Home
Blog
Bestemmingen
Must-do in San Francisco: Fisherman's Wharf

Must-do in San Francisco: Fisherman's Wharf

Must-do in San Francisco: Fisherman's Wharf

De oude zeeliedenbuurt Fisherman’s Wharf is één van de bezienswaardigheden in San Francisco.

Wie aan San Francisco denkt, denkt waarschijnlijk direct aan de Golden Gate Bridge. Een must-see uiteraard, maar ook het buurtje Fisherman’s Wharf moet zeker op je to-do-list als je naar San Fran gaat.

Italiaanse geschiedenis

De Fisherman’s Wharf is een voormalige zeeliedenbuurt aan het water aan de noordkant van de stad San Francisco. Technisch gezien loopt de buurt van het Ghiradelli Square tot Pier 35. De Fisherman’s Wharf ontstond aan het einde van de negentiende eeuw, toen Italiaanse vissers naar San Francisco kwamen tijdens de gold rush. Italiaan Achille Paladini begon lokale vis te verkopen met zijn bedrijf Paladini Fish Company en werd als 'Fish King' mega succesvol. Ook andere Italiaanse zeelieden vestigden zich in de buurt. Tot op de dag van vandaag draait Fisherman’s Wharf nog steeds om vis.

Fisherman's Wharf San Francisco
Fisherman's Wharf San Francisco

 

Sealions Pier 39
Sealions Pier 39

Clam chowder
Clam chowder

Trekpleisters van Fisherman’s Wharf

Sinds de jaren ’70 en ’80 is Fisherman’s Wharf ook echt een ‘toeristenattractie’. Al gaat het de laatste jaren wat minder met de buurt. Daarom werd in 2010 nog 15 miljoen dollar geïnvesteerd om de visserswijk weer nieuw leven in te blazen. Er komen echter nog steeds dagelijks (veel) toeristen naar de Fisherman’s Wharf. De populairste plekjes zijn Pier 39, verschillende musea, het San Francisco Maritime National Historical Park en natuurlijk de zeeleeuwen (bij Pier 39)!

Authentieke restaurantjes

Ook de traditionele seafoodrestaurantjes in Fisherman’s Wharf zijn populair. Dungeness krab en ‘clam chowder’ (vissoep) geserveerd in een kommetje van brood zijn de bekendste gerechten. Restaurants als Fishermen’s Grotto en Pompei’s Grotto zijn al drie generaties lang gevestigd in Fisherman’s Wharf. Authentieke restaurantjes worden er verkozen boven de grote fastfoodketens.

Top reizen naar San Francisco

Reisorganisaties met reizen naar San Francisco

Meer blogs over San Francisco

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8