Home
Blog
Algemeen
West Coast Travel Adventure - Een kijkje achter de schermen

West Coast Travel Adventure - Een kijkje achter de schermen

op 29 juni 2015
6 minuten leestijd

Het is weer tijd voor een "Kijkje achter de schermen". In deze aflevering zijn we op bezoek bij West Coast Travel Adventure: een echte specialist voor reizen naar de westkust van de Verenigde Staten. Patrick is de oprichter en hij vertelt ons vanalles over zijn onlangs opgestarte reisorganisatie.

Patrick, waarom ben je West Coast Travel Adventure begonnen?

Toen ik in 2000 voor het eerst naar Amerika ging voelde het direct als thuiskomen. Het is raar te omschrijven, maar ik had zo'n klik met het land. Elke mogelijkheid die ik had, ging ik terug om meer te leren en te ontdekken. Op een gegeven moment ging ik samen met vrienden en liet hen de mooiste plekjes zien. Toen ik ook weer van kennissen die ik daar aan het rondleiden was, te horen kreeg dat ik hier iets mee moest gaan doen, kreeg ik dat idee niet meer uit mijn hoofd.

Nu heb ik een team om mij heen weten te verzamelen die allemaal net zo Amerika-gek zijn als ik. Vanaf 2005 tot en met 2014 hebben we diverse reizen naar Amerika georganiseerd, zowel groepsreizen als individuele reizen. “Normale rondreizen” alsook reizen met enorm veel actie, en zelfs romantische bruiloften heb ik mogen plannen. Mee mogen denken en uitvoeren van herinneringen maken is de beste baan ooit!

Vanaf 2015 zijn we officieel West Coast Travel Adventure gestart. “West Coast” omdat we gespecialiseerd zijn in de west kust en adventure staat voor de avontuurlijke twist die we kunnen toevoegen aan de reizen indien de klant dit wenst.

Wij gaan nét een stapje verder dan de concurrentie en zullen er alles aan doen om een vakantie te plannen die de perfecte basis biedt voor intense herinneringen. Doordat we woonachtig zijn aan de west kust is het extra handig om in te spelen op de wensen van de klant en kunnen we accuraat optreden mochten er problemen voordoen tijden de reis. Persoonlijk contact met onze klanten en in contact blijven met de gasten ook tijdens de individuele reizen is ons sterke punt.

Waarom hebben jullie specifiek voor de westkust van Amerika gekozen?

Mijn eerste vakantie naar Amerika was naar Californië, daar voelde het dus meteen als thuis komen. Toen ik in 2012 in het bezit kwam van mijn “Green Card” heb ik direct mijn spullen gepakt en ben ik naar Californië verhuisd. Sinds het moment dat ik vrienden en kennissen ben gaan rondleiden begin 2000 is het eigenlijk altijd west kust gericht geweest en daardoor heb ik veel kennis van de west kust gekregen. Dat betekent echter niet dat we alleen maar de west kust bij ons te boeken is. Het komt vaker voor dat onze gasten graag een bezoek aan bijvoorbeeld New York, Miami of Hawaii toevoegen aan hun reis, uiteraard helpen wij hier dan ook mee.

Hoe zien jullie rondreizen er uit?

We hebben zowel individuele reizen als groepsreizen. In ons pakket hebben we een aantal “standaard” bezienswaardigheden van de west kust. Voor de individuele reizen leveren wij een uitgebreide reisschema waar we per dag precies aangeven wat leuke opties voor die dag zijn, wat zijn de mooie wandelroutes, waar kun je genieten van mooie uitzichten, waar kun je lekker eten, shoppen of op stap gaan.

Onze groepsreizen bestaan uit kleine groepen van 8 tot 16 personen, hierdoor zijn we erg flexibel en kunnen we goed inspelen op de wensen van de klant.

Voor zowel de individuele reizen als de groepsreizen kunnen we indien gewenst leuke activiteiten boeken zoals bijvoorbeeld een middagje surfen, mountainbiken, kajakken of een helikoptervlucht over de Grand Canyon, maar nog veel meer. Zo helpen we ook met het boeken van bijvoorbeeld het bezoek aan een basketbal of baseball wedstrijd, alles is mogelijk, niets is te gek.

Als de klant bij ons aanbod niet zijn gewenste reis kan vinden helpen wij bij het boeken van een reis op maat. Hier kunnen ze hun wensen doorgeven en vullen wij het aan met onze expertise en ervaringen.

Verder boeken we ook “thema” reizen. Deze reizen worden georganiseerd rondom een bestaand evenement maar kunnen ook naar wens van de klant samengesteld worden. Zo hebben we al meerdere vrijgezellenfeesten naar Las Vegas georganiseerd en hebben we zelf een hele mooie bruiloft gepland.

Voor wie organiseren jullie voornamelijk reizen?

Onze individuele en groepsreizen zijn voor iedereen, jong, oud, stelletjes, families, vrienden en singles. En wat betreft onze groepsreizen, het zijn niet de standaard groepsreizen waar je met een grote groep in de bus zit en luistert wat er verteld word door de tourguide. Bij ons draait het om plezier en gezelligheid en je het is fijn als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld!

Met wat voor team werken jullie?

Wij zijn een kleine organisatie waar het onze prioriteit is om persoonlijk contact met de klanten te onderhouden. We werken met 2 personen om de reizen te plannen, te boeken en de groepen rond te leiden. Beide woonachtig in Californië. Vanaf het eerste contact tot het einde van de vakantie zijn we goed bereikbaar zodat onze klanten ten alle tijden met vragen of problemen bij ons terecht kunnen.

In Nederland hebben we nog een klein team samengesteld dat zich bezig houdt om de naam West Coast Travel Adventure meer bekendheid te geven.

Hoe verliep de start van je reisorganisatie?

Zoals gezegd ben ik begonnen met het rondleiden van vrienden en kennissen, ik vond het erg leuk om mijn passie voor Amerika door te kunnen geven aan hen. Toen meerdere mensen mij vertelden dat ik er wat meer mee zou moeten gaan doen ben ik wat ideeën voor de reizen gaan voorstellen op diverse forums en er was meteen veel animo. Zoals bij elk bedrijf of organisatie is de start niet gemakkelijk. We zijn goed in wat we doen: het plannen / organiseren van de rondreizen en zorgen dat de gasten de best mogelijke service krijgen. Maar marketing is niet ons sterkste punt en soms ook lastig aangezien we het merendeel van de tijd in Amerika zijn.

Wat vind je het leukste aan het runnen van WCTA?

De waardering voor je werk. Gasten die aan het einde van de vakantie vertellen dat het de tijd van hun leven was; "de beste vakantie ooit". En het is leuk om te zien dat veel gasten voor een tweede, derde en zelfs vierde keer bij ons terug keren, dat geeft echt voldoening!

Wat doen jullie anders dan andere reisorganisaties?

Voor ons is persoonlijke aanpak erg belangrijk. "To us you are not a customer, you are family". Dat is ons sterke punt. Alle gasten die reeds gebruik hebben gemaakt van onze diensten weten precies wat we hiermee bedoelen. Wij bieden reizen in elke prijsklasse en leveren te allen tijde de best mogelijke service. Wij maken het de gasten graag naar de zin en gaan hierin net wat verder dan de andere reisorganisaties. We hebben bijvoorbeeld eens een reis geboekt voor iemand die 3 maanden ging rondreizen door heel Amerika. De derde week zat hij in Orlando en daar werd alles gestolen: huurauto, paspoort, portemonnee, koffer met kleding. Hij belde me op en had nog $20,- op zak en verder helemaal niks, niet eens legitimatie. Wij hebben geld gestort op een rekening en dit kon hij d.m.v. geheime vragen en antwoorden opnemen aangezien zijn pinpas ook weg was. Met dit geld heeft hij o.a. de taxi naar het politie bureau kunnen nemen en aangifte kunnen doen. Wij hebben een ticket voor hem geboekt naar Californië en met het aangifte formulier mocht hij vliegen zonder ID. Hij is een aantal dagen bij ons in huis geweest en hier hebben wij gezorgd dat alles weer in orde gemaakt werd en hij zijn reis weer kon vervolgen. Dit is natuurlijk een extreem geval en komt gelukkig niet dagelijks voor maar zoals gezegd wij bieden te allen tijde de best mogelijke service!

Welke reizen zijn het meest populair?

De meeste klanten willen een rondreis waarin ze een mooie afwisseling hebben van mooie steden en natuur van de VS. Wat natuur betreft geeft eigenlijk iedereen aan dat ze de Grand Canyon zeker willen bezoeken.

Wat raad je mensen zelf aan?

Een flydrive  met je partner, vrienden of familie is altijd een hele mooie ervaring maar ook de groepsreizen zijn altijd erg gezellig. Vaak onstaan er hechte vriendschappen tijdens de reis die bij terugkomst in Nederland in stand blijven. En wat de mensen echt niet mogen missen: Laguna Beach en Bryce Canyon!

Wat wil je bereiken met WCTA? Blijf je je richten op alleen de west kust?

Ons doel is en blijft de beste reizen naar de westkust van Amerika te boeken en de dromen van de klant uit te laten komen. Het persoonlijke contact staat bij ons voorop. De west kust bezoeken is kostbaar en ons streven is om onze gasten de best mogelijke service te bieden.

Bedankt Patrick voor je enthousiaste verhaal en veel succes met je reisorganisatie! Meer weten? Bekijk de West Coast Travel Adventure website.

Hieronder nog een filmpje van een roadtrip door west Amerika georganiseerd door West Coast Travel Adventure.

Meer blogs over West Coast Travel Adventure

Beoordelingen van West Coast Travel Adventure

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
9.3
Reisleiding
9.3
Prijs / Kwaliteit
9.1
Algemeen
9.3