Home
Blog
Bestemmingen
Lombard Street in San Francisco

Lombard Street in San Francisco

op 21 april 2015
1 minuut leestijd
Lombard Street in San Francisco

Lombard Street in San Francisco is de meest bochtige straat van Amerika. Als je de foto's en het filmpje ziet begrijp je waarom!

Lombard Street is niet alleen de meeste kromme of bochtige straat van de Verenigde Staten, het is ook één van de meest populaire bezienswaardigheden van San Francisco. Helemaal niet zo gek, want de acht haarspeldbochten en steile helling maken de straat uiterst fotogeniek. Het is bovendien vooral heel leuk om te zien hoe auto's zich letterlijk in alle bochten moeten wringen om door de straat te rijden. Dit bochtige gedeelte van Lombard Street is overgens maar één huizenblok lang. De straat zelf, die over Russian Hill loopt is wel langer.

Met de auto door Lombard Street

Wil je zelf met de auto door Lombard Street rijden? Dat kan natuurlijk en is erg leuk. Maar hou je aandacht en rem bij de hand. Je kunt Lombart Street maar in één richting rijden: van boven naar beneden, in oostelijke richting. En veel sneller dan 8 kilometer per uur zul je niet rijden. Je bereikt de straat via Hyde Street.

Geen zin om zelf te rijden? Neem dan de Powell-Hyde kabeltram. Deze brengt je bovenaan de heuvel en daar heb je een mooi uitzicht over Lombart Street. En ook over Fisherman's Wharf en Alcatraz. Vervolgens kun je naar beneden lopen tot aan Leavenworth Street en dan heb je het beste zicht op de naar beneden rijdende auto's. Achter Lombart Street vind je overigens Chestnut Street, met veel leuke restaurantjes.

Leuk weetje: In 1923 zijn de haarspeldbochten aangelegd om de helling met een auto te kunnen overbruggen.

Top reizen naar San Francisco

Reisorganisaties met reizen naar San Francisco

Meer blogs over San Francisco

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8