Home
Blog
Bestemmingen
Waanzinnig filmpje: Half Dome, Yosemite National Park

Waanzinnig filmpje: Half Dome, Yosemite National Park

1 minuut leestijd
Waanzinnig filmpje: Half Dome, Yosemite National Park

Kijktip: deze video over Yosemite National Park's prachtige signature rots Half Dome in Californië, USA.

Grote kans dat jij tijdens een roadtrip Western USA een bezoek brengt aan Yosemite National Park, een prachtig natuurgebied in Californië. En kleine kans dat jij dan Half Dome overslaat, de bekendste rotsformatie van het hele park. Half Dome torent ruim 1400 meter boven het dal uit en is niet te missen. De noordwestelijke kant van de rots is bovendien zo steil dat het lijkt of er een helft mist. Vandaar de naam Half Dome.

Video met timelapses

Deze video toont aan dat Half Dome zeker niet de enige reden is dit gebied te bezoeken. Ook de natuur om de grote rots heen is namelijk schitterend én toegankelijk. Denk: heel veel groene dennenbomen, nog veel meer grijze rotsen en hier en daar een meertje, beek of waterval. Hiken kun je er als de beste. En het leuke is dat je ook in het park kunt blijven kamperen. Wel oppassen voor beren trouwens!


Meer over Yosemite

Yosemite National Park heeft een oppervlakte van meer dan 3.000 vierkante kilometer en ligt op de westelijke flanken van Sierra Nevada. Yosemite werd in 1890 opgericht en was één van de eerste nationale parken van de VS en de wereld. Het park staat bekend om de Yosemite Valley, een door gletsjers ontstaan dal met granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn.

Glacier Point Yosemite
Glacier Point Yosemite

Half dome yosemite
Half dome yosemite

 

Half dome
Half dome

Top reizen naar Yosemite National Park

Reisorganisaties met reizen naar Yosemite National Park

Meer blogs over Yosemite National Park

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8