Washington D.C.

Washington D.C.

Statige hoofdstad van Amerika

Washington D.C. is de stad van iconen als het Witte Huis en het Capitool. Het is de stad waar je kennismaakt met het roemruchte verleden van Amerika, en van de zeventiende eeuw naar het Amerika van het heden reist.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en je vindt er een aantal van de belangrijkste monumenten van het land. Je kan er de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring bewonderen, presidentiële gedenkplekken bezoeken en een kijkje nemen in de gebouwen waar het land wordt bestuurd.

De "D.C.", die je vaak achter Washington ziet staan, staat overigens voor "District of Columbia". Dit is het federale district waarin de hoofdstad valt. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude naam voor de VS: Columbia (dat weer is afgeleid van Columbus).

Witte Huis

Wie kent het Witte Huis nou niet? Een van de beroemdste gebouwen ter wereld staat in Washington D.C., en daar kun je dan ook niet aan voorbij gaan tijdens een bezoek aan de stad. De riante ambtswoning van de president bestaat uit 132 kamers, die zijn verspreid over 6 verdiepingen. Behalve werkkamers en woonvertrekken is er ook een filmzaal, een zwembad en een basketbalveld, en het complex wordt omringd door een enorme tuin. Je vind het spierwitte optrekje aan Pennsylvania Avenue, maar het is helaas niet mogelijk om er heel dichtbij te komen. Gelukkig is het uitzicht vanaf de toegangspoort indrukwekkend genoeg.

Witte Huis, Washington
Witte Huis, Washington

Capitool, Washington
Capitool, Washington

US Capitol, Washington
US Capitol, Washington

US Capitol

Vlakbij het Witte Huis ligt nog zo’n ander Amerikaans icoon: US Capitol, ofwel het Capitool. In dit reusachtige bouwwerk, voorzien van een prachtige, witte koepel, is de plek waar de Amerikaanse wetgevende macht zetelt. Via het ondergrondse bezoekerscentrum kun je het gebouw betreden, en de enorme koepel van de binnenkant bekijken. Het gevaarte heeft een doorsnede van maar liefst 30 meter, en is versierd met een fresco waarop onder meer de presidenten Abraham Lincoln en Ulysses S. Grant te zien zijn.

Washington Monument

Pal tegenover het Capitool staat het Washington Monument. Deze gigantische obelisk meet 169 meter en is daarmee de hoogste obelisk ter wereld. Het monument is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen, en werd gebouwd ter ere van de allereerste president van de Verenigde Staten: George Washington. Wie het leuk vindt kan het monument betreden, en zich met de lift naar het topje laten brengen. Aan alle vier de zijden vind je een raam vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt over de stad en omgeving. Een stukje verderop vind je trouwens ook het Lincoln Memorial, de gedenkplek voor president Abraham Lincoln.

Washington Monument
Washington Monument

National Mall, Washington
National Mall, Washington

National Mall

National Mall is de naam van het park dat tussen het Capitool en het Washington Monument ligt. Het is een langwerpig, groen park, vol bomen, bloemperkjes, fonteinen en tuinen. Er worden regelmatig manifestaties gehouden, het is de plek waar de president wordt geïnaugureerd en op warme dagen is het een heerlijke festivallocatie. Rondom het park liggen een aantal van Washington’s bekendste bezienswaardigheden en musea, dus een bezoek aan het park is makkelijk te combineren met een rondje langs Washington’s hoogtepunten.

National Museum of Natural History

Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea, en één daarvan is het natuurkundig museum van Washington. Tot de collectie van het National Museum of Natural History behoren meer dan 125 miljoen specimen van planten, dieren en mineralen, waaronder eeuwenoude fossiele en vrijwel complete dinosaurus-skeletten. Het museum is onderdeel van het Smithsonian Institute en behoort tot de meest toonaangevende natuurkundemusea ter wereld. Wil je de dieren liever in levenden lijve zien? De prachtige National Zoo, de dierentuin in het noordoosten van de stad, is ook onderdeel van het Smithsonian.

National Museum of Natural History, Washington
National Museum of Natural History, Washington

Arlington National Cemetry, Washington
Arlington National Cemetry, Washington

Arlington National Cemetry

Niet zo gezellig, wel heel erg indrukwekkend: de militaire begraafplaats Arlington National Cemetry.  Deze uitgestrekte begraafplaats met zijn duizenden witte grafmonumenten is ontstaan ten tijde van de bloedige Amerikaanse Burgeroorlog, maar inmiddels is het de laatste rustplaats van meer dan 400.000 militairen die zijn gevallen in verschillende oorlogen. Je vindt hier ondermeer het graf van John F. Kennedy - te herkennen aan de eeuwig brandende vlam - en zijn vrouw Jacky.

National Archives

Wie een beetje geïnteresseerd is in de Amerikaanse geschiedenis moet een bezoek brengen aan de National Archives. Hier liggen een aantal documenten van grote historische waarde opgeslagen. Zo vind je hier de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, de Bill of Rights en vier kopieën van de Magna Carta, waarin is vastgelegd op welke wijze de macht van de koning wordt beperkt. Een deel van het archief is ingericht als museum, waar je zelf deze beroemde documenten kan bewonderen

National Archives, Washington
National Archives, Washington

Washington D.C.
Washington D.C.

Reizen naar Washington D.C. — Hoe kom je er?

Washington D.C. ligt aan de oostkust van Amerika en vanuit Nederland duurt de vlucht ongeveer 9 uur. De prijs voor een direct retourtje met KLM begint bij € 800, maar als je ergens onderweg overstapt kan het een paar honderd euro goedkoper. Ondermeer WOW air (via Reykjavik) en Aer Lingus (via Dublin) vliegen al vanaf € 400 op en neer, maar dan ben je wel meer tijd kwijt aan reizen.

Washington heeft twee internationale vliegvelden, die beide op 45 minuten rijden van het centrum liggen. Er rijden bussen heen en weer die je voor een paar dollar bij stations in de stad afzetten. Eenmaal in de stad kun je je over de lange afstanden het best met de metro verplaatsen: er zijn zes metrolijnen die elke tien minuten rijden. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen echter vrij dicht bij elkaar, en te voet kom je een heel eind.

Beste reistijd Washington D.C.

De beste reistijd voor Washington D.C. is van september tot november en van maart tot mei. In het najaar is de zinderende zomer voorbij en loopt de drukte van het hoogseizoen ook op zijn eind. Wat overblijft is een mooi fris briesje en de altijd veranderende bladeren. En die herfstkleuren zien er ook nog eens fantastisch uit bij al die monumenten in Washington. Als tweede optie is de lente ook een prima periode om Washington D.C. te bezoeken. Het Cherry Blossoms Festival eind maart en begin april is dan erg leuk om mee te maken. Hou er wel rekening mee dat het dan wel behoorlijk druk kan zijn in Washington. De zomer is warm en plakkerig in Washington en de winter is juist weer erg koud.

Populaire reizen naar Washington D.C.

Blogs over Washington D.C.

· Suzanne van Duijn
Top 25 dingen om te doen in Washington D.C.
Move over New York! Washington is minstens zo tof. Of combineer de Big Apple en D.C. voor een dubbele citytrip!

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Washington D.C. ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika