Home
Blog
Bestemmingen
USA roadtrip idee: van New Orleans naar Los Angeles

USA roadtrip idee: van New Orleans naar Los Angeles

op 13 september 2017
1 minuut leestijd
USA roadtrip idee: van New Orleans naar Los Angeles

‘Highway 10’ is een rauwe route voor zowel cowboys als hipsters en gbrengt je dwars door de VS. Vul die tank en hit the road!

Op zoek naar een originele, toffe roadtrip voor je rondreis door Amerika? Start je trip in het bruisende New Orleans, waar je The French Quarter’s bezoekt en een lekkere bak koffie drinkt in Café du Monde, alvorens je achter het stuur kruipt. Via Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana, rijd je naar Lafayette. Bezichtig het Cité des Arts, drink (met mate) een biertje in de beroemde Blue Moon Saloon en maak je klaar voor de volgende etappe die je door Texas zal leiden.

Houston we got a problem

Het ruige Texas is niet de meest fascinerende staat om doorheen te cruisen. Er zijn echter een paar parels die je niet wilt missen. Houston is er zo één. Bezoek het Space Center, picknick in Buffalo Bayou Park en woon een traditionele honkbalwedstrijd bij in Minute Maid Park, het thuishonk van de Houston Astros. Via de rockstad San Antonio vervolg je je weg naar het historische Fort Stockton waar je verwelkomd wordt met wildwild-westtaferelen.

houston
houston

highway 10
highway 10

hoover dam
hoover dam
 

Gro(o)ts!

Breng in New Mexico de nacht door in Carlsbad Caverns National Park, dat vooral bekend staat om zijn ondergrondse grotten en ga voor ’s werelds langste stalactieten-formatie naar Kartchner Caverns State Park, voordat je in Arizona de culturele woestijnstad Phoenix binnenrijdt. Wanneer je vanuit Phoenix ‘Highway ten’ blijft volgen is het hippe Palm Springs een mooi oord om aan te doen voordat je het eindpunt Los Angeles bereikt.

Optionele detour: Grand Canyon

Wil je echter meer van VS’ ongerepte grootsheid tot je nemen, reis dan vanuit Phoenix via Sedona naar de fameuze Grand Canyon en Hoover Dam waarna je wellicht ook een gokje wilt wagen op de strip in Las Vegas. Met het Hollywood sign in beeld eindigt je bijzondere roadtrip in LA, waar je op het heerlijke strand van Santa Monica een uiltje knapt om alle indrukken te verwerken.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8