Home
Blog
Bestemmingen
Must-see op de Route 66: Cadillac Ranch

Must-see op de Route 66: Cadillac Ranch

Must-see op de Route 66: Cadillac Ranch

Street art van het hoogste niveau: middenin de woestijn van Texas vind je - aan Route 66 - een groep beschilderde Cadillacs.

De bekende weg Route 66 loopt helemaal van Los Angeles tot Chicago. Onderweg kom je van alles tegen: van de prachtige natuurparken in Arizona tot de Chain of Rocks-brug in Mississippi. Maar ook de Cadillac Ranch in Texas is een zeer bijzondere bezienswaardigheid aan de bekendste route van Amerika.

Cadillac Ranch

De Cadillac Ranch aan Route 66 is een openbaar kunstwerk ter hoogte van Amarillo, Texas. Het kunstwerk bestaat uit een groep oude, beschilderde Cadallic die achter elkaar verticaal – met hun neus – in de grond staan. Ant Farm, een groep kunstenaars, creëerde het kunstwerk in 1974. Hiervoor werden zowel oude als nieuwe, werkende Cadillacs gebruikt. Elke auto vertegenwoordigt een ontwikkeling van de Cadallic, voornamelijk die tussen 1949 en 1963. Het project werd gefinancierd door de miljonair Stanley Marsh 3.

Cadillac Ranch
Cadillac Ranch

Graffiti Caddilac
Graffiti Caddilac

Autokerkhof Texas
Autokerkhof Texas

Bezoeken en beschilderen

Om de Cadillac Ranch te bewonderen is het leuk om er niet alleen langs te rijden, maar ook even uit te stappen. Het terrein is omringd door een hek, maar dat zit niet op slot. Je loopt dus zo naar binnen. En dat is nog niet alles! Je kunt het kunstwerk niet alleen bekijken, maar ook zelf een bijdrage leveren. Het beschilderen van de Cadillacs met graffiti of andere verf wordt zelfs aangemoedigd. 

Fun fact

In 1997 werd de gehele Cadillac Ranch verplaatst naar een plek drie kilometer verder dan de oorspronkelijke locatie. Dit vanwege de uitdijende stad. Zowel het oude als het nieuwe stuk grond was eigendom van de inmiddels overleden Stanley Marsh 3.

Top reizen naar Route 66

Reisorganisaties met reizen naar Route 66

Meer blogs over Route 66

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8