Home
Blog
Bestemmingen
Capitol Reef: Schitterend Nationaal Park in Utah

Capitol Reef: Schitterend Nationaal Park in Utah

1 minuut leestijd
Capitol Reef: Schitterend Nationaal Park in Utah

Nét even wat anders dan het Great Barrier Reef: Capitol Reef is een nationaal park in de Verenigde Staten, in de staat Utah. Ken jij deze bezienswaardigheid al?

Bij ‘Capitol Reef’ denk je misschien aan een rif onder water, maar dit nationale park in Utah, Verenigde Staten, is alles behalve nat. De bijna 100 kilometer lange en nog geen tien kilometer brede strook land heeft een echt woestijnlandschap. Het is er droog, vol ravijnen, kliffen, hoogvlaktes en monolieten (‘uitsteeksels’).

Oud en nieuw

Hoewel er al duizenden jaren mensen leven in het gebied dat nu Capitol Reef National Park is, werd het prachtige stuk land pas relatief laat door de Westerlingen ontdekt. Inmiddels komen er iedere zomer toeristen kijken naar de eeuwenoude muurschilderingen van back in the days. En naar de Waterpocket Fold natuurlijk. Dit is een ‘rimpel in de aarde’ van meer dan 150 kilometer lang, dwars door Capitol Fold National Park. 

Waterpocket Fold
Waterpocket Fold

Capitol Fold National Park
Capitol Fold National Park

Waterpocket Fold

Waterpocket Fold is dé bezienswaardigheid van Capitol Reef. Het is een echte monoliet; een stuk land dat hoger ligt dan het land erom heen. Vermoedelijk is de Fold meer dan 50 miljoen jaar geleden ontstaan, toen de aardkorst op dit punt tegen elkaar werd gedrukt. Dit resulteerde in een laag van rots van meer dan 2.000 meter hoog!

Wat is een Waterpocket?

Een Waterpocket is een kleine holte die in de zandsteen ontstaat door uitholling door water. Dit uithollen van rots wordt erosie genoemd. Door deze erosie ontstaan kleurrijke kilffen, enorme koepels, torens, bruggen, andere monolieten, canyons en sierlijke bogen. En dat is nou net wat Capitol Reef zo mooi maakt!

Waterpocket Fold Utah
Waterpocket Fold Utah

 Capitol Reef ligt op drieënhalf uur rijden van Salt Lake City.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8