Route 66

Route 66

Legendarische route door Amerika

Verreweg de bekendste autoroute van de Verenigde Staten is Route 66. De weg begint in Chicago en eindigt bijna 4000 kilometer verder aan het strand van Santa Monica, in Los Angeles. Onderweg doorkruis je acht verschillende staten, talloze landschappen, en leer je het échte Amerika kennen.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Route 66

Officieel bestaat Route 66 niet meer, want de autoroute werd in 1985 opgeheven. Toch kun je het oude traject nog wel steeds volgen. Begin in Chicago en rijd op eigen tempo naar Los Angeles. Onderweg eet je in ouderwetse diners, slaap je in smoezelige motels en bekijk je wereldberoemde bezienswaardigheden als de Grand Canyon. Kortom: dé ingrediënten voor de roadtrip van je leven.

Chicago

Het gros van de reizigers begint Route 66 in het noorden, in de stad Chicago. Deze fascinerende stad is een fijne plek om de eerste dagen van je reis te verblijven. Bezoek er de beroemde Navy Pier aan het mooie Lake Michigan, ga naar het topje van de Willis Tower en bewonder het beeld Cloud Gate, ook wel bekend als ‘de boon’, van dichtbij.

Chicago
Chicago

Chicago, Route 66
Chicago, Route 66

Meramec Caverns, Route 66
Meramec Caverns, Route 66

Meramec Caverns

Eén van de bekendste bezienswaardigheden langs Route 66 is het grottenstelsel Meramec Caverns. De grotten liggen op een uurtje rijden van Saint Louis, en worden al ver van tevoren aangekondigd door middel van talloze billboards. Het is lastig om deze attractie over het hoofd te zien, dus dan kun je er net zo goed even stoppen. De enorme druipsteengrotten zijn 400 miljoen jaar oud, en bestaan uit bijzondere ruimtes en rotsformaties in allerlei vormen. Het stelsel van grotten is in totaal bijna 7,5 kilometer lang en tijdens een rondleiding kun je de reusachtige stalagmieten en stalagtieten van dichtbij bewonderen.

Midpoint Café

Onderweg zul je een heleboel typisch Amerikaanse diners gaan tegenkomen, maar exact in het midden van Route 66 ligt het Midpoint Café. Hier neem je plaats op leren stoelen en aan formica tafels, aan de muur hangt Route 66 memorabilia en in de hoek staat een jukebox. Je bestelt er enorme hamburgers, huisgemaakte taartjes of een stapel American pancakes. Een uitstekende plek voor een korte stop.

Midpoint Café, Route 66
Midpoint Café, Route 66

Midpoint Café, Route 66
Midpoint Café, Route 66

Amarillo, Route 66
Amarillo, Route 66

Cadillac Ranch, Route 66
Cadillac Ranch, Route 66

Amarillo

Amarillo in Texas is een leuke stad om een paar dagen te verblijven. Je vindt er de grootste veemarkt in Texas, waar elke dinsdagochtend duizenden dieren worden verhandeld. Je staat er zij aan zij met cowboys en veehandelaren, maar kijk uit dat je je hand niet omhoog steekt want voordat je het weet heb je een koe gekocht. In Amarillo vind je ook de Cadillac Ranch, een kunstinstallatie van een aantal met graffiti versierde Cadillacs die half in de grond steken.

Grand Canyon

Niet te missen tijdens een reis over Route 66 is natuurlijk de Grand Canyon. Deze enorme kloof wordt doorkliefd door de woeste Colorado Rivier, en de uitzichten zijn verbluffend mooi. Je hebt keus uit de zogenoemde South Rim en de North Rim, waarbij de South Rim het mooist is en de North Rim het rustigst. Ga zeker een dagje wandelen tussen de roestbruine rotsen of maak een helikoptervlucht over het spectaculaire landschap voor een onvergetelijk avontuur.

Grand Canyon, Route 66
Grand Canyon, Route 66

Grand Canyon, Route 66
Grand Canyon, Route 66

Calico Ghost Town
Calico Ghost Town

Calico Ghost Town, route 66
Calico Ghost Town, route 66

Calico Ghost Town

Langs de gehele route van Route 66 liggen meerdere verlaten stadjes. Plekken die in de loop van de jaren zijn verlaten en die langzaam worden opgeslokt door de natuur. Eén van de bekendste spookstadjes langs Route 66 is Calico, in het zuiden van Californië. Ooit woonden er 1200 mensen in dit oude mijnstadje, maar toen de zilvermarkt instortte raakte het stadje verlaten. Tegenwoordig is het een plek waar je even terug in de tijd reist. Huizen zijn gerestaureerd, er zijn winkels en restaurants, en je kan rondleidingen door de oude mijnen krijgen. Een beetje commercieel is het wel, maar toch is Calico nog steeds de moeite waard om te bezoeken.

