Niagara Falls

Niagara Falls

Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada

Ze mogen worden gerekend tot bekendste watervallen ter wereld: de Niagara Falls. Gelegen op de grens van de Verenigde Staten en Canada vind je een drietal watervallen die met reusachtig veel geweld naar beneden denderen.

Niagara Falls

De totale lengte van Niagara Falls is bijna een kilometer en daarmee is het een van de grootste watervallen op aarde. Een halte die je niet mag overslaan tijdens een rondreis langs de Amerikaanse oostkust of wanneer je een stedentrip maakt naar de Canadese stad Toronto.

Horseshoe Falls

De meest indrukwekkende waterval van de Niagara Falls is Horseshoe Falls, die de vorm heeft van een hoefijzer. Hier komt het overgrote deel van de Niagara Rivier naar beneden gestroomd en het is bijna onmogelijk om het natuurgeweld in één foto te vangen. Horseshoe Falls is 671 meter breed en 53 meter hoog Het grootste deel van deze waterval ligt op Canadees grondgebied en wordt daarom ook wel Canadian Falls genoemd. De waterval is vanaf de Amerikaanse kant te bereiken via Goat Island.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

American Falls

De American Falls ligt volledig op Amerikaans grondgebied en is met 290 meter een stuk kleiner dan zijn buurman. Hier komt het water van 21 meter hoogte naar beneden gestroomd voordat het neerslaat op de grote rotsblokken onderaan de waterval. Het uitzicht vanaf Canada is het mooist, maar vanaf de Verenigde Staten kun je dichterbij komen.

Bridal Veil Falls

Eigenlijk bestaat American Falls uit twee delen, want de waterval wordt in tweeën gespleten door het kleine Luna eiland. De smalle stroom rechts van de American Falls wordt ook wel Bridal Veil Falls genoemd, want de 17 meter brede waterval heeft inderdaad wel iets weg van een bruidssluier. Als bezoeker kun je heel dicht bij dit punt komen, want Luna Island wordt met een voetbrug verbonden met de Amerikaanse kant.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cave of the Winds

Amerika zou Amerika niet zijn als men geen commercieel slaatje zou proberen te slaan uit aanwezigheid van de Niagara Falls. Het resultaat is de attractie Cave of the Winds, waarbij je in de zomermaanden een bezoekje kan brengen aan het Hurricane Deck. Deze houten constructie bevindt zich aan de voet van de Bridal Veils en gehuld in een blauwe poncho kun je het indrukwekkende natuurgeweld van heel dichtbij bekijken.

Maid of the Mist

Geen zin om het stuk te lopen naar een van de eilanden in de rivier, maar wil je wel een goede indruk krijgen van de waterval? Dan kun je aansluiten bij de Maid of the Mist tour. Tijdens deze boottocht vaar je tot de voet van de Horseshoe Falls, een plek die gehuld gaat in een deken van mist en het beginpunt van een prachtige regenbogen markeert. Het is geweldig om vanaf deze plek de eindeloze stroom water te bekijken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hiken rondom de Niagara Falls

Ter hoogte van de watervallen beginnen enkele van de mooiste wandelingen in de omgeving. Ben je liever in de natuur dan dat je in de rij staat voor een attractie, ga dan lekker op eigen kracht op zoek naar de mooiste plekken en uitzichtpunten. De Great Gorge Scenic Overlook Hike is een vrij makkelijke wandeltocht van ongeveer een uur. De wandeling Devil’s Hole Rapids and Giant Rock duurt ongeveer tweeënhalf uur en de uitdagende Whirlpool Rapids Adventure Hike neemt zelfs drie uur in beslag. Vooral die laatste is een behoorlijk pittige route en alleen geschikt voor ervaren wandelaars.

De Canadese kant bezoeken

Het uitzicht vanaf de Amerikaanse kant is totaal anders dan het uitzicht vanaf de Canadese kant, en voor de complete ervaring steek je tijdens je bezoek dus ook even de grens over. Dat is niet bijzonder gecompliceerd, maar er gaat wel het nodige papierwerk aan vooraf. Zorg dus dat je je paspoort bij je hebt en de benodigde ETA en ESTA documenten hebt geregeld. Om er te komen moet je de rivier oversteken bij de Rainbow Bridge of de Queenston-Lewiston Bridge. Aan de Canadese zijde heb je het beste uitzicht over de watervallen, dus het is zeker een kleine omweg waard. Daar staat wel tegenover dat de Canadese kant een stuk commerciëler is en je vindt er dan ook talloze attracties: van casino’s tot een reuzenrad.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar de Niagara Falls — Hoe kom je er?

De Niagara Falls zijn gelegen in het noordoosten van de Verenigde Staten, tegen de grens met Canada. Een bezoek aan dit indrukwekkende natuurverschijnsel valt uitstekend te combineren met een langere rondreis langs de oostkust. Vanaf New York en Boston ben je met de auto ongeveer een halve dag onderweg, maar je kan ook vliegen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Buffalo Niagara International Airport, vanwaar het nog maar 25 mijl is naar de watervallen. Kom je vanuit Canada, dan reis je via de nabijgelegen stad Toronto, op zo’n anderhalf uur rijden van de Niagara Falls. Zorg in ieder geval dat je je paspoort bij je hebt, want het is een aanrader om ook even de grens over te steken om het uitzicht vanaf de andere kant te bewonderen.

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika

Populaire Rondreizen naar Niagara Falls

Blogs over Niagara Falls

· Redactie
Spectaculaire foto's van bevroren Niagara Falls
De aanhoudende kou in de Verenigde Staten en Canada is zo streng dat zelfs de Niagara Falls bevroren zijn. Bekijk de spectaculaire foto's!

Andere bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Niagara Falls ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,0

Touren door de states

Amerika
17-02-2015

Florida is een hele mooie staat met goede stranden en natuurlijk de disney parken.

Yil
Gereisd met gezin in May 2021
9,0

Super geweldig verenig de staten

Amerika
18-02-2015

We hebben zelf wen rondreis gemaakt.
Orlando, west Palm beach, Miami, fort Lauderdale, key west, Orlando..
Wat wen Super mooie dingen hebben ee gezien en gedaan.
Amerika zijn de mensen super beleefd, behulpzaam etc..
Zou zo weer terug gaan.

Sandra bethlehem
Gereisd met partner in May 2021
7,0

Rondreis 3hoek LA SF LV

Amerika
19-02-2015

Het was fantastisch, afwisselend, indrukwekkend, geen culinaire hoogstandjes in de USA, maar dat wist ik van tevoren, wel echt een rondreis die iedereen gemaakt moet hebben: highway 1 (!) prachtig, LV gekkenhuis en Hollywood...

Corinne
Gereisd met partner in May 2021
9,0

Rondgetoerd door Florida

Amerika
19-02-2015

In Orlando alle atraktieparken bezocht, veel geshopt in de outlets. Ruime keuze aan restaurants, hotels en motels.
Autohuur is wenselijk, je kan dan gaan en staan waar je wilt. Veel rondgereden en veel gestopt bij plaatsen die wij geweldig vonden. Florida Swamptours is een aanrader.

Jolande verheijen
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Rondreis in 30 dagen westkust USA

Amerika
20-02-2015

LA: Universal studio's en Disney
Grand Canyon
Antilope Valley
Lake powel
Monument valley
Archvalley
Las Vegas
Sequoia's
Yosemite
San Francisco
Highway 1

Petra de vos
Gereisd met partner in May 2021