak na zonsopkomst bezoekt. Wandel langs het water, bewonder de bergen, de bomen, de rotsen en schrik niet van toevallig overstekende herten. De magische sfeer die hier al hangt, belooft wat voor de rest van het park!

2. Lower Yosemite Fall

lower fall
lower fall

Dicht bij de Swinging Bridge ligt de Lower Yosemite Fall. Deze ‘relatief kleine’ waterval is onderdeel van de Yosemite Falls. Samen met de Upper Yosemite Falls vormt deze watermassa de hoogste waterval in Yosemite. Met name de Lower Yosemite Fall is goed bereikbaar. Wandel er heen vanuit de Yosemite Lodge en vergaap je aan het waanzinnige uitzicht.

3. Upper Yosemite Fall

upper fall
upper fall

Ook de Upper Yosemite Fall is een plaatje. Je kunt er tevens naartoe hiken, al heeft dit iets meer voeten in aarde dan de tocht naar de Lower Yosemite Fall. Reserveer minimaal zo’n zes tot acht uur als je ‘m wilt bedwingen, neem voldoende water mee voor onderweg en je bent good to go!

4. El Capitan Meadow

El Capitan Meadow
El Capitan Meadow

El Capitan Meadow is een toplocatie voor een pitstop. Settel je in de grote groene vallei waar je mooi zicht hebt op de Cathedral Rocks. Zie hoe klimmers de berg El Capitan trotseren én droom weg bij een romantische zonsondergang.

5. The Cathedral Rocks

cathedral rocks
cathedral rocks

Fervent rotsklimmers opgelet: The Cathedral Rocks zijn jouw places to be. Deze prominente verzameling kliffen leent zich perfect voor een uitdagend klimavontuur. Vandaag de dag zijn vooral de Middle Cathedral Rock en the Cathedral Spires in trek. Ook als je niet van klimmen houdt, is deze plek een aanrader. De gesteenten zorgen namelijk voor een bizar beeld!

6. Valley View

Valley View
Valley View

De naam laat het zich raden. Vanuit Valley View kijk je prachtig uit over de Yosemite vallei. Zowel de Bridalveil Fall als de Merced River zijn goed zichtbaar vanaf deze plek. Gave kiekjes verzekerd dus!

7. Bridalveil Fall

bridalveil
bridalveil

Voor wie een nat pak niet uit de weg gaat, is de korte wandeling naar Bridalveil Fall een aanrader. Deze waterval is 189 meter hoog en vooral in de lente heeft het kletterende water een enorme kracht naar beneden. Ook de rest van het jaar is de waterval en zijn trail goed bereikbaar, de hoeveelheid water is dan weliswaar iets minder spectaculair.

8. Tunnel View

Tunnel View
Tunnel View

Tunnel View is misschien wel het bekendste uitzichtpunt van Yosemite National Park. Het ligt vlak bij de Bridalveil Fall. Parkeer je auto bij de Wawona Tunnel en kijk ver uit over de vallei. Zowel El Capitan, de Bridalveil Fall als Half Dome zie je meteen liggen.

9. Sentinel Dome

Sentinel Dome
Sentinel Dome

Sentinel Dome is een rots in de vorm van een koepel op een berg. Je vindt het granieten gevaarte ten zuidwesten van Glacier Point en ten noordoosten van de Profile Cliff. Rijd er ofwel zelf naartoe of parkeer je auto bij de Yosemite Ski en Snowboard Area en neem de gratis shuttle. In het gebied heb je de mogelijkheid om twee prachtige wandelingen te maken. Beide paden tellen zo’n drieënhalve kilometer. ‘Wandelen’ mag je overigens voor een groot deel lezen als ‘klimmen’ met hier en daar ook rotsen op het pad.

10. Glacier Point

glacier point
glacier point

Neem vanuit Sentinel Dome de gratis shuttle naar Glacier Point voor een nóg adembenemender uitzicht. Op dit punt sta je bijna 1000 meter boven Yosemite Valley en 2199 meter boven de zeespiegel. Je begrijpt, dat levert waanzinnige vergezichten op. De Yosemite Falls, Vernal Fall en Nevada Fall zijn voorbeelden van hotspots die je ziet vanaf dit uitkijkpunt.

11. Taft Point

taft point
taft point

Wie naar Sentinel Dome gaat, combineert dit tevens eenvoudig met een bezoek aan Taft Point. Taft Point is een enorme granieten rots en ligt ten westen van Glacier Point. Je kijkt vanuit hier weids uit over de Yosemite Valley en ziet onder andere de Yosemite Falls en El Capitan liggen. Houd je camera dus gereed!

12. Mariposa Grove

mariposa
mariposa

Heb je de sequoia bomen al eens gezien? Deze gigantische mammoetbomen laten je voor een moment heel erg klein voelen. Wandel naar hartelust en voel je een met moedernatuur. Mocht dit deel van het park gesloten zijn, ga dan naar Tuolumne Grove of Giant Sequoias. Ook daar vind je deze indrukwekkende boomsoort.

13. Tioga Road

Tioga Road
Tioga Road

Wie van roadtrippen houdt, wil de Tioga Road checken. Het is de hoogstgelegen weg van de Verenigde Staten. Om die reden is de route weliswaar voor een groot deel van het jaar afgesloten. Informeer jezelf dus goed van tevoren. Tioga Lake, Gaylor Lake, Tuolumne Meadows en Lembert Dome zijn voorbeelden van mooie bezienswaardigheden die je onderweg op dit traject tegenkomt.

14. Tioga Lake

tioga lake
tioga lake

Op ongeveer drie kilometer ten noorden van de ingang van het Yosemite National Park vind je dit kleine gletsjermeer. ‘Spectaculair’ is ten aanzien van dit meer een understatement.

15. Vernal Fall

Vernal Fall
Vernal Fall

Laten we de lijst sluiten met nóg een waterwonder. De Vernal Fall is 97 meter hoog en te vinden op relatief korte rijafstand van Glacier Point. Eveneens vlakbij vind je de Nevada Fall. Het hele gebied leent zich perfect voor fijne wandelingen. Ook kun je jezelf onderdompelen in het waterval-water. Let wel op: het is ijskoud!

Top reizen naar Yosemite National Park

Reisorganisaties met reizen naar Yosemite National Park

Meer blogs over Yosemite National Park

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8