Los Angeles

Los Angeles, de stad van de engelen, is het eindpunt van je reis over Route 66. De stad van de mooie stranden, Hollywood en Beverly Hills. Ga de laatste dagen van je trip flaneren in Venice of Santa Monica, bezoek het Getty Center of ga wereldberoemde filmsterren spotten op winkelstraat Rodeo Drive. Ook leuk: Breng een bezoekje aan een filmstudio voor een kijkje achter de schermen op de set van je favoriete TV-serie.

Los Angeles, route 66
Los Angeles, route 66

Route 66
Route 66

Route 66 motel
Route 66 motel

De Route 66 rijden — Hoe doe je dat?

De meeste reizigers beginnen hun roadtrip in Chicago en eindigen in Los Angeles. Een ticket vanuit Nederland kost je vanaf € 700 voor die constructie. Andersom kan goedkoper, namelijk vanaf € 500 voor een ticket.

Omdat Route 66 dus officieel niet meer bestaat is het handig om van tevoren de route uit te tekenen. In Chicago rijd je met je huurauto via de US55 naar Saint Louis, om vanaf daar de US44 tot aan Oklahoma te volgen. In Oklahoma gaat de route over in de US40, en in Barstow rijd je door naar de US15 voor laatste stuk naar Santa Monica. In totaal is de hele route zo’n 3940 kilometer lang, dus je bent hoe dan ook wel even onderweg.

Route 66 kaart
Route 66 kaart

Populaire reizen naar Route 66

Blogs over Route 66

· Laurens Taekema
Rondreis Noord-Amerika: Bekijk reizen (+tips)
Een rondreis door Noord-Amerika, wat een geweldig plan! Maak een reis naar Amerika, Canada of Mexico. Maar hoe begin je te plannen en waar gaat je reis naartoe? We helpen je alvast een handje mee met wat handige tips en een paar voorbeeld routes. Lees mee!
· Suzanne van Duijn
Must-see op de Route 66: Cadillac Ranch
Street art van het hoogste niveau: middenin de woestijn van Texas vind je - aan Route 66 - een groep beschilderde Cadillacs.

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Beoordelingen van Route 66

De Route 66 ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Amerika en bezoek aan Route 66.
10

Enkele dagen

Amerika
Route 66
07-06-2020

Ik heb route 66 een stuk gereden, vond jammer genoeg niet heel de weg. Zeker voor herhaling.
Ben door een klein spookstadje gereden, waar de ezels in het midden van de straat stonden, jammer genoeg weet ik de naam niet meer. Ik ga zeker terug.

Viviane Jamine
Alleen gereisd
8,0

Chicago naar Santa Monica

Amerika
Route 66
10-09-2017

In ongeveer 17 dagen de route gereden in een Challenger. In de meeste staten staan langs de weg nog de beroemde borden. Ondanks EZ guide toch nog weleens voor het bord Road Closed gestaan. Weg is soms moeilijk te volgen en sommige stukken bestaan helaas niet meer. De eenzame stukken door de kleine dorpjes het mooist. Af en toe een dirt road. Veel leuke musea met enthousiaste vrijwilligers. Minste stuk is door California. Drukke wegen met weinig overblijfselen van Route 66. Een avontuur op zich!

Shirley
Gereisd met partner
9,0

Legendarische route

Amerika
Route 66
22-01-2017

Stukjes van deze route gedaan. Gestopt bij het tankstation uit de clip van Armin van Buuren. Ook bij het eindpunt in Santa Monica een foto gemaakt.

Marieke Krist
Gereisd met partner
9,0

Seligman aka Radiator Springs

Amerika
Route 66
16-10-2016

Als je met 2 kids reist die helemaal gek zijn van Cars, dan MOET je stoppen in Seligman (het dorpje waar Radiator Springs op gebaseerd is). Veel memorabilia te koop en te zien in de vele museum shops met de gekste Route 66 spullen! Natuurlijk ook auto's a la Cars. Motorrijders gingen er ongeneerd uit hun dak, leuke sfeer! Op het stukje Route 66 naar Kingman kom je Hackberry General Store tegen: stoppen, kijken, kopen! :-) In Kingman zijn ook een paar aardige Route 66 bezienswaardigheden. Zouden graag de hele Route 66 nog eens doen.

Nathalie
Gereisd met gezin
10

Mooie route mooie natuur

Amerika
Route 66
12-10-2016

hoop mooie dingen bezocht op de route die de moeiten waard zijn om nog n keer te rijden het rijd relax vooral als je zelf hotels zoekt als je ergens langer wil blijven om dingen ind e omgving wil zien

Maureen
Gereisd met partner

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika