Washington D.C.

Washington D.C.

Statige hoofdstad van Amerika

Washington D.C. is de stad van iconen als het Witte Huis en het Capitool. Het is de stad waar je kennismaakt met het roemruchte verleden van Amerika, en van de zeventiende eeuw naar het Amerika van het heden reist.

Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en je vindt er een aantal van de belangrijkste monumenten van het land. Je kan er de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring bewonderen, presidentiële gedenkplekken bezoeken en een kijkje nemen in de gebouwen waar het land wordt bestuurd.

De "D.C.", die je vaak achter Washington ziet staan, staat overigens voor "District of Columbia". Dit is het federale district waarin de hoofdstad valt. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude naam voor de VS: Columbia (dat weer is afgeleid van Columbus).

Witte Huis

Wie kent het Witte Huis nou niet? Een van de beroemdste gebouwen ter wereld staat in Washington D.C., en daar kun je dan ook niet aan voorbij gaan tijdens een bezoek aan de stad. De riante ambtswoning van de president bestaat uit 132 kamers, die zijn verspreid over 6 verdiepingen. Behalve werkkamers en woonvertrekken is er ook een filmzaal, een zwembad en een basketbalveld, en het complex wordt omringd door een enorme tuin. Je vind het spierwitte optrekje aan Pennsylvania Avenue, maar het is helaas niet mogelijk om er heel dichtbij te komen. Gelukkig is het uitzicht vanaf de toegangspoort indrukwekkend genoeg.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

US Capitol

Vlakbij het Witte Huis ligt nog zo’n ander Amerikaans icoon: US Capitol, ofwel het Capitool. In dit reusachtige bouwwerk, voorzien van een prachtige, witte koepel, is de plek waar de Amerikaanse wetgevende macht zetelt. Via het ondergrondse bezoekerscentrum kun je het gebouw betreden, en de enorme koepel van de binnenkant bekijken. Het gevaarte heeft een doorsnede van maar liefst 30 meter, en is versierd met een fresco waarop onder meer de presidenten Abraham Lincoln en Ulysses S. Grant te zien zijn.

Washington Monument

Pal tegenover het Capitool staat het Washington Monument. Deze gigantische obelisk meet 169 meter en is daarmee de hoogste obelisk ter wereld. Het monument is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen, en werd gebouwd ter ere van de allereerste president van de Verenigde Staten: George Washington. Wie het leuk vindt kan het monument betreden, en zich met de lift naar het topje laten brengen. Aan alle vier de zijden vind je een raam vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt over de stad en omgeving. Een stukje verderop vind je trouwens ook het Lincoln Memorial, de gedenkplek voor president Abraham Lincoln.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

National Mall

National Mall is de naam van het park dat tussen het Capitool en het Washington Monument ligt. Het is een langwerpig, groen park, vol bomen, bloemperkjes, fonteinen en tuinen. Er worden regelmatig manifestaties gehouden, het is de plek waar de president wordt geïnaugureerd en op warme dagen is het een heerlijke festivallocatie. Rondom het park liggen een aantal van Washington’s bekendste bezienswaardigheden en musea, dus een bezoek aan het park is makkelijk te combineren met een rondje langs Washington’s hoogtepunten.

National Museum of Natural History

Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea, en één daarvan is het natuurkundig museum van Washington. Tot de collectie van het National Museum of Natural History behoren meer dan 125 miljoen specimen van planten, dieren en mineralen, waaronder eeuwenoude fossiele en vrijwel complete dinosaurus-skeletten. Het museum is onderdeel van het Smithsonian Institute en behoort tot de meest toonaangevende natuurkundemusea ter wereld. Wil je de dieren liever in levenden lijve zien? De prachtige National Zoo, de dierentuin in het noordoosten van de stad, is ook onderdeel van het Smithsonian.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Arlington National Cemetry

Niet zo gezellig, wel heel erg indrukwekkend: de militaire begraafplaats Arlington National Cemetry.  Deze uitgestrekte begraafplaats met zijn duizenden witte grafmonumenten is ontstaan ten tijde van de bloedige Amerikaanse Burgeroorlog, maar inmiddels is het de laatste rustplaats van meer dan 400.000 militairen die zijn gevallen in verschillende oorlogen. Je vindt hier ondermeer het graf van John F. Kennedy - te herkennen aan de eeuwig brandende vlam - en zijn vrouw Jacky.

National Archives

Wie een beetje geïnteresseerd is in de Amerikaanse geschiedenis moet een bezoek brengen aan de National Archives. Hier liggen een aantal documenten van grote historische waarde opgeslagen. Zo vind je hier de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, de Bill of Rights en vier kopieën van de Magna Carta, waarin is vastgelegd op welke wijze de macht van de koning wordt beperkt. Een deel van het archief is ingericht als museum, waar je zelf deze beroemde documenten kan bewonderen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar Washington D.C. — Hoe kom je er?

Washington D.C. ligt aan de oostkust van Amerika en vanuit Nederland duurt de vlucht ongeveer 9 uur. De prijs voor een direct retourtje met KLM begint bij € 800, maar als je ergens onderweg overstapt kan het een paar honderd euro goedkoper. Ondermeer WOW air (via Reykjavik) en Aer Lingus (via Dublin) vliegen al vanaf € 400 op en neer, maar dan ben je wel meer tijd kwijt aan reizen.

Washington heeft twee internationale vliegvelden, die beide op 45 minuten rijden van het centrum liggen. Er rijden bussen heen en weer die je voor een paar dollar bij stations in de stad afzetten. Eenmaal in de stad kun je je over de lange afstanden het best met de metro verplaatsen: er zijn zes metrolijnen die elke tien minuten rijden. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen echter vrij dicht bij elkaar, en te voet kom je een heel eind.

Beste reistijd Washington D.C.

De beste reistijd voor Washington D.C. is van september tot november en van maart tot mei. In het najaar is de zinderende zomer voorbij en loopt de drukte van het hoogseizoen ook op zijn eind. Wat overblijft is een mooi fris briesje en de altijd veranderende bladeren. En die herfstkleuren zien er ook nog eens fantastisch uit bij al die monumenten in Washington. Als tweede optie is de lente ook een prima periode om Washington D.C. te bezoeken. Het Cherry Blossoms Festival eind maart en begin april is dan erg leuk om mee te maken. Hou er wel rekening mee dat het dan wel behoorlijk druk kan zijn in Washington. De zomer is warm en plakkerig in Washington en de winter is juist weer erg koud.

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika

Blogs over Washington D.C.

· Suzanne van Duijn
Top 25 dingen om te doen in Washington D.C.
Move over New York! Washington is minstens zo tof. Of combineer de Big Apple en D.C. voor een dubbele citytrip!

Andere bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Washington D.C. ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,0

Touren door de states

Amerika
17-02-2015

Florida is een hele mooie staat met goede stranden en natuurlijk de disney parken.

Yil
Gereisd met gezin in May 2021
9,0

Super geweldig verenig de staten

Amerika
18-02-2015

We hebben zelf wen rondreis gemaakt.
Orlando, west Palm beach, Miami, fort Lauderdale, key west, Orlando..
Wat wen Super mooie dingen hebben ee gezien en gedaan.
Amerika zijn de mensen super beleefd, behulpzaam etc..
Zou zo weer terug gaan.

Sandra bethlehem
Gereisd met partner in May 2021
7,0

Rondreis 3hoek LA SF LV

Amerika
19-02-2015

Het was fantastisch, afwisselend, indrukwekkend, geen culinaire hoogstandjes in de USA, maar dat wist ik van tevoren, wel echt een rondreis die iedereen gemaakt moet hebben: highway 1 (!) prachtig, LV gekkenhuis en Hollywood...

Corinne
Gereisd met partner in May 2021
9,0

Rondgetoerd door Florida

Amerika
19-02-2015

In Orlando alle atraktieparken bezocht, veel geshopt in de outlets. Ruime keuze aan restaurants, hotels en motels.
Autohuur is wenselijk, je kan dan gaan en staan waar je wilt. Veel rondgereden en veel gestopt bij plaatsen die wij geweldig vonden. Florida Swamptours is een aanrader.

Jolande verheijen
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Rondreis in 30 dagen westkust USA

Amerika
20-02-2015

LA: Universal studio's en Disney
Grand Canyon
Antilope Valley
Lake powel
Monument valley
Archvalley
Las Vegas
Sequoia's
Yosemite
San Francisco
Highway 1

Petra de vos
Gereisd met partner in May 2021