Home
Blog
Bestemmingen
Wandelen in de Grand Canyon: De 5 mooiste routes en hikes

Wandelen in de Grand Canyon: De 5 mooiste routes en hikes

2 minuten leestijd
Wandelen in de Grand Canyon: De 5 mooiste routes en hikes

Je beleeft de Grand Canyon in Arizona pas écht tijdens één van deze vijf wandeltochten. Let's hike!

Ga jij rondreizen door West-Amerika? Dan staat de Grand Canyon vast bovenaan jouw to-do-list. Samen met al die andere prachtige dingen 'in de buurt' natuurlijk. Want tijdens een rondreis door de South West wil je al snel én Las Vegas én Los Angeles én San Francisco én Death Valley én Yosemite National Park bezoeken…

Maar de Grand Canyon is té mooi om er alleen snel langs te rijden. Het is één van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen! De Grand Canyon is op het diepste punt 1600 meter diep en totaal 350 kilometer lang. Op het breedste punt liggen de noordelijke rand en de zuidelijke rand maar liefst 29 kilometer uit elkaar. Genoeg te zien, dus beter maak jij één van onderstaande vijf tochten om de Canyon écht te beleven!

1. Bright Angel Trail

Een prachtige maar lange wandeling waar je wel een dag (zes à negen uur) voor uit kunt trekken. Deze klassieke, populaire route neemt je mee de Canyon in en weer terug. De totale route is circa 15 kilometer, maar daar zit dus ook een hoogteverschil van zon 1.000 meter bij. Naar beneden én omhoog. Wie het zat is kan natuurlijk eerder omkeren en terug naar boven klimmen.

Bright Angel
Bright Angel

2. South Kaibab Trail

Net zo mooi als de Bright Angel Trail, maar minder druk. De kortste wandeling over de South Kaibab Trail is een kleine drie kilometer en brengt je tot 200 meter onder de ‘rand’ van de Canyon. Jaw-dropping views gegarandeerd! Niet voor niets heet dit uitzichtspunt het Ooh Aah Point! De Cedar Ridge bereik je na tweeënhalve kilometer (dus vijf kilometer heen en terug). De hoofdroute gaat tot Skeleton Point en is totaal zo’n tien kilometer. Trek hiervoor zeker vier tot zes uur uit.

South Kaibab
South Kaibab

3. Rim Trail

Aan de zuidkant van de Canyon – South Rim – loopt de Rim Trail, een circa 20 kilometer lange route op één niveau. Ideaal dus voor reizigers die hoogteverschillen willen mijden. Ook hier heb je uiteraard een prachtig uitzicht op de Canyon. Wie weinig tijd heeft kan ook slechts een deel van deze wandeling doen.

Rim Trail
Rim Trail

4. Hermit Trail

Een wandeling voor gevorderden, want de Hermit Trail is een steil en rotsachtig pad. De totale route bedraagt ongeveer tien kilometer met een hoogteverschil van 900 meter. Onderweg zijn er drie ‘mijnpalen’ te bereiken: Waldron Basin op 2,4 kilometer (enkele reis), Santa Maria Spring op vier kilometer (enkele reis) en Dripping Springs op 5,5 kilometer (enkele reis). De langste route is totaal vijf tot zeven uur lopen. Vergeet je wandelschoenen niet!

Grand Canyon Hermit
Grand Canyon Hermit

5. Grand Canyon Skywalk

Oké, niet écht een hike, maar de Grand Canyon Skywalk is zeker de moeite waard om overheen te lopen! Grand Canyon Skywalk is een zwevend glazen platform 300 à 400 meter boven de bodem van de Grand Canyon. Deze attractie werd na drie jaar bouwen in maart 2007 geopend. De totale Skywalk gaat zo’n 22 meter de Grand Canyon in en biedt een uitzicht ip de Colorado River, die op 1200 meter diepte verderop ligt. Een toegangskaartje à 75 dollar is inclusief busrit en lunch. De Skywalk is alleen te bereiken via een 20 kilometer lange ongeasfalteerde weg.

Skywalk Grand Canyon
Skywalk Grand Canyon

Liever met de auto?

Ben jij echt niet zo van het hiken? Dan zijn er ook mooie autoroutes, een goed alternatief! De Hermits Rest Route is twaalf kilometer lang en brengt je langs verschillende uitzichtspunten. De Desert View Drive is totaal 40 kilometer lang en komt langs zes uitzichtspunten op de roodbruine rotsen en kronkelende rivier.

Top reizen naar Grand Canyon

Reisorganisaties met reizen naar Grand Canyon

Meer blogs over Grand Canyon

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8