Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Verbluffend mooi natuurgebied

Gelegen op een slapende supervulkaan en temidden van talloze actieve geisers en warmtebronnen ligt het Yellowstone National Park. Eén van Amerika's mooiste en meest spectaculaire natuurgebieden. In Yellowstone maak je kennis met de overweldigende krachten van onze aarde.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park bestaat sinds 1872 en is het oudste nationale park ter wereld. Het park is beroemd vanwege de unieke concentratie van warmtebronnen, maar het is ook het huis van de grizzlybeer, grijze wolf en de bizon. Hier kun je makkelijk een paar dagen vullen met rondrijden, hiken, en genieten van de prachtige natuur. Een meerdaagse excursie naar Yellowstone is een echte must tijdens een trip door het noorden van de Verenigde Staten.

Slapende vulkaan

Het Yellowstone National Park ligt bovenop een enorme slapende vulkaan. Het is één van de grootste en tegelijkertijd gevaarlijkste vulkanen ter wereld. Als deze uitbarst zal een groot deel van de Verenigde Staten worden bedekt met as, en kan het gehele noordelijk halfrond van onze aarde te maken krijgen met een nieuwe ijstijd. Volgens onderzoekers barst de vulkaan gemiddeld elke 600.000 jaar uit en dateert de laatste grote uitbarsting van meer dan 640.000 jaar geleden. Een tikkende tijdbom dus.

Warmtebronnen en geisers

Vanwege al die vulkanische activiteit is Yellowstone één van de meest populaire parken in de Verenigde Staten. Niet zo gek, want de spuitende geisers, kleurrijke waterpoelen en adembenemende natuur zijn dan ook een bijzonder gezicht. In totaal vind je hier 10.000 warmtebronnen, meer dan 300 geisers en maar liefst 290 watervallen. Het gebied met de naam Upper Geyser Basin is zelfs de plek waar je de hoogste concentratie geisers ter wereld vindt.

Yellowstone nature
Yellowstone nature

Old Faithful

De beroemdste geiser van Yellowstone is Old Faithful, en ook deze ligt in het Upper Geyser Basin. De geiser barst elke 92 minuten uit en spuugt dan in een paar minuten tijd een enorme hoeveelheid water en stoom omhoog. De uitbarsting is een spectaculair schouwspel. Het water begint te borrelen en er komen grote dampwolken tevoorschijn. De gigantische waterstroom die daar op volgt kan tot wel 45 meter boven je uit torenen. Ter vergelijking: Andere beroemde geisers spuiten maar eens per 6 tot 8 maanden. De uitbarsting van Old Faithful is daarom één van de beste plekken in het park waar je de constante vulkanische activiteit kan aanschouwen.

Morning glory pool

Als je in de buurt bent van Old Faithful, loop dan ook een stukje verder naar de Morning Glory Pool. Deze trechtervormige waterbron is een uiterst bijzondere verschijning vanwege zijn felgele en diepblauwe kleuren. Het water dankt zijn speciale kleur aan een bacterie, maar vanwege het toerisme wordt het bestaan van de poel helaas bedreigd. Bezoekers gooien afval en muntjes in het water, waardoor de bron verstopt raakt en bacteriën gedood worden.

Yellowstone
Yellowstone

Mammoth Hot Springs

Ook de Mammoth Hot Springs zijn een mooi gezicht. Het unieke landschap kenmerkt zich hier door kalkstenen terrassen waar 24 uur per dag warm water langs stroomt. Doordat de kalkrotsen bacteriën en mineralen vasthouden, zijn de bronnen constant aan verandering onderhevig. Zo kan een warmtebron in een paar maanden tijd 'uitdoven'.

Wildlife

Behalve dat je er getuige kunt zijn van bijzondere natuurverschijnselen, heb je ook zomaar kans om een heleboel wilde dieren tegen te komen in het Yellowstone National Park. Er wonen onder andere bizons, elanden, beren en wolven, en een deel daarvan laat zich zeer regelmatig aan de bezoekers zien. Bizons zie je vaak in grotere groepen langs de kant van de weg grazen, en ook elanden schuwen het verkeer niet. Wil je niets missen? Neem dan een verrekijker mee. Met een beetje geluk kun je in de verte zelfs een bruine beer door het bos zien scharrelen.

Yellowstone wildlife
Yellowstone wildlife

Reizen naar Yellowstone National Park — Hoe kom je er?

Het Yellowstone National Park ligt in de Amerikaanse staten Wyoming, Montana en Idaho. Een bezoek aan het park is goed te combineren met een road trip door het noordelijke deel van de Verenigde Staten of Canada. Het park ligt namelijk op twee dagen rijden van Seattle en op een dag rijden van de Canadese grens.

Het is ook mogelijk om via het luchtruim bij het park te komen. In de buurt liggen meerdere luchthavens, en de dichtstbijzijnde is West Yellowstone, op slechts twee mijlen afstand van het park. De meeste bezoekers vliegen echter op Jackson Hole Airport, maar het is vanuit Nederland het goedkoopst om naar de stad Salt Lake City te vliegen en daar een auto te huren. Met een overstap in Philadelphia vliegen US Airways en British Airways al vanaf € 600 op en neer, en vanaf daar is het nog een halve dag rijden naar Yellowstone.

Er is geen openbaar vervoer in het Yellowstone National Park, en dus ben je al snel aangewezen op een huurauto. De wegen zijn goed onderhouden en in de zomermaanden goed begaan. Ga je in de winter? Houd er dan rekening mee dat er een dik pak sneeuw ligt, en dat een groot deel van de wegen gesloten zullen zijn.

Populaire reizen naar Yellowstone National Park

Blogs over Yellowstone National Park

· Suzanne van Duijn
Old Faithful: Must-see geiser in het Yellowstone National Park
De Verenigde Staten zijn gezegend met een behoorlijk aantal pareltjes van nationale parken. Yellowstone National Park is het oudste Nationaal Park ter wereld en spreidt zich uit over Wyoming, Montana en Idaho. Het spectaculaire natuurgebied met kleurrijke waterpoelen, warmtebronnen en een hoge concentratie spuitende geisers is een echte publiekslieveling.
· Redactie
VIDEO: Het adembenemende Yellowstone National Park
Deze timelapse video van het Yellowstone National Park doet je even wegdromen bij de de ruige schoonheid van 's werelds oudste nationale park.

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Beoordelingen van Yellowstone National Park

De Yellowstone National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Amerika en bezoek aan Yellowstone National Park.
9,0

Enkele dagen in Yellowstone National Park- Amerika

Amerika
Yellowstone National Park
30-01-2017

Het mooiste nationale park van zuidwest Amerika. Veel wild van dichtbij mogen spotten en ook mooie geisers en kalksteenterrassen gezien. We waren er 1 dag op een nationale feestdag, toen was het park vele malen drukker dan de dag ervoor en konden we niet bij de Grand Prismatic Spring komen. Dat was wel een teleurstelling aangezien dat wel de mooiste geizer van Yellowstone is.

Japke Nijholt
Gereisd met partner
10

Zes dagen Yellowstone Park

Amerika
Yellowstone National Park
04-09-2016

We kwamen via de oostelijke ingang binnen en zijn begonnen met drie nachten in het noorden en hebben de noordelijke helft van de "acht" gereden en bekeken. Daarna nog eens drie nachten in het westen van het park geslapen en vandaar de zuidelijke helft van de "acht" gezien. Wat een prachtig park met zijn vele modderpoelen, geisers, watervallen en wisselende landschappen. We kwamen werkelijk ogen tekort en hadden nog wel langer kunnen blijven. Wij hadden het geluk dat het weer meezat, heerlijke temperatuur (wij waren er eind augustus vorig jaar) want een paar dagen voor onze komst sneeuwde het en was het totaal ander weer. Dit park is absoluut een topper, dus zeker een aanrader.

Ada Venema
Gereisd met partner
9,0

Yellostone park enkele keren geweest prachtig!! Ook Brice Canion enkele keren geweest ook geweldig mooi

Amerika
Yellowstone National Park
01-08-2016

Meerdere keren in de U.S.A. rondgereisd, maar Yellowstone Park en de Brice Canyon zijn onze favoriete parken, als je in de U.S.A gaat reizen zijn vooral deze 2 parken aan te bevelen. Wij hebben veel gezien en gereisd in de U.S.A. en Hawaii hebben wij 3 eilanden bezocht, deze eilanden en vulkanen waren ook mooi.

A.Drost-Gjaltema
Gereisd met partner
10

Met de camper in Yellowstone

Amerika
Yellowstone National Park
04-01-2016

Samen met mijn ouders en zusjes hebben we een rondreis door Amerika gedaan. En ook Yellowstone mocht natuurlijk niet ontbreken! Wat een fantastisch mooi park, ik kan iedereen aanraden om via de north entrance het park binnen te rijden. Je gaat steeds hoger de berger in (eeuwige sneeuw) en elke 10 minuten heb je en totaal andere natuur. Echt je ogen zitten vastgeplakt aan het raam. Ook zie je zo ontzettend veel dieren, beren, adelaars, bergleeuwen vanalles!

Karin Smit
Gereisd met gezin
10

7 dagen in Yellowstone National Park geweest in 2014. wij verbleven in een hotel in West Yellowstone

Amerika
Yellowstone National Park
11-12-2015

Yellowstone Park is geweldig. Prachtige natuur, geisers en wildlife. Wij hebben daar 2 Zwarte beren en 2 Grizly beren gezien en natuurlijk veel Bisons en Herten ook Moos. Je rijdt veel kilometers maar je raakt niet uitgekeken. Wij vonden 7 dagen véél ste kort. Yellowstone National Park is beslist een aanrader dit moet je echt eens gezien hebben.

Gerrit, Greet, Chantal & Lindsey
Gereisd met gezin

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika