Antelope Canyon

Antelope Canyon

Prachtige bezienswaardigheid in Arizona

In de Amerikaanse staat Arizona ligt een bijzonder stukje natuur: de Antelope Canyon. Deze indrukwekkende kloof bestaat uit twee kleine kloven, die net breed genoeg zijn om doorheen te wandelen. Laat je er rondleiden door een Navajo indiaan, en bewonder de spectaculaire lichtinval en talloze tinten oranje.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Antelope Canyon

De Antelope Canyon valt te verdelen in twee stukken: een Upper Antelope Canyon en een Lower Antelope Canyon, een paar kilometer verderop. Verreweg het meest bezochte deel van de kloof is de Upper Antelope Canyon. Dit stuk is het best begaanbaar dankzij brede paden en een vlakke ondergrond, en trekt daarom de meeste toeristen.

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon werd in het jaar 1931 ontdekt door de Navajo indianen, maar zij hielden hun ontdekking lange tijd geheim voor de buitenwereld. Inmiddels is de kloof wel toegankelijk voor publiek, maar echter alleen onder begeleiding van een gids. In kleine tourgroepen krijg je een rondleiding door de 140 meter lange spleet. De kloof is gevormd in een hoog, zandstenen plateau, en je loopt er tussen indrukwekkende, oranjerode rotsmuren die wel 40 meter hoog zijn. Op sommige plekken weet het zonlicht zich nog net een weg naar beneden te banen, en die bijzondere lichtval levert mysterieuze plaatjes op. De beste tijd hiervoor is rond het middaguur, dus houd daar rekening mee met het plannen van je bezoek en vergeet ook niet je camera mee te nemen.

Upper Antelope Canyon
Upper Antelope Canyon

Antelope Canyon
Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon is een stuk uitdagender en met zijn 400 meter lengte, een stuk langer dan de Upper Antelope Canyon. De ingang is een smalle, horizontale speet waar je makkelijk aan voorbij zou lopen. Waar je de Upper Antelope Canyon gewoon naar binnen kan lopen, moet je hier met een trap 15 meter afdalen. Gelukkig wacht beneden een indrukwekkende omgeving vol bijzondere structuren, gesteente in prachtige kleuren en nauwe doorgangen waarvoor je je letterlijk in allerlei bochten moet wringen om er tussendoor te kunnen glippen. Let wel goed op: De bodem is rotsachtig en ongelijk, en daarom is deze gleuf minder geschikt voor mensen die slecht te been zijn of met jonge kinderen reizen. 

Geologie

De Antelope Canyon is een zogenoemde slot canyon: een smalle kloof met hoge, verticale wanden. Dit natuurverschijnsel zie je vaak in droge gebieden, waar tijdens een plotselinge overstroming het kolkende water langs zacht gesteente schuurt. Op die manier ontstaan kloven zoals de Antelope Canyon.

Een bezoek aan een dergelijke canyon is overigens niet geheel zonder gevaar. In 1997 werden elf mensen in de Lower Antelope Canyon verrast door een modderstroom. Deze onverwachte vloedgolven kunnen plotseling ontstaan na een flinke regenbui verderop. Na het dodelijk incident in 1997 zijn in de canyon meer stalen trappen geplaatst en voorzorgsmaatregelen getroffen, om een dergelijk ongeluk te voorkomen. De namen van de slachtoffers zijn te lezen op het bord vlakbij de ingang.

Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon

Horseshoes Bend
Horseshoes Bend

Horseshoe Bend

Breng je een bezoek aan de Antelope Canyon, dan mag je de Horseshoe Bend eigenlijk ook niet overslaan. De woeste Colorado rivier ligt op steenworp afstand van de kloof, en het uitzicht op deze spectaculaire bocht in de vorm van een hoefijzer is wereldberoemd. Het is vanaf Antelope Canyon ongeveer een kwartier rijden naar de parkeerplaats, en vanaf daar is het nog even een flinke wandeling naar het uitzichtpunt. Heen en terug is ongeveer 2,5 kilometer lopen, maar als je er eenmaal bent dan is de wandeling snel vergeten: het uitzicht vanaf de stijle rotsen is adembenemend mooi.

Page

De uitvalsbasis voor een bezoek aan de Lower en Upper Antelope Canyon is het dorpje Page, een paar kilometer verderop. Ooit was op deze plek een kale woestijnvlakte, maar na het aanleggen van de nabijgelegen Glen Canyon Dam ontstond niet alleen het een groot meer, maar ook een klein dorp. Vroeger woonden er de dambouwers en hun families, tegenwoordig moeten de inwoners het vooral hebben van het toerisme. Als je in de buurt wil overnachten, dan vind je hier een aantal fijne hotels en accommodaties in verschillende prijsklassen. Behalve de Antelope Canyon zijn er nog een paar andere attracties in de nabije omgeving: de Horseshoe Bend en Lake Powell. Want als je toch in de buurt bent, dan kun je net zo goed ook even bij die plekken gaan kijken.

Page Arizona
Page Arizona

antelope Canyon
antelope Canyon

Reizen naar de Antelope Canyon — Hoe kom je er?

De Antelope Canyon ligt in de Amerikaanse staat Arizona, op ongeveer 2,5 uur rijden van ’s lands bekendste attractie: de Grand Canyon. Een bezoek aan de Antelope Canyon en omgeving is dus perfect te combineren met een rondreis langs de indrukwekkende natuurparken in het westen van de Verenigde Staten.

Om er te komen kun je het best vliegen op de luchthavens van Los Angeles of Las Vegas, en daar een auto huren om de omgeving verder uit te kammen. Vanuit LA ben je met de auto ruim 8 uur non stop onderweg, start je in Las Vegas, dan duurt naar de Antelope Canyon 4 à 5 uur.

Populaire reizen naar Antelope Canyon

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Beoordelingen van Antelope Canyon

De Antelope Canyon ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Amerika en bezoek aan Antelope Canyon.
9,0

Upper Antelope

Amerika
Antelope Canyon
26-12-2019

Zo bijzonder! Moet je echt gezien hebben.
Wel van te voren kaartjes boeken!!
1 van de hoogtepunten van onze reis door West USA!

Alie
Gereisd met partner
10

Lower Antelope

Amerika
Antelope Canyon
26-12-2019

Wij waren daar in de zomer van 2017, we gingen einde middag kijken waar we precies moesten zijn, uiteindelijk was er die dag ook nog plaats voor ons vieren bij de laatste tour! Adembenemend mooi wat we zagen toen we de trap afgingen de Antelope canyon in! Onze gids, een Navajo indiaan, nam alle tijd om foto’s te maken en wees ons op de mooiste plekjes in de canyon. Ons geluk was dat er geen groep achter ons kwam dus was het erg rustig!

Nelleke
Gereisd met gezin
10

Fantastische trip!

Amerika
Antelope Canyon
09-08-2019

Deze trip was heel bijzonder! Vergeet echt niet je camera mee te nemen. Vanaf de buitenkant zien je niet wat er onder de grond zit. Het is echt een aanrader om deze trip te maken! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Carmen Kerckhaert
Gereisd met partner
9,0

Rondreis New Mexico

Amerika
Antelope Canyon
06-10-2017

We maakten een rondreis door Nieuw-Mexico en op advies van onze reis adviseurs van Jan Doets Amerikareizen bezochten we Antilopecanyon. Een onvergetelijk bezoek precies op het juiste tijdstip overdag, het moment waarop de zon door de spleten de canyon inschijnt n.l. midden op de dag.De veranderende kleuren zijn onbeschrijflijk mooi als de zon van positie veranderd. Zels na Brice en Grand Canyon ( ook mooi maar anders) maakte dit diepe indruk.

M. ackema
Gereisd met partner
9,0

Glen Canyon Dam & Lake Powell

Amerika
Antelope Canyon
16-10-2016

Ben je in Page, bezoek dan ook de Glen Canyon Dam, het kleine sympatieke broertje van de Hoover Dam, prachtig gelegen aan Lake Powell (ook een schitterende omgeving trouwens)!

Nathalie
Gereisd met gezin

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika