Arches National Park

Arches National Park

Spectaculaire rotsen in Utah

Moeder Natuur weet ons constant te verbazen, bijvoorbeeld in het spectaculaire Arches National Park, gelegen in de Amerikaanse staat Utah. Het park dankt zijn naam aan de meer dan 2000 natuurlijke bruggen en bogen, ontstaan door een miljoenen jaren durend proces van erosie. In dit droge, roestbruine landschap maak je de mooiste wandeltochten en sta je oog in oog met bijzondere rotsformaties.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Arches National Park

Het Arches National Park behoort tot de kleinere parken in de Verenigde Staten, maar is er wel een met een aantal iconische bezienswaardigheden. Van metershoge bogen tot balancerende rotsen, neem minstens een hele dag de tijd om alle natuurpracht goed te bekijken.

Visitor Centre

Een bezoek aan Arches National Park begint bij het Visitor Centre, direct bij de ingang in het zuiden van het park. Hier vind je informatie over het park, er is een museum, een souvenirwinkel en je kan hier een tour door de Fiery Furnace Area boeken. Dit gedeelte van het park is alleen toegankelijk met een ranger, want je kan er makkelijk verdwalen. Tijdens deze tour wandel, klauter en klim je in drie uur tijd door een stoffige kloof en leer je meer over de geologie van het park. Kies voor de rondleiding in de middag en geniet aan het eind van de dag van de prachtige zonsondergang.

Arches National Park
Arches National Park

Wandelen in Arches National Park
Wandelen in Arches National Park

Delicate Arch, Arches National Park
Delicate Arch, Arches National Park

Delicate Arch

De meest beroemde boog en het icoon van Arches National Park is Delicate Arch. Deze reusachtige boog is 14 meter hoog en 10 meter breed. Je kunt dit bijzondere natuurwonder zien vanaf de autoweg, maar om hem in volle glorie te aanschouwen zul je het vijf kilometer lange pad naar boven moeten lopen. De wandeling is zwaar en steil, en er is weinig schaduw. Zorg dus dat je voldoende water meeneemt voordat je op pad gaat. Plan je bezoek in de ochtend als je geen andere toeristen tegen wilt komen of in de avond voor de mooiste foto’s. Wie weinig tijd heeft of lichamelijk niet heel fit is, kan ook de kortere wandeling naar het Delicate Arch Viewpoint maken.

Double Arch

Fans van Indiana Jones zullen de Double Arch ongetwijfeld herkennen. Deze iconische rotsformatie met twee bogen had een bescheiden bijrol in de film ’Indiana Jones and the Last Crusade’. De Double Arch is vrij makkelijk te bereiken. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 800 meter lopen over een vlak pad en eenmaal bij het eindpunt kun je even uitrusten in de schaduw van de bogen.

Double Arch, Arches National Park
Double Arch, Arches National Park

Fietsen in Arches National Park
Fietsen in Arches National Park

Windows District, Arches National Park
Windows District, Arches National Park

Windows District

Een van de bekendste plekken van het park is het Windows District. Een geliefde plek om de zonsondergang te bekijken en fotograferen, want de langzaam opkomende zon zet de roestbruine rotsen in vuur en vlam. De Windows Trail komt langs de indrukwekkende North Window, South Window en Turret Arch, en beslaat in totaal een afstand van 1600 meter. In de buurt van Windows vind je ook Wolfe Ranch, de oude blokhut van de Burgeroorlog-veteraan John Wesley Wolfe die hier van 1888 tot 1910 woonde met zijn gezin. Daar start ook de 5 kilometer lange Delicate Arch Trail naar Delicate Arch.

Devils Garden Trailhead

Een wandeling voor de echte doorzetters: Devils Garden Trailhead is in totaal ruim 11 kilometer lang en voert langs verschillende rotsformaties en bogen. De bekendsten die je onderweg tegen zult komen zijn Landscape Arch en Double O Arch. Landscape Arch is met 88 meter breedte en 32 meter hoogte de grootste boog van het hele park. Deze boog is redelijk aan het begin van de wandeling gelegen, en het is dus mogelijk om hierna weer om te keren. Double O Arch ligt een heel stuk verderop, maar deze rots, bestaande uit twee perfecte ovalen openingen, is ook zeker het bezoeken waard. De trail start bij Devils Garden Campground, waar je prachtig kan kamperen.

Devils Garden Trailhead, Arches National Park
Devils Garden Trailhead, Arches National Park

Balanced Rock, Arches National Park
Balanced Rock, Arches National Park

Balanced Rock

Het Arches National Park is een park met bijzondere rotsformaties en soms is het maar lastig voor te stellen dat dit door de natuur is gemaakt. Balanced Rock is daar het beste voorbeeld van. Zoals de naam als zegt bestaat deze formatie uit een balancerend rotsblok. Het voetstuk van zacht zandsteen draagt een reusachtig rotsblok van wel 3 miljoen kilo. Vanaf een afstandje lijkt het alsof dit elk moment fout kan gaan, maar gelukkig heeft de rots het al vele duizenden jaren overleefd. Bekijk dit unieke fenomeen vanaf de Balanced Rock Trail, een korte wandeling van 500 meter.

Reizen naar Arches National Park — Hoe kom je er?

Het Arches National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Utah, op ongeveer een halve dag rijden van Salt Lake City. De meeste reizigers komen echter uit Las Vegas en combineren een bezoek aan het park met een rondreis langs de Grand Canyon, Zion National Park en Bryce Canyon, die ongeveer halverwege liggen.

De beste manier om het park te verkennen is met je huurauto. Rijd van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid om vervolgens de laatste meters te voet af te leggen. In de koelere maanden kun je ook de fiets pakken om het park te te verkennen.

Arches National Park met eigen auto
Arches National Park met eigen auto

Populaire reizen naar Arches National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Beoordelingen van Arches National Park

De Arches National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Amerika en bezoek aan Arches National Park.
9,0

Prachtig dat de natuur dit kan maken.

Amerika
Arches National Park
03-12-2019

Prachtige formaties in rotsen in welke vorm dan ook. Als je daar rondwandelt wordt je stil en geniet, geniet en geniet.
Kom je daar in de buurt, ga dit zien.

Herman M Scheffer
Alleen gereisd
9,0

Fantastische ervaring

Amerika
Arches National Park
14-01-2017

America een fantastisch vakantie land.
Op onze rondreis die wij geheel zelf samenstelde deden we o.a. het Arches nat.park aan. In het nabijgelegen plaatsje Moab hadden we 2 overnachtingen geboekt. In Arches park val je van de ene in de andere verbazing.
Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor, als binnen de grenzen van Arches National Park. Naast de vele bogen komen in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties voor. Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een 18 mijl lange weg en diverse wandelpaden, maar er zijn ook gebieden die je pas kan bezichtigen na het maken van een lange trektocht. In de zomermaanden lopen de temperaturen vaak zo hoog op dat zelfs een korte wandeling al behoorlijk inspannend is. Je kunt dit park dan ook het beste in de lente of in de herfst aandoen.

Letty Annokkee
Gereisd met partner
10

Bogen in Arches (én Mesa Arch in Canyonlands)

Amerika
Arches National Park
16-10-2016

Wij zijn een dag in Arches geweest en arriveerden al om 6.30 uur om de zon op te zien komen. Het is er dan ook nog lekker rustig. Vanaf 12 uur werd het echt druk en stond er zelfs een file voor de ingang (en dat was in mei). Echt indrukwekkend, vooral Double Arch en Windows waar je letterlijk in verdwijnt! Een bezoek aan Canyonlands (oa. aan Mesa Arch) en de zonsondergang bij Dead Horse Point zijn in die omgeving ook echte unieke must-sees!

Nathalie
Gereisd met gezin
9,0

Camperreis door fourcorner staten

Amerika
Arches National Park
30-08-2016

Prachtig al die bogen. Gewandeld en doorgereden. Was redelijk druk op de diers e parkeerplekken. Goed plannen wat je werkelijk wil zien.

MarIan Root
Gereisd met vrienden

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika