Acadia National Park

Acadia National Park

De omweg waard

Je moet er een stukje voor omrijden, maar eenmaal aangekomen in het Acadia National Park zul je je verbazen over de veelzijdigheid van dit mooie natuurpark. Het Acadia National Park omvat een van de meest onaangetaste plekken van de Verenigde Staten en vormt het schitterende decor voor mooie wandelingen en fietstochten in de natuur.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Acadia National Park

Het Acadia National Park is niet heel groot, maar de natuur is spectaculair mooi en je kunt er schitterend wandelen, fietsen en zelfs zwemmen. Dus plan je bezoek op een mooie dag en geniet van de stranden en mooie uitzichten.

Park Loop Road

Wil je het nationale park in al zijn facetten leren kennen, dan is het slim om de zogenoemde Park Loop Road te volgen. Deze autoweg is goed onderhouden en beste manier om het hele eiland te kunnen zien. De weg slingert langs mooie stukken kustlijn en neemt je mee naar het begin van enkele bekende wandelroutes. Langs de weg zijn volop parkeerplaatsen waar je kan stoppen om een foto te maken of om naar een bezienswaardigheid te lopen.

Acadia National Park
Acadia National Park

Acadia National Park
Acadia National Park

Cadillac Mountain

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Acadia National Park is Cadillac Mountain. Cadillac Mountain markeert het hoogste punt van het park en vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het park en de omgeving. Je kunt eenvoudig met de auto omhoog rijden en wordt onderweg al regelmatig getrakteerd op bijzondere vergezichten. Eenmaal boven kun je met helder weer kilometers ver kijken.

Jordan Pond

Het Acadia National Park werd gevormd door gletsjers en het park bestaat voor een deel uit heldere meertjes. Wat je er zoal kan doen? Het is ontzettend leuk om met een bootje of kajak over het spiegelgladde water te peddelen. Jordan Pond is een van de mooie meertjes in het park en een geliefde stop op de Park Loop Road. Je kunt er namelijk niet alleen kajakken, maar ook erg mooi wandelen. Je vindt er een van de weinige restaurants in het park en met een pad van 5 kilometer kun je hier in 2 uurtjes een redelijk makkelijk wandeling maken. En blijf goed om je heen kijken, want het water is zo helder dat je vissen kan zien zwemmen en de omgeving is ontzettend mooi.

Acadia National Park
Acadia National Park

Acadia National Park
Acadia National Park

Sand Beach

Vergeet niet je badkleding mee te nemen als je het Acadia National Park bezoekt op een mooie dag. Sand Beach is het enige echte zandstrand in het hele park en je kunt er zelfs zwemmen. Houd er wel rekening mee dat je in de oceaan duikt, en het water dus behoorlijk koud is. Lekker zonnen op het strand kan gelukkig ook, en je kunt ook altijd nog een wandeling maken door de mooie omgeving. Op deze plek beginnen wandelroutes zoals Chef Trail, Ocean Trail en Beehive Trail.

Beehive Trail

Zoals gezegd begint de Beehive Trail op het strand bij Sand Beach. Het is een van de populairste wandelroutes in het hele Acadia National Park, mede vanwege het toegankelijke karakter. De Beehive Trail is een uitdagende, maar korte wandeling door een schitterend stukje natuur. Je moet regelmatig een stukje klimmen en met handen en voeten de rotsachtige berghellingen bedwingen. Een redelijke conditie is dus geen overbodige luxe, maar je zult onderweg ook genoeg gezinnen met jonge kinderen en zelfs oudere wandelaars tegenkomen. Af en toe kom je langs een eng, hoog stukje, maar de uitzichten zijn een mooie beloning.

Acadia National Park
Acadia National Park

Acadia National Park
Acadia National Park

Carriage Roads

In het Acadia National Park ligt zo’n 45 mijl aan historische wegen, aangelegd tussen 1913 en 1940. Waar begin 20ste eeuw grote rijtuigen reden, kun je nu schitterend fietsen en op je gemak de mooiste plekken in het park bekijken. Je kunt eenvoudig een fiets huren en vervolgens op eigen tempo langs bezienswaardigheden zoals Eagle Lake en de Jordan Pond rijden.

Thunder Hole

Als je de Park Loop Road volgt, dan kom je vanzelf uit bij Thunder Hole. Een goede plek om even te stoppen, want het is een van de spectaculairste plekken in het park. Via een goed afgezet wandelpad kun je naar een van de rotsen in de branding lopen en word je omringd door hoge rotspartijen. Ondertussen kan het woeste water zijn gang gaan en sta je tussen de reusachtige golven. Niet schrikken dus als je plotseling een nat pak haalt.

Acadia National Park
Acadia National Park

Acadia National Park
Acadia National Park

Reizen naar Acadia National Park — Hoe kom je er?

Het Acadia National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Maine en ligt helemaal in het noordoostelijke puntje van de States. Om er te komen heb je een huurauto nodig, want het park is alleen met eigen vervoer te bereiken. Het park ligt vrij afgelegen en vanuit de grote steden aan de oostkust ben je wel even onderweg. Om je een idee te geven: vanuit New York is het 10 uur rijden en vanuit Boston ben je 6 uur onderweg. Het is ook mogelijk om vanuit Canada te reizen. Quebec ligt bijvoorbeeld 8 uur verderop.

Eenmaal in het park kun je naast je auto gebruik maken van het gratis busnetwerk, maar het is ook leuk om een fiets te huren.

Populaire reizen naar Acadia National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Acadia National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika