Home
Blog
Bestemmingen
Havasu Canyon: Spectaculair zijravijn van de Grand Canyon

Havasu Canyon: Spectaculair zijravijn van de Grand Canyon

Havasu Canyon: Spectaculair zijravijn van de Grand Canyon

Wat krijg je als je de Grand Canyon combineert met turkoois water? Juist ja, de Havasu Canyon. De moeite waard als je in het zuidwesten van de USA bent!!

De Havasu Canyon is een westelijk zijravijn van de beroemde Grand Canyon in de Verenigde Staten. Maar in tegenstelling tot zijn grote broer, is Havasu veel minder bekend. Aan de schoonheid van de natuur zal het echter niet liggen. De Havasu Canyon is een eveneens schitterende kloof met hoge rode wanden, maar huisvest bovendien prachtige watervallen en een turkoois waterlandschap.

Hoe kom je er?

Jammer voor dikke Amerikanen, maar de Havasu Canyon is niet per auto bereikbaar. Althans, je kunt je auto parkeren op een parkeerplaats op dertien kilometer afstand van de canyon. Vanaf daar moet je wandelen (of paardrijden!) om bij Havasu Canyon te komen. Daar begint je wandeling langs de watervallen.

Watervallen USA
Watervallen USA

Havasu Falls
Havasu Falls

Havasu canyon
Havasu canyon

Watervallen

Tijdens de wandeling kom je na ruim twee kilometer de 23 meter hoge Navajo Falls tegen. Een kilometer verder vind je de Havasu Falls, de bekendste waterval van de gelijknamige canyon. Dit is een dubbele waterval van meer dan 30 meter hoog. Je kunt hier lekker zwemmen. De volgende waterval is Mooney Falls, van maar liefst 60 meter hoog. Deze waterval zie je van bovenaf, want afdalen is daar vrij lastig. Loop en klim je nog iets verder door de nauwerwordende canyon, dan zie je daar de laatste waterval stromen: Beaver Falls. Wie verder loopt bereikt uiteindelijk de Colorado River (na nog eens zesenhalve kilometer).

Toegang kost 35 dollar plus 5 dollar environmental fee per person. Beste reistijd is lente en herfst.

Top reizen naar Grand Canyon

Reisorganisaties met reizen naar Grand Canyon

Meer blogs over Grand Canyon

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8