Home
Blog
Bestemmingen
Ongelofelijk mooi: ‘The Wave’ in Amerika

Ongelofelijk mooi: ‘The Wave’ in Amerika

1 minuut leestijd
Ongelofelijk mooi: ‘The Wave’ in Amerika

Dit natuurverschijnsel in Arizona is één van de meest geliefde rotsformaties van Amerika! Daar wil je toch een keer heen?

Op de grens van de Amerikaanse staten Arizona en Utah ligt ‘The Wave’, een heel bijzonder natuurverschijnsel dat er bijna onrealistisch uitziet. Bovenop het Colorado Plateau, een enorm natuurgebied waar ook andere nationale parken als Grand Canyon, Zion, Bryce en Canyonlands deel van uitmaken, vind je het golvende, zandstenen landschap van The Wave.

U-vormige valleien

Vroeger was The Wave een groep zandduinen, maar door de eeuwen heen zijn deze geërodeerd, oftewel omgezet in hard gesteente. Met dank aan wind en regen heeft ieder laagje rots nu een andere rode kleur. Dit resulteert in een prachtig natuurverschijnsel, dat er eigenlijk onwerkelijk uitziet! The Wave bestaat uit meerdere U-vormige valleien. De grootste valei is 19 meter breed en 36 meter lang.

Wave USA
Wave USA

Wave Arizona
Wave Arizona

The Wave
The Wave

Beperkt aantal toeristen

Door de kwestbaarheid van The Wave is het aantal dagelijks toegestane toeristen beperkt: slechts 20 gelukkigen worden er iedere dag toegelaten. De meeste reizigers bezoeken The Wave om te wandelen en te fotograferen.

Twee loterijen

Hoe word jij één van die 20 bezoekers? Loot mee op de website van het Bureau of Land Management Arizona. De helft van de tickets wordt hier vier maanden van tevoren verloot. Meedoen met loten kost vijf dollar. De andere helft van de tickets wordt één dag van tevoren verloot in de Kanab Field Office in Utah om 9:00 uur ’s morgens (lokale tijd). Entree kost zeven dollar.

The Wave ligt zo’n 60 kilometer ten westen van de plaats Page en is alleen te bereiken per auto.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8