Home
Blog
Bestemmingen
Top 25 bezienswaardigheden in Los Angeles

Top 25 bezienswaardigheden in Los Angeles

6 minuten leestijd
Top 25 bezienswaardigheden in Los Angeles

Los Angeles een tegenvaller? Dan weet je vast niet waar je zijn moet! Wij tippen je 25 dingen die je echt wilt zien en doen.

Los Angeles – afgekort – LA is één van de grootste steden van de Verenigde Staten en staat vooral bekend als stad van de sterren. Zeg je LA, dan zeg je Hollywood! Maar er is zoveel meer. In de City of Angles hoef jij je geen moment te vervelen!

1. Hollywood

hollywood
hollywood

Een bezoek aan Hollywood kan tijdens je trip LA natuurlijk niet ontbreken. Hollywood draait om filmsterren en andere celebrities en in deze buurt vind je dan ook de Walk of Fame en de Hollywood-letters. Goed te bereiken met een hike vanaf Mulholland Drive!

2. Filmstudio bezoeken

warner bros
warner bros

Een must-do in LA: bezoek een echte filmstudio, zoals de Universal Studio’s of die van Warner Bros. Kijk rond op verschillende (herkenbare) oude en nieuwe sets, aanschouw de decors van klassiekers als Friends en Harry Potter of neem plaats in het publiek. Overigens is Universal’s meer een pretpark, terwijl je bij Warner Bros daadwerkelijk een acteur in actie kunt spotten.

3. Beverly Hills

beverly hills
beverly hills

Wellicht de beroemdste postcode ter wereld: 91210! Beverly Hills is bekend over de hele wereld en dé buurt van de rich and famous. Maak een bustourtje langs de talloze toegangspoorten, oprijlanen en gigantische villa’s en spot sterren als Tom Cruise en Eddy Murphy – als je mazzel hebt.

4. Rodeo Drive

rodeo drive
rodeo drive

Bekend als shopping walhalla en toeristische trekpleister, dat is Rodeo Drive. Eén van de bekendste en populairste straten van Los Angeles door de vele luxe winkels, maar ook als je geen goed gevulde portemonnee (meer) hebt is het leuk om hier rond te struinen als je in LA bent.

5. Getty Center

getty center
getty center

Op zoek naar kunst? Meet the Getty Center, een gebouwencomplex in het westen van LA, waar je het J. Paul Getty Museum, het Getty Research Institute en het Getty Conservatorium vindt. Het Getty Museum huisvest onder andere de privécollecties van oliemagnaat Jean Paul Getty. Het gebouw zelf is ook al de moeite waard en is ontworpen door Richard Meier, die ook het Stadshuis van Den Haag ontwierp.

6. Skatepark Venice Beach

skatepark
skatepark

Je hebt het vast wel eens in film voorbij zien komen: het skatepark van Venice Beach. Je kijkt hier je ogen uit, want menig skateboarder – groot en klein, man en vrouw – leeft zich hier uit. Gratis vermaak dus! Wie zelf ook wilt leren skateboarden kan naast de ‘kuip’ beginnen met oefenen.

7. Strandwachthuisjes

baywatch la
baywatch la

Over het prachtige lange en brede strand van LA zijn talloze huisjes van de strandwacht verspreid. De lifeguards die hierbij horen laten jouw Baywatch-droom uitkomen, compleet met rood vlot. Ook erg leuk voor een Instagram-foto uiteraard, met als ultieme jackpot het LGBT-regenbooghuisje.

8. Surfen bij Venice Beach

surfing venice
surfing venice

Natuurlijk kan ook een middagje surfen niet op dit lijstje ontbreken. Venice is een paradijs voor surfers. Het hele wijkje ademt de typische chille sfeer en bovendien zijn de golfen er legendarisch. Trek wel je wetsuit aan, want de Grote Oceaan kan vrij fris zijn. Surfscholen vind je hier en daar verspreid over de boulevard.

9. Santa Monica Pier

santa monica pier
santa monica pier

Lekker toeristisch maar o zo leuk is de Santa Monica Pier. Deze pier is het eindpunt van de bekende Route 66, die helemaal vanaf Chicago tot Los Angeles loopt. Een foto bij het eindbord is een must! Verder vind je hier een heerlijk Amerikaanse kermis, het Forest Gump-restaurant Bubba Gump Shrimp Company en het je bovendien een prachtig uitzicht op het strand en de bergen van Los Angeles.

10. Een fiets huren (of elektrische step)

bike venice
bike venice

De boulevard, die helemaal van Venice Beach tot aan Santa Monica loopt, leent zich uitstekend voor een fietstochtje. Al slingerend over het strand zul je je vergapen aan de palmbomen, gekleurde gebouwen en verschillende mensen, van slapende zwervers tot opgedofte toeristen en alles daar tussen in. Fietsen kun je praktisch overal aan de boulevard huren, maar nog leuker zijn de elektrische stepjes waar je ook de locals mee ziet.

11. Abbot Kinney Boulevard

abbot kinney
abbot kinney

Jaja, dit is dé hippe straat van Venice, en misschien wel van heel Los Angeles. Op nog geen twee kilometer afstand vind je hier talloze geweldige conceptstores, mooie merken en fijne restaurantjes. Sapbars, vegan tentjes en koffiezaken vliegen je om de oren op Abbot Kinney! Reserveer op tijd als je bij Gjelina’s wilt eten en kom vroeg voor de lunch bij The Butcher’s Daughter, anders sta je lang in de rij.

