Zion National Park

Zion National Park

Robuust natuurpark in Utah

Het Zion National Park is een prachtig park in de Amerikaanse staat Utah. Het park bestaat uit indrukwekkende rotsformaties en is de perfecte locatie om onvergetelijke wandeltochten te maken, te paardrijden en te klimmen.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Zion National Park

Het Zion National Park is een paradijs voor outdoor-liefhebbers, want hier liggen een aantal spectaculaire wandelroutes. Hier waad je door smalle riviertjes, vergaap je je aan enorme rotswanden en klim je op eigen kracht naar de allermooiste uitzichtpunten.

Zion Canyon

Als je het Zion National Park bezoekt, dan zal de Zion Canyon je niet ontgaan. Deze enorme kloof is 24 kilometer lang en wel 800 meter diep. Het ravijn is door de eeuwen heen uitgesleten door de Virgin River, en is het huis van talloze vogelsoorten en zoogdieren. Vanaf het uitzichtpunt Angels Landing heb je het allermooiste uitzicht over de kloof.

Zion National Park
Zion National Park

The Narrows, Zion National Park
The Narrows, Zion National Park

The Narrows, Zion National Park
The Narrows, Zion National Park

The Narrows

The Narrows is het smalste deel van de Zion Canyon. Het is één van de populairste stukken van het park, en dat is niet voor niets. Hier kun je een prachtige wandeling maken door de smalle kloof die slechts een paar meter breed is, maar wordt geflankeerd door een rotswand van ruim 600 meter hoogte. De wandeling gaat dwars door de ondiepe Virgin River, en dat vraagt om een gedegen voorbereiding. De bodem is onregelmatig en de rotsen glibberig, trek dus stevige wandelschoenen aan en leen een wandelstok in het park. Afhankelijk van je conditie en het weer kun je helemaal tot Big Spring wandelen, een paar kilometer verderop, maar je kunt altijd halverwege weer omkeren.

Angels Landing

Angels Landing is de naam van een bijzondere rotsformatie in het Zion National Park. De berg is 454 meter hoog en vanaf de top heb je een spectaculair overzicht over de Zion Canyon. Maar: dan moet je wel eerst naar boven lopen. De Angels Landing Trail is een loodzware wandelroute die je in ruim twee uur naar de top loodst. De weg is vier kilometer lang en loopt deels over verharde paden, maar bij het bovenste deel moet je een flink stuk klauteren over smalle rotsen. Deze wandeling is daarom niet geschikt voor kleine kinderen en mensen met hoogtevrees, want je staat regelmatig op slechts enkele centimeters van de rand. Maar wie het uiteindelijk lukt om boven te komen wordt beloond met een adembenemend mooi uitzicht.

Angels Landing, Zion National Park
Angels Landing, Zion National Park

Hike in Zion National Park
Hike in Zion National Park

Scenic Drive, Zion National Park
Scenic Drive, Zion National Park

Scenic Drive, Zion National Park
Scenic Drive, Zion National Park

Canyon Scenic Drive

De meeste bezoekers van het Zion National Park zullen de Canyon Scenic Drive rijden. Deze prachtige autoroute komt langs de mooiste plekjes van het park, en onderweg wordt je na elke bocht getrakteerd op geweldige uitzichten. Vanwege de drukte is het niet toegestaan om in het hoogseizoen - van half maart tot eind oktober - met je eigen auto deze route af te leggen. Je bent dan aangewezen op de gratis shuttlebussen. Deze bussen rijden de hele dag en stoppen op verschillende plekken in het park, vanwaar je op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden kan bekijken.

Kolob Canyons

In het noordwesten van het Zion National Park vind je Kolob Canyons, een gebied dat doorgaans een stuk rustiger is dan de rest van het park. Via de bochtige Kolob Canyons Road rijd je 9 kilometer lang door een prachtig natuurgebied waarbij je wordt omringd door enorme roestbruine rotsformaties. Ook hier liggen diverse wandelroutes die de moeite waard zijn, maar je kunt ook gewoon doorrijden naar het eind van de route en je vergapen bij het Kolob Canyons Viewpoint.

Kolob Canyons, Zion National Park
Kolob Canyons, Zion National Park

Emerald Pools, Zion N.P.
Emerald Pools, Zion N.P.

Waterval bij de Emerald Pools, Zion National Park
Waterval bij de Emerald Pools, Zion National Park

Emerald Pools

Een mooie en afwisselende wandeling maak je naar de Emerald Pools. Deze route bestaat uit drie delen, de Lower, Middle en Upper Emerald Pool. De wandeling naar de Lower Emerald Pool is het eenvoudigst. Het pad is verhard en stijgt minimaal. De weg naar de Middle Emerald Pool is een stukje steiler, en onderweg kom je al regelmatig langs mooie uitzichtpunten. Heb je een goede conditie én draag je stevige wandelschoenen? Loop dan ook zeker het laatste stuk omhoog om bij de Upper Emerald Pool te komen. Houd wel rekening met een fikse klim, want je moet veel klauteren over rotsblokken en er is maar weinig schaduw.

Reizen naar Zion National Park — Hoe kom je er?

Het Zion National Park ligt in het zuiden van de Amerikaanse staat Utah, op drie uur rijden van het vliegveld in Las Vegas. De meeste reizigers huren een auto om dit deel van de Verenigde Staten te ontdekken, maar het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen vanuit bijvoorbeeld Las Vegas en Salt Lake City.

In het hoogseizoen moet je de auto achterlaten aan het begin van het park, en met de shuttlebus verder. Deze bussen zijn gratis, rijden de hele dag en je kunt zo vaak op- en uitstappen als je wilt.

Als je sportief bent aangelegd kun je het park ook met de fiets verkennen. Je kunt de Canyon Scenic Drive per mountainbike volgen, en her en der liggen een aantal fietsroutes. Houd echter wel rekening met andere automobilisten, want ook zij kunnen snel worden afgeleid door de prachtige uitzichten.

Zion National Park entree
Zion National Park entree

Beste reistijd Zion National Park

De beste periode om het Zion National Park te bezoeken is tijdens de maanden april tot oktober. Vooral in de lente is het ideaal, omdat het dan nog niet zo druk is in het park. Tijdens de zomermaanden juni tot augustus reizen de meeste mensen naar Zion National Park.

Populaire reizen naar Zion National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Zion National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika