Niagara Falls

Niagara Falls

Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada

Ze mogen worden gerekend tot bekendste watervallen ter wereld: de Niagara Falls. Gelegen op de grens van de Verenigde Staten en Canada vind je een drietal watervallen die met reusachtig veel geweld naar beneden denderen.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Niagara Falls

De totale lengte van Niagara Falls is bijna een kilometer en daarmee is het een van de grootste watervallen op aarde. Een halte die je niet mag overslaan tijdens een rondreis langs de Amerikaanse oostkust of wanneer je een stedentrip maakt naar de Canadese stad Toronto.

Horseshoe Falls

De meest indrukwekkende waterval van de Niagara Falls is Horseshoe Falls, die de vorm heeft van een hoefijzer. Hier komt het overgrote deel van de Niagara Rivier naar beneden gestroomd en het is bijna onmogelijk om het natuurgeweld in één foto te vangen. Horseshoe Falls is 671 meter breed en 53 meter hoog Het grootste deel van deze waterval ligt op Canadees grondgebied en wordt daarom ook wel Canadian Falls genoemd. De waterval is vanaf de Amerikaanse kant te bereiken via Goat Island.

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

American Falls

De American Falls ligt volledig op Amerikaans grondgebied en is met 290 meter een stuk kleiner dan zijn buurman. Hier komt het water van 21 meter hoogte naar beneden gestroomd voordat het neerslaat op de grote rotsblokken onderaan de waterval. Het uitzicht vanaf Canada is het mooist, maar vanaf de Verenigde Staten kun je dichterbij komen.

Bridal Veil Falls

Eigenlijk bestaat American Falls uit twee delen, want de waterval wordt in tweeën gespleten door het kleine Luna eiland. De smalle stroom rechts van de American Falls wordt ook wel Bridal Veil Falls genoemd, want de 17 meter brede waterval heeft inderdaad wel iets weg van een bruidssluier. Als bezoeker kun je heel dicht bij dit punt komen, want Luna Island wordt met een voetbrug verbonden met de Amerikaanse kant.

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

Cave of the Winds

Amerika zou Amerika niet zijn als men geen commercieel slaatje zou proberen te slaan uit aanwezigheid van de Niagara Falls. Het resultaat is de attractie Cave of the Winds, waarbij je in de zomermaanden een bezoekje kan brengen aan het Hurricane Deck. Deze houten constructie bevindt zich aan de voet van de Bridal Veils en gehuld in een blauwe poncho kun je het indrukwekkende natuurgeweld van heel dichtbij bekijken.

Maid of the Mist

Geen zin om het stuk te lopen naar een van de eilanden in de rivier, maar wil je wel een goede indruk krijgen van de waterval? Dan kun je aansluiten bij de Maid of the Mist tour. Tijdens deze boottocht vaar je tot de voet van de Horseshoe Falls, een plek die gehuld gaat in een deken van mist en het beginpunt van een prachtige regenbogen markeert. Het is geweldig om vanaf deze plek de eindeloze stroom water te bekijken.

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

Hiken rondom de Niagara Falls

Ter hoogte van de watervallen beginnen enkele van de mooiste wandelingen in de omgeving. Ben je liever in de natuur dan dat je in de rij staat voor een attractie, ga dan lekker op eigen kracht op zoek naar de mooiste plekken en uitzichtpunten. De Great Gorge Scenic Overlook Hike is een vrij makkelijke wandeltocht van ongeveer een uur. De wandeling Devil’s Hole Rapids and Giant Rock duurt ongeveer tweeënhalf uur en de uitdagende Whirlpool Rapids Adventure Hike neemt zelfs drie uur in beslag. Vooral die laatste is een behoorlijk pittige route en alleen geschikt voor ervaren wandelaars.

De Canadese kant bezoeken

Het uitzicht vanaf de Amerikaanse kant is totaal anders dan het uitzicht vanaf de Canadese kant, en voor de complete ervaring steek je tijdens je bezoek dus ook even de grens over. Dat is niet bijzonder gecompliceerd, maar er gaat wel het nodige papierwerk aan vooraf. Zorg dus dat je je paspoort bij je hebt en de benodigde ETA en ESTA documenten hebt geregeld. Om er te komen moet je de rivier oversteken bij de Rainbow Bridge of de Queenston-Lewiston Bridge. Aan de Canadese zijde heb je het beste uitzicht over de watervallen, dus het is zeker een kleine omweg waard. Daar staat wel tegenover dat de Canadese kant een stuk commerciëler is en je vindt er dan ook talloze attracties: van casino’s tot een reuzenrad.

Niagara Falls, Canada
Niagara Falls, Canada

amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls
amerika, Verenigde Staten, Niagara Falls

Reizen naar de Niagara Falls — Hoe kom je er?

De Niagara Falls zijn gelegen in het noordoosten van de Verenigde Staten, tegen de grens met Canada. Een bezoek aan dit indrukwekkende natuurverschijnsel valt uitstekend te combineren met een langere rondreis langs de oostkust. Vanaf New York en Boston ben je met de auto ongeveer een halve dag onderweg, maar je kan ook vliegen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Buffalo Niagara International Airport, vanwaar het nog maar 25 mijl is naar de watervallen. Kom je vanuit Canada, dan reis je via de nabijgelegen stad Toronto, op zo’n anderhalf uur rijden van de Niagara Falls. Zorg in ieder geval dat je je paspoort bij je hebt, want het is een aanrader om ook even de grens over te steken om het uitzicht vanaf de andere kant te bewonderen.

Populaire reizen naar Niagara Falls

Blogs over Niagara Falls

· Redactie
Spectaculaire foto's van bevroren Niagara Falls
De aanhoudende kou in de Verenigde Staten en Canada is zo streng dat zelfs de Niagara Falls bevroren zijn. Bekijk de spectaculaire foto's!

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Niagara Falls ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika