Home
Blog
Bestemmingen
12x De mooiste plekken in Florida

12x De mooiste plekken in Florida

op 27 februari 2018
4 minuten leestijd
12x De mooiste plekken in Florida

Een van de meest populaire staten van de Verenigde Staten en niet zonder reden. Florida heeft alles: bruisende steden, prachtige natuur en spectaculaire stranden. Maar wat zijn nou de 12 mooiste plekken die je zéker niet mag missen?

Florida wordt ook wel de Sunshine State van Amerika genoemd. Het waanzinnige weer en de prachtige, paradijselijke stranden zijn voor veel mensen dan ook de nummer één reden voor een bezoek. Wij geven je nóg een aantal reden om je ticket vandaag nog te boeken.

1. Miami

miami
miami
 

Miami is waarschijnlijk de eerste stad waar je aan denkt als je Florida hoort. Hier vind je de wereldberoemde Ocean Drive met het prachtige South Beach. De stad heeft ook waanzinnige mooie parken, zoals Key Biscayne. Miami barst van de heerlijke restaurantjes en gezellige cafeetjes en de skyline van de stad is spectaculair bij zonsondergang. Ook de Cubaanse wijk Little Havana en Coral Gables zijn super leuk om te ontdekken. Zéker doen: een duik nemen in de Venetian Pool, in een prachtig decor van palmbomen en watervalletjes.

2. Everglades National Park

everglades
everglades
 

Helemaal in Miami Vice stijl ga je uiteraard ook naar misschien wel het meest bekende national park van de wereld. Het Everglades National Park is maar liefst 1,5 miljoen hectare groot en een beschermd natuurgebied. Door het subtropische klimaat vind je er prachtige natuur en een waanzinnig grote populatie alligators en krokodillen. In de zomermaanden tussen november en mei kan het er ongelofelijk heet worden. Must-do is een tocht maken in het prachtige park met een hovercraft. Maar denk er aan: handjes binnen boord!

3. Florida Keys

florida keys
florida keys
 

Ten zuiden van de Everglades, op het zuidelijkste puntje van Noord-Amerika, liggen de Florida Keys die zeker niet mogen ontbreken op je reis door Florida. De archipel bestaat uit maar liefst 1700 koraaleilanden in de Golf van Mexico. Vanuit Miami rijd je er in zo’n vijf uurtjes naar toe, het laatste stuk over de bekende Seven Mile Bridge. Absolute aanraders zijn Islamadora, het duikparadijs Key Largo en de mooiste stranden vind je bij Bahia Honda Key. Voor uitgaan en spectaculaire zonsondergangen ga je naar Key West. This is paradise on earth!

4. Orlando

orlando disneyland
orlando disneyland
 

Orlando staat bekend als de Fun Capital of the World door haar talloze attractieparken, zoals Walt Disney, Universal Studios en waterparken zoals het CoCo Key Resort. Je vindt hier waanzinnige en angstaanjagende attracties waar je je gemakkelijk dagenlang kunt vermaken. Maar ten noorden van dit pretparken walhalla vind je ook een aantal prachtige natuurgebieden, reservaten en meren, zoals Lake George en Lake George State Forest. Absolute aanrader is Silver River State Park, waar je veel wild life tegenkomt, zoals apen, slangen en schildpadden en je kunt er uren wandelen, kanoën en paardrijden.

5. Sanibel & Captiva Island

sanibel
sanibel
 

Ook de in de Golf van Mexico gelegen eilanden Sanibel en Captiva zijn paradijsjes op aarde met waanzinnig mooie stranden boordevol honderden schitterende schelpen. Heerlijke plekken om weg van alle drukte van Florida te genieten van rust, prachtige uitzichten en indrukwekkende natuur. Ook voor de kite- en windsurfers onder ons is dit een must. Het J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge is wildlife drive van maar liefst acht kilometer waar je hordes flamingo’s, reigers, rode lepelaars en pelikanen tegenkomt. Florida op z’n best.

6. St. Augustine

st augustine florida
st augustine florida
 

St. Augustine is een charmant stadje aan de oostkust van Florida waar de Spanjaarden in 1565 een kolonie stichtten en het was de eerste Europese nederzetting in Amerika. Het stadje is wellicht niet zo indrukwekkend als de grote steden in Florida, maar je het is een heerlijk plek om door de historische straten te struinen. Ook de vuurtoren, voormalige stadspoort en andere koloniale monumenten zijn een bezoek waard.

7. Kennedy Space Center

kennedy space center
kennedy space center
 

Uiteraard is een reis door Florida niet compleet zonder een bezoek aan het ruimtevaartcentrum John F. Kennedy Space Center, gebouwd voor het Apollo maanlandingsprogramma van NASA in 1972. Een gids leidt je door het park en cape Canaveral Air Force Station en vertelt je alle ins en outs over ruimtevaart. Je vindt hier ook twee prachtige natuurparken, Canaveral National Seashore en Merritt Island National Wildlife Refuge.

8. Ocala Forest

ocala forest florida
ocala forest florida
 

Het Ocala forest is park van maar liefst 160.000 hectare met bossen, meer dan zeshonderd meren en natuurlijk waterbronnen. Het park heeft prachtige wandelpaden en doordat het niet zo bekend is bij toeristen, is het er niet erg druk. Juniper Springs Recreation Area is een schitterende plek waar je heerlijk kunt zwemmen of kajakken op het meer. Ook Salt Springs en Alexander Springs zijn prachtige plekken om ontspannen in de natuur te zijn.

9. Fort Lauderdale

fort lauderdale
fort lauderdale
 

Het naast Miami gelegen Fort Lauderdale is een plek die vooral bekend staat om de vele cruise schepen die hier aanmeren. Een stuk minder druk dan Miami, dus een heerlijke plek om over de boulevard te flaneren, waar heerlijke restaurantjes en gezellige barretjes liggen voor een verrukkelijke sun set cocktail. Grote kans dat je op het strand zeeschildpadden tegenkomt.

10. Naples

naples florida
naples florida
 

Al waan je je in Florida eerder in het paradijs dan in de Verenigde Staten, in het stadje Naples aan de Golf van Mexico kom je wél die typisch Amerikaanse sfeer tegen door de grote verzameling met authentieke diners. Het is dé plek om dolfijnen te spotten en op de prachtige stranden van Naples heb je lekker veel plek voor jezelf.

11. Panhandle

panhandle florida
panhandle florida
 

Dit stuk kust in het noordwesten van Florida wordt ook wel Panhandle of natuurkust genoemd. Je vindt hier prachtige natuurreservaten en het grootste bosgebied van Florida, het Apalachicola National Forest. Dé plek voor de avontuurlijke reiziger, want je kunt hier quadrijden, mountainbiken, paardrijden en heel veel wandelen.

12. Castillo de San Marcos

castillo de san marcos
castillo de san marcos
 

Castillo de San Marcos is een prachtige en indrukwekkende historische plaats die een bezoek meer dan waard is. Het fort is tijdens de bezetting door Spanje gebouwd door een Spaanse admiraal en is de loop der jaren een aantal keren van naam veranderd. Het is tegenwoordig een prachtig museum waar je alles kunt leren over de geschiedenis van Amerika.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8