12. Rose Avenue

rose avenue
rose avenue

Abbot Kinney krijgt concurrentie, en wel van Rose Avenue, eveneens een leuk straatje en niet ver van Abbot Kinney. Rose Avenue eindigt bovendien aan het strand van Venice Beach en heeft hotspots als het hippe Gratitude Café. Voor de echte trendsetters dus!

13. Melrose Avenue

pink wall la
pink wall la

Nóg zo’n leuk straatje, al kom je hier niet voor de hotspots maar voor de muren. Streetart vind je hier praktisch op elk gebouw, van de bekende Pink Wall op de store van Paul Smith tot de Instagrammable Angel Wings en de ‘Made in LA’-muur. Wie doorloopt richting Melrose Place vergaapt zich aan mooie mensen en dure winkels. Je kijtk sowieso je ogen uit!

14. Streetart spotten

street art la
street art la

Los van Melrose Avenue is Los Angeles sowieso een geweldige stad om streetart te spotten. In Venice is menig muur beschilderd, van gebouwen met drie verdiepingen tot lage muurtjesbij het strand. En ook in Downtown LA is het raak. ‘You’re a goddess living in the city of angels’ is favoriet!

15. Een sportwedstrijd bijwonen

dodgers la
dodgers la

Ook voor niet-sportievelingen is het erg leuk om in LA een sportwedstrijd bij te wonen. Sport is hier (en in de rest van Amerika) nu eenmaal onderdeel van de cultuur. Zie het als een avondje uit en bezoek een wedstrijd van de LA Dodgers, het honkbalteam van de stad. Boek je kaartje op tijd, onderschat het verkeer niet, koop en hotdog en het komt helemaal goed!

16. Disneyland

disneyland
disneyland

Zeg je Los Angeles, dan zeg je Walt Disney! Een dagje Disney World, in het zuiden van LA, kan je dan ook eigenlijk niet overslaan. Zeker een must als je met kinderen reist! Ook hier geldt weer: koop je kaartje op tijd als je zeker wilt zijn van je tickets en je weinig flexibel bent door ene kort verblijf. Geniet!

17. Hiken bij Runyon Canyon

runyon canyon
runyon canyon

Een toegankelijke hike voor jong en oud én ideale look-out voor wie een uitzicht wilt op de hele stad: Runyon Canyon. Het hoogste punt in dit 65 hectare grote park is 400 meter hoog en geeft prachtige views op de skyline van LA (vooral Down Torn dus). Bonus: honden mogen hier loslopen en je hebt grote kans om celebrities te spotten!

18. Griffith Observatory

griffith los angeles
griffith los angeles

Misschien nog wel mooier dan het uitzicht bij Runyon Canyon is het uitzicht vanaf Griffith Observatory, een prachtige spot in de Hollywood Hills. Op een heldere avond mag je hier gratis sterrenkijken door een telescoop, maar het gebouw an sich is sowieso al de moeite waard. Vanaf hier heb je uitzicht op zowel de hele stad als het Hollywood Sign en starten verschillende wandelroutes door de Hollywood Hills.

19. Venice Canals

venice canals
venice canals

Heb je je ooit afgevraagd warom Venice eigenlijk Venice heet? Waarom een buurt in Los Angeles is vernoemd naar Italië’s bekendste stad? Nou, bezoek dan de Venice Canals in LA maar eens. De kanalen hier zijn geïnspireerd op Venetië, al deden de bruggetjes ons ook sterk aan Giethoorn denken…

20. Downtown LA ontdekken

downtown la
downtown la

Wie zei dat je Downtown LA beter kunt overslaan, heeft vast niet de tijd genomen het echt te ontdekken. Hoewel LA weinig stadsvibes heeft en zeker niet te vergelijken is met New York of San Francisco, is Downtown LA wel degelijk te moeite waard. Bekijk de oude gebouwen en theaters in de historical area, spot street art, eet bij de Grand Central Market en maak een ritje in Angels Flight.

21. Malibu

malibu
malibu

Aan de rand van Los Angeles vind je Malibu, een eveneens decadent stukje LA waar je heerlijk kunt strandwandelen, shoppen, luxe kunt eten en de rich and famous tegenkomt in hun natuurlijke habitat. Let op: je hebt wel een auto nodig om hier te komen, want het openbaar vervoer in LA laat vaak te wensen over. Uber kan ook soelaas bieden.

22. The Broad & LACMA

the broad
the broad

De coolste kunstcollecties spot je hier! In hartje Downtown LA vind je dit mooie museum en de entree is gratis. Voor bepaalde exposities moet je wel betalen. Het grootste kunstmuseum in het westen van de Verenigde Staten vind je in LA! Maak er prachtige foto’s en aanschouw de indrukwekkende Urban Light installatie.

23. The Arts District

arts district
arts district

Talloze exposities en gallerieën vind je ook rond 3rd Street bij Santa Fe Avenue and Traction Avenue. Struin door deze supercreatieve buurt en spot de mooiste kunst. Voor als je de rest van dit lijstje al gezien hebt (of een echte kunstfanaat bent).

24. Lekker eten en drinken

in-n-out
in-n-out

Abbot Kinney en Rose Avenue naturlijk, maar ook in Downtown en bij Melrose Avenue vind je hippe spots! Verder kun je het in LA zo bont maken als je zelf wilt. Goedkoop junkfood, hip vegan voedsel of over de top dineren bij een luxe restaurant, alles is mogelijk in LA baby!

25. Melrose Trading Post

melrose trading post
melrose trading post

Deze vlooienmarkt is een hit op zondagochtend. Inside tip dit, want hier kom je dus echt alleen locals tegen.

Top reizen naar Los Angeles

Reisorganisaties met reizen naar Los Angeles

Meer blogs over Los Angeles

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8