Home
Blog
Bestemmingen
Santa Monica Pier: Leuke bezienswaardigheid bij Los Angeles

Santa Monica Pier: Leuke bezienswaardigheid bij Los Angeles

Santa Monica Pier: Leuke bezienswaardigheid bij Los Angeles

De Santa Monica Pier. Wat een heerlijke plek! Het is het eindpunt van de Route 66 is sowieso een must-see tijdens je rondreis door Californië of citytrip Los Angeles.

De pier van Santa Monica - en het daarop gevestigste pretpark Pacific Park – is één van de bekendste plekjes van Los Angeles. Al ligt de Santa Monica Pier technisch gezien in de plaats Santa Monica, een suburb van LA.

Historie

Het eerste deel van de pier werd gebouwd in 1909 (voor de afvoer van riolering). Het tweede deel kwam tien jaar later, toen er ook een pretpark werd aangelegd. In de jaren ’60 waren er plannen om de Santa Monica Pier te slopen, en op de plek een kunstmatig eiland neer te zetten met daarop een groot hotel. Hoewel het stadsbestuur al akkoord was met dit plan, protesteerden de inwoners van Santa Monica hevig. De sloopvergunning werd ingetrokken en Santa Monica Pier groeide uit tot een icoon.

Santa Monica pier
Santa Monica pier

Route 66
Route 66

Santa Monica Pier
Santa Monica Pier

Santa Monica Pier
Santa Monica Pier

Bezienswaardigheden

De ‘skyline’ van Santa Monica Pier kenmerkt zich door de achtbaan, maar ook het Santa Monica Pier Aquarium, verschillende restaurants en speelhallen trekken jaarlijks weer vele toeristen (en locals). De draaimolen op de pier draait al sinds 1922. Ook stond er jarenlang een reuzenrad op de pier, maar die werd in 2008 verkocht en verplaatst. En iedereen die dé roadtrip van Amerika maakt: de Route 66, de Santa Monica Pier is het eindpunt van je reis! Wat een mooie plek om je avontuur te eindigen!

Bereikbaarheid

Mocht je nog nooit in LA zijn geweest, dan heb je de Santa Monica Pier ongetwijfeld eens voorbij zien komen in films en series als Forest Gump en Baywatch. De pier is – in real life – ook gemakkelijk (en gratis) te bereiken. Huur bijvoorbeeld een beachcruiser (fiets) in Venice Beach en fiets in vijftien minuten naar de Santa Monica Pier voor de ultieme LA beach experience! 

Top reizen naar Los Angeles

Reisorganisaties met reizen naar Los Angeles

Meer blogs over Los Angeles

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8