Home
Blog
Bestemmingen
De Alcatraz gevangenis: Must-see in San Francisco

De Alcatraz gevangenis: Must-see in San Francisco

1 minuut leestijd
De Alcatraz gevangenis: Must-see in San Francisco

De bekende Alcatraz gevangenis mag je wat ons betreft niet overslaan bij een stedentrip (of rondreis langs) San Francisco. Want het is écht een leuke bezienswaardigheid!

Alcatraz is misschien wel de meest bekende gevangenis ter wereld. Inmiddels is dit eiland in de Baai van San Francisco vooral een hele gave toeristische trekpleister. Nu kun je met eigen ogen zien en ervaren hoe deze plek van 1934 tot 1963 dienst deed als zwaar beveiligde gevangenis.

En eerlijk antwoorden: Hoe vaak in je leven heb jij de film Escape from Alcatraz al gezien? Wij zijn de tel kwijt geraakt. Maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze zélf zijn ontsnapt uit de beruchte gevangenis bij San Francisco? Jij wel als je binnenkort Alcatraz gaat bezoeken!

Escape from Alcatraz

De film uit 1979(!) met Clint Eastwood laat zien dat het geen makkelijk leven is in Alcatraz. Alleen de zwaarste misdadigers worden er opgesloten, en terugkeer naar de maatschappij is niet mogelijk. Daarom besluit de beruchte crimineel Frank Morris een plan te smeden om te ontsnappen. Dit is echter nog nooit iemand gelukt.

Of toch?

De gevangenis Alcatraz is vernoemd naar het gelijknamige eiland waarop de gevangenis is gebouwd, dat in de baai van San Francisco ligt. De stromingen rond het (koude!) water zijn erg sterk, waardoor zwemmers vrijwel altijd verdrinken. De lichamen van de ontsnapte Morris en zijn gevangenismaatjes zijn echter nooit gevonden…

Bezoek Alcatraz en ontsnap zelf!

Een tripje naar Alcatraz kan eigenlijk niet ontbreken als je in Californië bent. En zeker niet als je toch al naar San Francisco gaat! Vanaf de pier in San Fran gaan dagelijks meerdere boten naar het eiland. Boek wel je kaartje tijdig van te voren (zeker in de zomerperiode) want je bent niet de enige die de in de jaren ’60 gesloten gevangenis met eigen ogen wilt bekijken.

De Alcatraz Audiotour

Wij kunnen de audiotour op Alcatraz zeker aanraden. Deze tour neemt je mee over het hele eiland, wat vrijwel volledig bestaat uit de oude gevangenis en de aangebouwde huizen voor de directeur en het personeel. Ervaar hoe het is om langs de cellen te lopen, en hoe benauwend het is om in zo’n kleine cel te zitten. Ook kun je uiteraard de cel van Morris zien, inclusief het beroemde namaak-hoofd waardoor hij de bewakers om de tuin wist te leiden.

Tip: kijk vooral de film weer even terug voor je naar Alcatraz gaat! En daarna ook weer natuurlijk ;-)

Top reizen naar San Francisco

Reisorganisaties met reizen naar San Francisco

Meer blogs over San Francisco

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8